Problémy s kakaním 18 mesačnej dcérky

selecka1991
13. jan 2018

Ahojte mamicky mam 18 mesacnu dcerku v poslednej dobe kakava raz za 3-4dni predtym kakala pekne raz za 1den. Zo zaciatku mala zapchu to som volala doktorke tak sme vylucili so stravy banan cokoladu (granko) a pridala som jej viac tekutin lebo malo pila. Teraz pije uz viac ale mne to pride ako keby sa bala vykakat , len to zadrziava ako keby. Uz mi cika na zachod alebo na nocnik ona sama sa pyta a pekne sa vycika by som jej najradsej zrusila plienky lebo sa pekne pyta.Len to kakanie na zachod nechce ist ked zacne tlacit radsej to drzi v sebe a preto ju necham vykakat do plienky aby ju nezapieklo. Neviete poradit co s tym.

zuzka38
13. jan 2018

@selecka1991
Davat na kaaknie plienku ak ju pyta, je to jej istota...

tata1401
13. jan 2018

...aj moja mala takýto problém, má 15mesiacov...mala som pocit, že ju niekedy pri kakaní bolelo potom sa bála kakať, normálne som videla na nej ako zadržiava...ja som to riešila tak že som jej dala easylax a zobral som ju do takej polohy ako keby kakala do nočníka a postupne prišla na to, že kakanie neboli a už je to v pohode...kaká sama

ukulela
14. jan 2018

mojmu dobre zaberaju ovsene vlocky - tie uz moze aj tvoja normalne jest. nezalievalal som len mliekom, ale aj rastlinnym, vodou, prip za lyzicu jogurtu/vyzivu do nich --- susene slivky nakrajane do nich a podobne.
tiez, ked bolo reba, tak som mu dala slivkovu stavu - pomahalo.

selecka1991
autor
14. jan 2018

@ukulela
Vlocky jej sem tam davam aj slivkovu vyzivu som skusila ale nevidim ze by to nejak pomahalo. Uz od stredy nekakala ach..

zuzka38
14. jan 2018

@selecka1991 ona xce plienku?

selecka1991
autor
14. jan 2018

@zuzka38 normalne ma plienku stale len sa pyta cikat na zachod a vycika sa

kondaska1
14. jan 2018

ak ju nutis kakat na zachod, tak to zrejme bude psychicky blok. My sme mali doma to iste, kakal do plienky v pohode ale akonahle som spomenula serblik alebo že nech ide na zachod, tak ho to rovno preslo a viac nechcel. tak som s tym prestala, celý den fungoval bez plienky len na kakanie si ju vypytal. a presne pred 3 dnami sme nacisto plienky vyhodili, prestala som o tom hovorit a jedneho dna dozrel ten cas a serblik si vypytal uplne sam. treba tomu dat cas a prestat tlacit na "pilu"

zuzka38
14. jan 2018

@selecka1991 suhlasim s @kondaska1 prestat riesit, hovorit o tom, odputat ppzornost od celeho kakania...

selecka1991
autor
14. jan 2018

@kondaska1 ja ju nenutim kakat na zachod zo zaciatku som so ju davala ked zacala tlacit ale ked sa hnevala tak som ju dala prec ale myslim si tiez ze je to psychicky blok lebo vidim ze by aj chcela za ritku sa chyta a len kak vravi tak jej vravim nech sa vykakaka do plienky ked chce ist na zachod tak s nou idem ked nie nenutim ju..

sonah
14. jan 2018

@selecka1991 ahoj,ja ti len možem napisat ze vsetko je v hlave dietata,prezila som si to so synom,trvalo to vyse roka strasne sa bal,zadrziaval chodil,cupkal okolo stola aby sa vykakal a to iba do plienocky aj cez leto sme ho nehavali na dvore ze kludne
sa móže vykakat aj na zahrade ale proste to zadrziaval,davala som slivkovu stavu,ovsene vlocky,vela jablk jedol,aj u lekarky sme boli ta nam predpisala duphalac na zmekcenie stolice,ale proste nic nezaberalo,.....niekedy sa vykakal raz za dva dni tak v pohode inokedy aj po 4dnoch a islo to tazko s placom a bolestami....a jedneho dna prisiel za mnou a povedal mi maminka idem kakat na sedatko a bolo po probleme.....takze treba len klud,nepripominat kakanie a ono to samo odznie.....samozrejme davat tie ja jablcka,vlocky,slivkovu stavu ,rano na lacno teplu vodu vypit aby to islo lahsie a pride ten cas kedy to odznie....a hlavne mysliet pozitivne....vela stastia prajem......

selecka1991
autor
14. jan 2018

Dakujem pekne mamicky za vase odpovede a skusenosti zajtra este skusim zavolat doktorke aby nam dala nieco na zmaksenie stolice aby ju to tak nebolelo ked kaka lebo ju to boli a potom sa boji kakat. A jablcka papame samozrejme aj sa uz hneva ze kazdy den jej doobeda davam ak nie jablka tak hrusky.

selecka1991
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
sonah
14. jan 2018

@selecka1991 za malicko a mali sme aj cipky na vykakanie glicerinove a ten duphalac ,neni to prehanadlo,iba je to na zmekcenie stolice aj to obcas pomahalo,daj si to predpisat....drzim palceky

candii
14. jan 2018

Nam pomohli najviac probiotika, tiez sme sa trapili, mali sme aj duphalac, co je prehanadlo a cista chemia okrem ineho, vobec nepomohol. Mali sme probiotika Biopron a krasne sa mu upravila stolica..

eririka
14. jan 2018

treba vstrieknuť easylax do zadočku !!!

evamaruskova
14. jan 2018

Môj starší syn mal podobný problém, keď mal vyše 2 rokov, už som ho začala dávať na nočník a raz mi prestal kakať, zadržiaval stolicu. Asi ho predtým zapieklo a zapamätal si ten nepríjemný pocit, či bolesť pri kakaní. Proste nastal psychický blok, trápilo nás to temer 8 mesiacov, vyskúšali sme všetko. Zmena pitného režimu, stravy, prípravky z lekárne - sirupčeky, do čaju som mu namáčala slivky, proste všetko, čo sme sa dozvedeli, vedeli, nič nepomáhalo. Keď to na neho prišlo po 4-5 dňoch, tak samozrejme plač, lebo stolica bola už tvrdá. Niekedy som používala glycerínové čípky, keď to už dlho trvalo. Trauma pre neho i mňa. Občas sa mu uľavilo pod sprchou , či v kúpeli - teplá voda pomáhala. A spoločné povzbudzovanie na nočníku - potlač, neboj sa , nebude to bolieť, uľaví sa ti, držala som ho za rúčky a postupne sme to prekonali. Trvalo to dlho, ale vysvetľovaním, povzbudzovaním a láskou sme to prekonali. A to som medzitým porodila sekciou ďalšie bábo. Ale zvládli sme to.
Ak malá potrebuje pre bezpečné kakanie plienku, tak to zatiaľ neriešte, aby nedostala psychický blok. To sa potom ťažko prekonáva.
Držím palce. 🙂

eririka
14. jan 2018

@tata1401 mala by som otázočku, nie je boj vstrieknuť easylax ?

macca1000
14. jan 2018

@evamaruskova
Akoby som toto pisala ja... Prezivame teraz nieco velmi podobne... Trapime sa pomaly uz 3 mesiace... Moj maly zadrziava stolicu a nechce kakat ani do plienky... Vzdy len trosku...Vykaka sa tak cca po tyzdni do nocnika s vekym placom... Boli sme aj u lekarky a ta vravela, ze je to len blok ze je to v jeho hlavicke, ze si pamat tu bolest a tak...
Ze nemam mu vela o tom rozpravat a spravit daky rezim..
Ked som sa pytala na lieky na zmakcenie stolice povedala mi, ze to su vsetko navykove lieky a ze nech to zatial nedavam..tiez ho vela povzbudzujem a vysvetlujem....tak uvidime co bude dalej...

montemotherone
14. jan 2018

Určite to ešte nesilit bez plienky. Asi u nej nastal psychický blok. Zmeň prístup, nerieš to, nekomentuj... Je ešte ozaj malá, v podstate na začiatku obdobia keď si začína väčšina detí len uvedomovať vyprázdňovanie (!)

laura0107
14. jan 2018

@eririka je dobre mat pomoc kto podrzi nozicky dietatu.je to bezbolestne ale dieta sa vacsinou brani.nie je to ako cipok.to treba zaviest ten aplikator a stlacit uplne na doraz.

tata1401
15. jan 2018

@eririka u nás zatiaľ nebol pri tom problém a stále jej to aplikujem sama...moja napr.neznáša ked pri tom niekto pomáha,aj ked sme dávali kvapky do očka, tak dr. vraj to bude boj, že jej má niekto držať ručičky a tak...no práve vtedy bojovala ako o život😲potom som sa naštvala a dala kvapky sama a žiadny problém🙂tak všetko robím sama a malej sa to zdá že je to všetko takto normálna záležitosť ako ked mama mení plienku😍

sashenocka007
Autor odpoveď zmazal
Zobraz