Ahojte, poradte mi skúsenejšie mamičky, malý asi cca od piatku, soboty začal byť nervozny, stále pobehuje, chodí, nohy pritláča k sebe a chytá si zadok, myslela som si, že len nevie vykakať, v sobotu sa horko ťažko vykakal, ale vonku do travy, lebo vnutri nechcel ani za svet, potom bolo dobre, v nedelu zase nepokojny, večer nechcel ísť spať, chodil stále hore dole, nohy pritláčal, zase som si myslela že potrebuje kakať, ale nič, nakoniec šiel spať, noc bola pokojná, ráno zase to isté... už s plačom, nervozitou, nepokojom, volala som doktorovi, kázal mi kúpiť krém na procto-glyvenol, dali sme mu čípok zatial, nakoniec sa vykakal, ale vykakal aj čípok. Všimla som si, že má červenú riťku, asi ho to teda štípe a páli, alebo svrbí a preto sa bojí kakať. Stolicu ma trošku teraz tvrdšiu. Bez krvi. Ako zistím či nemá hlísty alebo nejaké parazity?
Neviem ja viem podla seba ze ked mam problemy so zapchou tak tiez sa skrcim s tym zamerom ze si poriadne tlacim brucho deti to inak vnimaju kolko mu je ? Este ti nevie nejak vysvetlit co.mu je ?
Ked takto tak mozno z tej tvrdej stolice ma podrazdeny konecnik parazity svrbia skrabal by sa vyskusaj no verim ze sa skoro uzdravi 🙂
@andy57 stačí že vypil menej vody napr jeden deň,stolica stvrdla, natrhla konecnik,ten teraz boli,stipe. Zádocek nakremuj nech sa zahojí ranka davaj tekutiny viac,ovocie,zeleninu aby stolica bola vlacna a šla ľahšie von. Malého motivovať s kludom aby kakal aj treba. Čím viac zadrziava,stolica tým tvrdšia a pôjde ťažšie a s bolesťami .
DÁVEJTE DVAKRÁT DENNĚ RÁNO I VEČER ..... ROZEHŘATOU LŽIČKU MÁSLA A SMICHANOU S NÍM SLIVKOVÝ LEKVÁR TAKÉ LŽIČKU , TO SE PAPÁ NA JEDNÉ VELKÉ LŽÍCI DOHROMADY ,TAK NA PRST TEPLÉ ABY JSTE DÍTĚ NEPOPÁLILA . PROMASTÍ SE ŽALUDEK , JE TO PŘÍRODNÍ LEVNÝ A ZABÍRÁ PAK JAK BUDE VÍCE DENNĚ KAKAT DÁVEJTE JEDNOU DENNĚ LŽIČKU . 😉
@andy57 zádocek ho boli alebo svrbi a on tým pádom zadržiava stolicu podľa opisu! Chce kakat, potrebuje ale nepustí lebo sa bojí bolesti. Určite zmekcit stolicu čo najviac,aj lekári dávajú sirup na zmekcenie pri zapchach u deti. Slivky,vyvary ,stavy aby sa vykakal a videl že to ide ľahko a neboli. Pri hlistach by sa skrabal nie bál sa vykakat.
@mily7 ak mozem poprosim este o radu, stolica uz je makksia, dali nam sirup duphalac, pomohol, este ho berie, vela ovocia papa, zeleniny, vlakniny, je to lepsie, no stale sa boji, vsimla som si ze ked sedi na serbli vylieza mu konecnik alebo co to je, vtedy place, preto sa boji. Co s tym? dakujem.
Mozno ho boli zaludok alebo crievka skus s nim ist za odbornikom a davaj mu vela tekutin hlavne polievocky a nic s obsahom cokolady ziadne banany sa mi zda ze ani mrkvu pri zapche ale to si nie som ista ...