Problémy s dýchaním nosom u 6-ročnej

9. apr 2024

Dcérka mala zapal pluc s hospi vo februári. 2 týždne potom sa začala sťažovať ze sa nemôže nadýchnuť nosom, boli sme na ORL dal pamycon, volali sme o vytery ma staphylokoka aureus, dostali sme ďalší pamycon a od včerajška bolest hrdla, sťažené dýchanie nosom-to nepreslo vôbec, pridal sa nám kašeľ a hroucky. V priebehu marca 3 návštevy ORL a nič nepomohlo sťažuje sa stále ideme znova len ma zaujíma ci nemá niekto podobnú skúsenosť keďže nám nič nezaberá problém mame rovnaký už pomaly mesiac 😒 berie zodac, flixotide stabilne teraz už mesiac je na pamycone, inhaluje vincentku.... co sa týka ORL tak patrí medzi najlepších v našom meste čiže nepredpokladám žeby niečo podcenil....

dzulli1980
9. apr 2024

Za mňa je problém ten, že nedostala celkové ATB citlivé na stafylokoka, ktorého má ... Pamycon je slabý, mojej dcére nepomohol nikdy.

autor
9. apr 2024

@dzulli1980 len ona ASLO nemá príliš vysoké. Čiže by tam nemala prebiehať celková infekcia ale iba lokálna. Mala ho aj v septembri min roka ale telíčko sa ho zbavilo samo...

livuska124
9. apr 2024

Nosná mandľa a krčné mandle boli skontrolované na ORL? Či iba výtery robili?

autor
9. apr 2024

@livuska124 všetko kontrolovane všetko ok mimo nálezu v nose ale ten žeby nemal robiť až takú "zlobu". Kontrolovali ju min mesiac 3 krát. Mala robene aj krvné odbery na všetko aj chlamydie, mykoplazmy, ASLO, covid protilátky a iné parametre. Všetko ok jedine ASLO ešte nieje v hodnote normy ale ze jej už klesa. Ja už neviem. Dnes nám začala už aj horuckovat. Znova sme boli na ORL komplet ju znova pozreli všetko OK s tým ze je chorá, zateka jej hlien. Tak jej naslepo nasadili atb + spravili vytery+ znova atb do nosa. Sú to už 3 atb za 3 mesiace😒 na lokálnych atb do nosa je už mesiac. Predtým mala 14 a 5 dní cefexime, teraz azitromicyn ze ten ešte nemala. Tak ja už neviem čo s ňou. 😒 ze to môže byť niečo čo proste testy neukazu....

livuska124
10. apr 2024

Och to ma mrzí, že sa vám to tak ťahá. Zrejme to budú spôsobovať tie hlieny. Tak už jedine dúfať, že tieto antibiotiká zaberú. Držím palce.