Problémy s bruškom, trávením, vetrami

rony192
4. sep 2014

Ahoj, neviem si uz rady a pediatricka sa stale zdraha poslat dieta na gastro, ako keby neviem, mala zato platit, alebo co...
Hladala som tu nieco podobne, ale nenasla som, len klasicke bolesti brucha a koliky. u nas ide o to, ze dieta ma uz polroka a tristvrte zivota trpi na brusko, travenie, bolestive odchody vetrov, zle pije mliecko, ma s tym problem atd... mavala velmi tazke koliky, velmi, vymenili sme mlieko za bezlaktozove a situacia sa upravila, ale stale bolo vidiet, ze tam nieco je s tym zaludkom, inak bola spokojna, potom koliky ustupovali, ale obcas ju nieco s tym zaludkom chytilo, bolesti... potom sme zacali na konci 4mes prikrmovat, uplne super, chutilo jej, stolica pravidelna, bez problemov, spavala cele noci, usmievava, vsetko, toto trvalo asi mesiac tento super stav. no a potom zasa nieco zacalo. a to sa chcem opytat ci niekto nemal podobne... neprislo to totiz naraz, ale akoby to gradovalo. zacali teda tie prikrmy, ziadne problemy, naopak, no a po mesiaci spokojnosti sa zacala najprv v noci budit, najprv raz, potom dvakrat, potom uz bola hore aj tri-styrikrat za noc, pridalo sa hadzanie, skrucanie, mrncanie, pritahovanie noziciek k brusku, neskor uplny plac, prelievanie v zaludku, skoncili sme tak, ze sme hore kazdu hodinu, hodinu a pol, strasne tazko zaspava, skruca sa, place, hnacky, hned po jedle, pocut creva uplne pracovat, zle pije to mlieko, place pritom, nespava... ale to cele sa do tohto stadia dostavalo mesiac, tym budenim nocnym to zacalo, akoby sa nieco v tom trav.trakte pomaly rozsirovalo, ja neviem. nekojim, je na um, stale bezlaktozovom. uz mam tej lekarky dost, idem ju zmenit, vsak to dieta za polroka len asi mesiac bolo v pohode. nemali ste niekto nieco podobne? a neviete ako prebieha vysetrenie na gastre? inak v krvi ani moci jej nic nenasli, aj sono je dobre.a este chcem spomenut, ze ked mala to kolikove obdobie ako dvoj, troj mesacna, tak aj tak pekne spavala, tolko ako teraz sa nehadzala, neskrucala, nemrncala, spala...skoncila sice brutalna kolika pocas dna vzdy a potom spala, toto je ine ako kolika klasicka, neviem.

janickacrazy
4. sep 2014

@rony192 My sme mali podobné stavy, u nás sa zistila alergia na mlieko plus intolerancia laktózy, ale to zistili až na gastre. Možno je to aj u vás, že nestačí bezlaktozové mlieko, ale treba bud sojové alebo také, čo neobsahuje vobec ani laktozu ani mliečnu bielkovinu. Neviem, či jej dávate mliečne výrobky, jogurty, syry? Moj malý nemože absolutne nič z mlieka, ani jogurty, ani syry, proste vobec nič, ani tie bezlaktozové mu nerobia dobre. Existuje aj ryžové alebo mandlové mlieko, treba vyskúšat, čo by jej vyhovovalo. Kolko má malá mesiacov?

rony192
autor
4. sep 2014

@janickacrazy 6m ma... nic take jej nedavame.

janickacrazy
4. sep 2014

@rony192 My sme používali Nutrilon Soya 1. Sú tam všetky vitamíny aj probiotiká ako aj v hociktorom UM, ale žiadna laktoza ani mliečna bielkovina. Aké mliečko jej dávate vy, myslím presný názov?

rony192
autor
4. sep 2014

@janickacrazy france laite bez laktozy... a on sa ti tez tak casto budil na plac a bolesti? nechapem to, ved to dobre zafungovalo to france bez laktozy a po ja neviem po 3 mesiacoch toto, absolutne nespi v noci, predtym celu noc prespala, len place, skruca sa, budi, uz mesiac ved to by sa hned prejavilo nie? toto mlieko pije 3 mes, zeby az tearz sa to prejavilo?

janickacrazy
5. sep 2014

@rony192 Moj sa tiež často budil, akože videla som na nom, že chce spat, ale tá bolest ho zobudila. Vieš, možno sa tvojej ulavilo ked ste prešli na to bezlaktozové mliečko, ale po čase je možno aj tá mliečna bielkovina začala vadit. Skús vymenit mlieko a uvidíš. Moj tiež mával aj hnačky, kým sme prišli na to, že mu treba sojové mlieko.

betka999
7. sep 2014

my sme na koliku pouzivali Coliprev s enzynom laktaza.. je to prave pre deticky ktore maju problem s intoleranciu mlieka... co sa tyka lekarky.. by som vymenila.. niekedy je lepsie menit. a najst lepsie ako sa s niekym stale dohadovat.. myslim ze kazda matka si to svoje dieta pozna.. a vie ako tak zhodnotit... a niekedy radsej preventivne spravit vysetrenie ako keby malo byt neskoro..aj ked gastro nie je moc prijemne..

katarina644
7. sep 2014

ahoj, poznam to uplne presne. len my sme po operacii. maly mal creva na plucach. doktori povedali, ze nemusi kakat aj desat - dvanast dni. my sa nevieme poriadne vykakat. v noci sme nespavali. chodime na gastro uz asi tri roky, teraz ideme lezat, ide pod narkozu idu mu davat hadicku do krku aj do konecnika. skontrolovat, lebo toto uz je na nas vela s muzom. na rano davam zajickovu horku-mineralna voda, bolesti ustupili, je celkom pokojny, na noc deci teplej vody s vlakninou, to ho upokojuje, ale kakame stale hrozne. povedali, ze musi vela behat, ale on nebeha, ale lieta cely den. tak cakame kedy sa to aspon trosku upravi. skus toto. ale radsej by som poradila gastracku nejaku....

tamaram283
15. sep 2014
Používateľ tamaram283 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od tamaram283.

mozno ide naozaj o intoleranciu mlieka... drobcek mozno ma problem sa popasovat s mlieckom a preto tie bolesti s travenim,,,urcite by osm skusila tu lekarku.. co sa tyka bolesti bruska.. moja dcerka mala bolesti iba pri kolikach.. a to sme nasadili kvapky Coliprev s enzynom laktazy (prave na intoleranciu mlieka vhodne) a bolo po kolike 🙂 drzim palce

laskamoja123
24. sep 2014

pre vsetky určite by som doporucila aloe koncentrát od hbl, nie hociaký ale z bunkovej výzivy a hlavne pre chlapčekov

roxana280
24. sep 2014

Bio gaya kvapky, davali sme od 7 tyzdnov 5 kvapiek denne - pomohli

ellabella22
24. sep 2014

my sme na koliky mali sab simplex a uzasne to pomohlo 🙂

amandas
29. sep 2014

ja som pri obidvoch detoch kolikovala na kvapkach Coliprev s enzynom laktazy