Ahojte, chcela som sa spytat, co vam pomohlo pri problemoch s kakanim ..Dcerka ma 3 roky, uz dlhodobo pride zo skolky a 5 x za poobedie ide kakat,
vykaka zopar tvrdych bobcekov malych , zkratka, nemoze sa raz za den poriadne vykakat, papa ovocie, zeleninu, sladkosti sme maximalne obmedzili,
skusam teraz rano davat nalacno lyzicku slivkoveho lekvaru, pocula som ze slivky su dobre na tieto problemy, mate nejake skusenosti
s tymto problemom? nechcem do nej pchat nejaku chemiu, prehanadla....Dakujem 🙂
@marcela91 ahoj...velmi dobre je pitie harmančekoveho čaju...sku jej ho dať rano na ranajky, ked pojdedo školky, pride domov a vykaka sa...a zaklad je vel vela pit tekutin, nielen vody ale myslim aj vela polievok, ovocia a tak 🙂...a potom skus jej davat každy druhý den piť acidofilne mlieko ( teraz su už aj ochutene jahodove, vanilkove... ) ...dalej su velmi dobre ľanove semienka ( jedna čajova lyžička denne zapit vodu alebo zmiešať s jogurtom )...a potom napr..pomastiť si chleba s maslom a pokvapkať olivovým olejom 🙂 ja napr olivový olej pridavam takmer do každeho jedla co varim malej aby sa jej dobre kakalo 🙂 takže vyskušaj niečo z toho...a aj tie slivky su super( najma kompotova šťava ) 😉
inak som si všimla že chodenie na velku potrebu je asi dedične 😀 moja malá ma 2 roky a chodi kakať asi tak každý 2-3 den 🙂))) ako ja 😝 😀a som uplne zdrava a v pohode 😉 takže toto nerieším, pre mna to je normálne ja si neviem predstaviť že by som chodila na velku každý den 😀 chi chi
my máme problém s kakaním odjakživa 🙂 pomáha nám tiež čajík ,stačí kúpiť granulát harmanček ,aníz a fenikel.malá sa potom pekne vykaká a má 7 rokov..Dobre chutí a nemusím ju nútiť vypiť ho.
Dakujem krasne za rady, vyskusam , lebo uz to trva niekolko mesiacov....
my mam ten ity problem. doktorka nam predpisala duphalak(sirup). tak uvidime ci pomaha. samozrejme aj tie slivky su dobre alebo rozne ovocne stavy, vela vody, ale aj to kakao. teple mlieko je na zapchu velmi dobre to vedelo aj mne pomoct 🙂
@marcela91 ahoj, my sme mali nieco podobne uz minuly rok ☹ akurat ze nasa mala chodila kakat tak kazdy treti den, stvrty a aj to boli take male bobky. Pytala sa sice castejsie ze ide kakat ale nakoniec z nej nic nevyslo, akurat taky silnejsi zapach a velakrat mala aj bolesti. Minuly rok ked sme boli na Sardinii som isla s malou s nejakym problemom k doktorovi a spomenula som mu, ze ma takuto stolicu. Povedal mi, ze to ho znepokojuje ovela viac ako problem kvoli ktoremu som prisla. Dal nam nejake lieky v prasku, co som jej mala davat rano do vody. Nepytal sa ma, ci papa ovocie, zeleninu, ci pije dostatok tekutin.....Na nejaku kratku dobu sa to upravilo. Ked sme sa vratili na Slovensko, zacala som jej robit vela polievok a upravilo sa to samo od seba ale zase len na nejaku dobu. Podotykam, ze dcerka nejedavala ziadne ovocie, zeleninu len v masovych polievkach, ziadne salaty. A pije aj malo tekutin. Tento rok na Slovensku som to spomenula nasej pediatricke a ona mi povedala ze jej mam upravit stravu, ma jest viacej ovocia, zeleniny.......to sa povie jednoducho ked nic z toho nechcela dat do ust....Posledne tri tyzdne mi zacala jest ovocie (jablka, hrusky, banany), zje aj salat.....kazdy den, zacala pit vytlacenu stavu z pomarancov aj 2x denne a skutocne sa jej stolica upravila.....Dufam, ze jej to vydrzi..... 😀
Ja by som to na tvojom mieste spomenula u doktorky, aby z toho nevzniklo nieco vaznejsie...(moja mama mi hovorila, ze moze dojst k prevrateniu criev, ale neviem ci to je pravda). Pocula som tiez ze by jej mohli pomoct probiotika a napadol ma vareny kel je udajne dobry. Podla mojho nazoru to velmi zdrave nie je, ked sa v creve tak dlho zdrziavaju vsetky tieto skodliviny ale ze co vsetko to moze sposobit a nakolko je to nebezpecne ti neporadim.
Drzim vam palce aby sa to co najskor upravilo. 😀
@marcela91
https://www.modrykonik.sk/forum/tema/stretol-sa...
https://www.modrykonik.sk/forum/detske-zdravotne-problemy/2-rocna-dcera-ma-problem-s-kakanim/
https://www.modrykonik.sk/forum/detske-zdravotne-problemy/co-robit-ak-2-rocne-dieta-odmieta-kakat/
Novú tému zakladaj až keď sa presvedčíš, či podobná Diskusia, alebo Otázka už neexistuje. Ak podobnú tému nájdeš, svoj príspevok vlož tam. Ak nenájdeš, vtedy môžeš vytvoriť novú tému.
@marcela91 myslím,že to nie je žiaden veľký problém 😉 dlhodobo je aká dlhá doba? týždeň,mesiac,1/2 rok? ...väčšina detí totiž nezvykne kakať v škôlke (naši takí boli obidvaja,a ostalo im to doteraz) a tým že potláča nutkanie na stolicu ide potom poobede aj 5x....neviem ako dlho chodí do škôlky,ale časom sa to upraví a vyprázdni sa na 1 max 2x za poobedie,alebo si to natrénuje=presunie na ráno pred odchodom do škôlky