Problémy s kakaním

andy57
4. júl 2016

Ahojte, poradte mi skúsenejšie mamičky, malý asi cca od piatku, soboty začal byť nervozny, stále pobehuje, chodí, nohy pritláča k sebe a chytá si zadok, myslela som si, že len nevie vykakať, v sobotu sa horko ťažko vykakal, ale vonku do travy, lebo vnutri nechcel ani za svet, potom bolo dobre, v nedelu zase nepokojny, večer nechcel ísť spať, chodil stále hore dole, nohy pritláčal, zase som si myslela že potrebuje kakať, ale nič, nakoniec šiel spať, noc bola pokojná, ráno zase to isté... už s plačom, nervozitou, nepokojom, volala som doktorovi, kázal mi kúpiť krém na procto-glyvenol, dali sme mu čípok zatial, nakoniec sa vykakal, ale vykakal aj čípok. Všimla som si, že má červenú riťku, asi ho to teda štípe a páli, alebo svrbí a preto sa bojí kakať. Stolicu ma trošku teraz tvrdšiu. Bez krvi. Ako zistím či nemá hlísty alebo nejaké parazity?

simik14
4. júl 2016

Mozno ho boli zaludok alebo crievka skus s nim ist za odbornikom a davaj mu vela tekutin hlavne polievocky a nic s obsahom cokolady ziadne banany sa mi zda ze ani mrkvu pri zapche ale to si nie som ista ...

andy57
autor
4. júl 2016

@simik14 on si stále ten zadok chytý brucho nie. Stále tak krčí nohy k sebe akoby potreboval kakať a ruku si dáva do zadu, banány mi neje vôbe, ani čokoládu mu nedávame.

andy57
autor
4. júl 2016

@simik14 chytá tam malo byť 🙂

simik14
4. júl 2016

Neviem ja viem podla seba ze ked mam problemy so zapchou tak tiez sa skrcim s tym zamerom ze si poriadne tlacim brucho deti to inak vnimaju kolko mu je ? Este ti nevie nejak vysvetlit co.mu je ?

andy57
autor
4. júl 2016

@simik14 má 2,5 roka pýtala som sa ho či ho bolí brucho povedal ze nie, podla mna zadok ho bud svrbi alebo stipe, a preto sa boji kakat, dufam ze ten krem pomoze :(

simik14
4. júl 2016

Ked takto tak mozno z tej tvrdej stolice ma podrazdeny konecnik parazity svrbia skrabal by sa vyskusaj no verim ze sa skoro uzdravi 🙂

andy57
autor
4. júl 2016

@simik14 aj to je možné, nemám skúsenosti s hlístami ani parazitmi preto som chcela vedieť od skúsenejších 🙂 dakujem dúfam ze to bude dobré

mily7
4. júl 2016

@andy57 stačí že vypil menej vody napr jeden deň,stolica stvrdla, natrhla konecnik,ten teraz boli,stipe. Zádocek nakremuj nech sa zahojí ranka davaj tekutiny viac,ovocie,zeleninu aby stolica bola vlacna a šla ľahšie von. Malého motivovať s kludom aby kakal aj treba. Čím viac zadrziava,stolica tým tvrdšia a pôjde ťažšie a s bolesťami .

andy57
autor
4. júl 2016

@mily7 pije vela vody, dozriem na to a pridam viac ovocia zeleniny, aj probiotika sme mu kupili taky sirup. A krem mi objednali v lekarni tak ked pôjdem prenho tak hned natriem.

mily7
4. júl 2016

@andy57 v pohode na ráno trochu jablkoveho džúsu,slivkoveho napr,určite si natrhol trošku zádocek a preto to boli,ak zahojí sa tak bude dobre,len aby chcel kakat,aby nezadrziaval stolicu a bude dobre

andy57
autor
4. júl 2016

@mily7 dakujem za radu vyskusam vsetko 🙂

klarah2
4. júl 2016

@andy57 ja jednoznacne odporucam probiotika BioGaia, u nas zabralo na tvrdu nepravidelnu stolicu do dvoch dni. A to mala dcerka tvrdu stolicu a nemohla sa vykakat. Ja by som nedavala ziadne prehanadla. A ritku natriet napr. Sudocremom.

judycel
5. júl 2016

DÁVEJTE DVAKRÁT DENNĚ RÁNO I VEČER ..... ROZEHŘATOU LŽIČKU MÁSLA A SMICHANOU S NÍM SLIVKOVÝ LEKVÁR TAKÉ LŽIČKU , TO SE PAPÁ NA JEDNÉ VELKÉ LŽÍCI DOHROMADY ,TAK NA PRST TEPLÉ ABY JSTE DÍTĚ NEPOPÁLILA . PROMASTÍ SE ŽALUDEK , JE TO PŘÍRODNÍ LEVNÝ A ZABÍRÁ PAK JAK BUDE VÍCE DENNĚ KAKAT DÁVEJTE JEDNOU DENNĚ LŽIČKU . 😉

mily7
5. júl 2016

@judycel súhlasím, my dávame lanovy olej a slivkovu stavu

andy57
autor
5. júl 2016

@judycel mne sa zdá že to nebude v tom že sa nevie vylákať, ale akoby ho svrbel zadok lebo veľmi často krci nohy k sebe a chytá si ho a je nervózny začne pobehovať

mily7
5. júl 2016

@judycel súhlasím, my dávame lanovy olej a slivkovu stavu

mily7
5. júl 2016

@andy57 zádocek ho boli alebo svrbi a on tým pádom zadržiava stolicu podľa opisu! Chce kakat, potrebuje ale nepustí lebo sa bojí bolesti. Určite zmekcit stolicu čo najviac,aj lekári dávajú sirup na zmekcenie pri zapchach u deti. Slivky,vyvary ,stavy aby sa vykakal a videl že to ide ľahko a neboli. Pri hlistach by sa skrabal nie bál sa vykakat.

andy57
autor
6. júl 2016

@mily7 máte pravdu boli sme už aj u doktora predpísal duphalac a kúpili sme aj probiotiká a zmeníme stravu. Aj krém poradil aby ho to nebolelo keď bude kakat.

judycel
6. júl 2016

@andy57 to přesně měla i moje dcera ale nepomohlo jí to dokupovavala jsem k tomu i probiotika ale až na nete jsem došla na to maslo so slivkovým lekvárom ale každé dítě je jiné proto držím pěstičky a at to zabere .

andy57
autor
6. júl 2016

@judycel dakujem vyskusam aj to ak kvapky co predpisal doktor nezaberu. Dufam ze sa coskoro da do normalu lebo mi je strasne ked vidim ako ho to boli.

andy57
autor
15. júl 2016

@mily7 ak mozem poprosim este o radu, stolica uz je makksia, dali nam sirup duphalac, pomohol, este ho berie, vela ovocia papa, zeleniny, vlakniny, je to lepsie, no stale sa boji, vsimla som si ze ked sedi na serbli vylieza mu konecnik alebo co to je, vtedy place, preto sa boji. Co s tym? dakujem.