Ahojte, mam rocneho synceka a asi pred 3 mesiacmi prekonal rotavirusovu infekciu. Nastastie to malo pomerne rychly priebeh a rychlo sa zotavil. Kym nedostal rotavirus, pekne papal prikrmy, s nicim nemal problem. Pocas choroby mal dietny rezim a ako som mu opat zacala zavadzat normalnu stravu, zacal vela odmietat. Maso odmieta uplne, zeleniny zje malo, ovocie mu celkom chuti, akurat pecivo a mliecne vyrobky ma rad a chutia mu. Je dost drobny, v roku ma 8,5 kg a 73 cm. V poslednom case ma velmi casto stolicu, takmer v kazdej plienke trochu. Pripisovala som to zubom, ale zacal mavat aj take kolikove stavy (silny plac, krci nozky, plynatost). Chcela by som sa spytat ci ma niekto podobnu skusenost, pripadne ci mohol rotavirus sposobit nejaku intoleranciu na laktozu napriklad. Doktorka mi povedala, ze je to zo zubov, ale mne sa to nezda. Dakujem za kazdu radu a skusenost.
moja ma rok aj päť mesiacov, má 9,5 kila a 75 cm, lekárka povedala, že je to super, je trocha drobnejšia, ale stále v norme.... celé leto prežila len na ovocí a umelom mlieku, sem tam nám niečo zje, ale hlavne sladké, čiže výživu jej dávam do bieleho jogurtu aby zjedla, snažím sa hlavne robiť len jedlo, ktoré má rada a aby jedla veľa banánov a avokádo .... verím, že sa neskôr rozje .... bolo mi povedané, že je to všetko v poriadku, jednoducho niektoré deti sú také, je potrebné im len stále ponúkať jedlo, prípadne pridávať mäso aspoň trošíčku, prípadne vymixovať jedlo a tak ponúknúť ..... určite ak ti jedol sa ešte rozpapá, tento problém komunikuj s pediatričkou, nech má o tom vedomosť a uvidíš, bude to dobré .... je veľa mamín, ktoré majú tento problém
@anemone123 praveze mohol.alergiu na bkm,lakt.intoleranciu,aj celiakiu.aj hocico ine.rotavirus spusta autoimunitne ochorenia casto,ak je predispozicia.urcite treba zisti,co mu robi zle,inak sa bude trapit a bude slabsie rast a priberat.aj horsia imunita.ja som davala este probiotika po porade s lekarom.
@ciernysokol dakujem za reakciu, nebola som si ista ci rotavirus moze nieco take sposobit. Predispoziciu praveze nema, nikto v rodine nema potravinovu alergiu a ja s muzom, ani nasi rodicia nemame vobec ziadnu alergiu. Ale tie priznaky co maly ma, by na to aj sedeli, hlavne to mlieko. Ked som mu pred par dnami naposledy dala jogurt, potom mal asi hodinovy zachvat placu, krcil sa a kopal okolo seba. Ideme dnes k doktorke, tak uvidime.
@anemone123 alergia na bielkovinu kravskeho mlieka sa u malych deti zjavuje casto,urcite ju treba brat do uvahy.pozitivom byva,ze do troch rokov zvykne vymiznut 🙂 my sme ti tiez tak mali.intolerancia na laktozu je uz na cely zivot.ked mate pocit,ze po mliecnom je to horsie,treba vysetrit.matka si dieta pozna.drzim palce.
dohodni sa s pediatrickou a zober stolicu na rozbor do labaku.