Problémy mesačného bábätka s kakaním

peaxsa
27. sep 2016

Mám mesačné bäbo a kaká až po 2-3 dňoch. Papá cez fľašku Mam antikolikovú materské cez deň a večer dávam umelé Hipko HA ( hypoalergénne)bo moje nestačí. Bäbo mi začalo kakat každé 2-3 dni a to tak že je celé od toho. Je to riedke a mierne do zelenkavé. Dávam epumizan L. Mám aj espumisazan komfort. Dávam aj Probio Fix. Pediatrička povedala že to nevadí. Ale keď ja vidím jak tlači stále je nervózne. Aj cvičíme s nožičkami.A nič.aj sa bojím niekde s bábom ísť keď sa mi tak vie do kakať. Máte niekto taký problém? Poraďte čo mám robiť. Ďakujem

katrin21
27. sep 2016

nevadi , kedze je viac kojene, ako prikrmovane, je to normalne.. lebo MM je lahsie stravitelne bez odpadu 🙂 zelenkave je tiez OK, lebo do mliek je pridavane zelezo, alebo byva aj ked mama zje viacej mliecnych veci ...
co sa tyka prdikov, to musis ty vidiet, ci sa puci, a poprdka, alebo nie.. ak nie,espumisan je dost slaby, my sme davali cca. 3 mesiace v kuse Sab simplex , do kazdeho papania 8 kvapiek, tak na kazala lekarka. POmohlo. potom uz sme pomaly vysadzali... + sme pouzivali rurku, ale nie tu uzku oranzovu,ale taku s rozsirenym koncom , zo zdr. potrieb , je ovela lepsia. neublizi, netreba sa bat a nie je to ani navykove... mozem len odporucat , po case mala pekne zacala kakat sama 🙂
Prebalit dieta sa da kdekolvek, aj nahradne oblecko zobrat, keby nieco, takze by som sa neobmedzovala, hlavne ked kaka malo ... v kutikoch pre matky s detmi su aj umyvadla... takze sa da aj umyt 🙂

peaxsa
autor
28. sep 2016

@katrin21 umelé jej dávam tak 2-3 cez noc ale zväčša tak 2x. Poprdkáva dobre v ten deň keď sa pokaká. Na druhý už menej a ked to drží do tretieho tak keď prdne tak je to aj cítiť. A keď spustí kakanie tak je celá od toho ani plienka nestačí to udržať.Preto sa aj bojím niekde ísť lebo keď začne rýchlo ju musím po vyzliekať bo jej to vyjde cez plienku von. A nie všade sú kútiky pre matky.Tak si musím sledovať kedy kakala naposledy.
Nechcem moc používať rúrku aj sa toho trochu bojím aby sa nenaučila že jej budem pomáhať pri tom.
Ten Sab Simplex stoho bude viacej prdkať?

katrin21
28. sep 2016

@peaxsa este raz . na rurku sa NEDA NAUCIT.... to je taka hlupost.... som sa radila aj s lekarkou v nemocnici,aj s inymi... mozes to pouzivat bez strachu... my sme na nej fungovali skoro denne 3 mesiace, potom uz len podla potreby a asi od 4 mesiacov uz skoro vobec... moja brala zelezo, tak ju zapekalo z toho, bez rurky sa nedalo , na zaciatok som jej musela vzdy pomoct a potom uz kakala sama do konca, vzdy pekne mimo plienky 🙂 so mnou... takze ked chces, skus.... jeden den nekaka, vidis, ze by chcela, das rurku.... a je to..Dolezite je naolejcekovat koniec a dat ju dnu skoro celu... neboj, ide to same 🙂 lahucko... a ako ju vytlaca, dat znova..

inak potom to prekakanie zalezi aj od plienok. niektore maju na chrbatiku taku gumicku, teraz neviem ,ktore su to, tie drzia lepsie... a tiez ich treba dobre na pase zapnut, nech nie su volne, onii povolia pohybom dietata....
Sab simplex znizuje tvorbu plynova teda aj naduvanie a ulahcuje ich uvolnenie. my sme mali koliky, bol nasa zachrana,

peaxsa
autor
28. sep 2016

@katrin21 dnes kakala v noci po jednom dni čo kakala pred tým.Bolo toho tiež dosť. Ja mám pampers jednotky. Pre kakala mi aj dvojky bo asi prdka a zároveň kaká tak je to aj počuť jak tlačí. Asi budem musieť pokúšať plienky ktoré taký nápor vydržia.
No uvidím stou rúrkou kúpim si ju a keď to inak nepôjde vyskúšam.. keď si spomeniete aké to boli plienky dajte vedieť.
Ďakujem 😄

edn
29. sep 2016

@peaxsa ved to je uplne normalne.. moje obe deti mali obdobia, ze vsetko mali okakane, este aj vlasy sem-tam 🙂 ziadne plienky nevydrzia ten napor :D ale my sme pouzivali z DM a z Lidla - ale tie stare, nie novu verziu - a sem- tam sme to uchranili 🙂

peaxsa
autor
29. sep 2016

@edn len to neni sem tam ale už 3 týždne každý 2-3 deň kakáme ale až tak že je celá od toho.ked som pri nej a začne kakať rýchlo ju musím vyzliekať aby sa celá neokakala. Ho to ide z plienky z každej strany

katrin21
29. sep 2016

@peaxsa a davas plienky dobre? treba ich fakt dobre stiahnut, dat dostatocne vysoko na chrbatiku a brusku a gumicky musia byt napravene aby ten volanik na nich bol smerom von... nie dnu.

edn
29. sep 2016

@peaxsa moja starsia tak kakala po kazdom jednom krmeni - cca 3 hodiny 🙂 takze mozes byt rada, ze kazdy druhy den :D potom sa to ustalilo a potom zase "presierala" kazdu plienku.. ale hovorim, najviac sa mi osvedcili plienky z DM, tie toho udrzali najviac 🙂

ewisam
29. sep 2016

@peaxsa vyskusajte probiotika, u nas vzdy zabrali pri akomkolvek probleme...

peaxsa
autor
30. sep 2016

@ewisam máme Probio-Fix. Aké ste mali Vy?

peaxsa
autor
30. sep 2016

@katrin21 ano dávam aj to skontrolujem na chrbatik či je to dobré vysoko. Aj okolo nožičiek ale tadiaľ nič nepríde . Všetko ide horom.Asi sťahuje bruško pri tom jak tlačí s ide to von.

peaxsa
autor
30. sep 2016

@edn no radšej by som bola keby kakala každý deň bo vidím jak stále tlači a je nevrlá.
Zle zaspáva a neni pokojná.

edn
30. sep 2016

@peaxsa tak este treba vyskusat rektalnu rurku ked vidis, ze tlaci a nejde.. ale vo vseobecnosti si myslim, ze proste treba len vydrzat.. presla som si tym pri oboch detoch a vyskusala som asi vsetko a nic nezabralo.. a tie plienky prekaka preto cez chrbatik, lebo ked neni vykakana, tak ma vacsie brusko a ked sa vykaka, tak sa jej zmensi a uvolni sa jej plienka.. ja som ju vacsinou dala do zvislej polohy rychlo, vyzliekla postojacky a potom isla prebalit.. samozrejme nie vzdy sa to dalo, ale obcas som to zachranila :D neboj, to za chvilu prejde.. ale teda neviem, kam s nim chces chodit, ked nemozes kvoli kakaniu..

ewisam
30. sep 2016

@peaxsa neviem presne uz ako sa volali, ale su uz od 1tyzdna vhodne, myslim laktobacily baby, v lekarni by uz vedeli povedat

ukulela
30. sep 2016

@peaxsa moj ked bol plne kojeny, kakal raz za 10 dni.ked som mala obdobie, ze som mu na noc davala UM, tak kakal raz za 4 dni cca.

skor by som sa opytala doktorky na farbu stolice, riedka je OK, ale mala by byt skor zlta. zelena - neviem, ci moze byt z UM, ale pri MM by zelena byt nemala ....

a co sa tyka probiotik, skus biogaiu, tu velmi chvalia, je drahsia, ale velmi dobra. resp z antikolokovch coliprev - obsahuju enzym, co stiepi laktozu.

peaxsa
autor
30. sep 2016

@edn no aj ja som tak spravila rýchlo vyzliekla a čakala kým sa nevykaká.
Keď ideme von bo doktorke a má 2 deň čo nekakala tak len trpnem aby sa mi nedokakala 😄

peaxsa
autor
30. sep 2016

@ukulela ja na večer a v noci dávam Um, ale cez deň má Mm cez fľašku. Keď sa vykaká má farbu žlto-zelenkavu. Na to mi pediatrička povedala že to je normálne aj keď tak kaká, ale mne sa to nezdá. Dúfam že to tak to trvať dlho nebude

ukulela
30. sep 2016

@peaxsa ako tym intervalom sa ozaj netrap - nektore babo si fukne do kazdej plienky, ine kazdy 10ty den.je to ozaj individualne.
poskusaj teda probiotika,. moj je uz velky, od zavedenai prikrmov kandi kazdy druhy den, ale poslednych ar dni aj niekolko krat denne a nepravidelne, tak som mu, zacala davat tu biogaiu a pekne sa mu po troch dnoch stolica opat spravidelnila ...

peaxsa
autor
30. sep 2016

@ukulela asi máš pravdu.len už nech toho neni toľko 😆. Dnes je to druhý deň tak len čakám kedy to začne.

edn
30. sep 2016

@peaxsa hlavne nestresuj 🙂 doktorka to pochopi 🙂 mne sa tak pokakala v nemocnici ked sme boli..uuuplne vsade to mala :D zelenu stolicu mavali aj moje..pokial pekne pribera a nie je nejaka strasne urevana, tak to je v poho..zelenu ma asi zato, ze kaka az po dvoch dnoch a nie je to cerstve.. u nas pomahalo aj davat pit mlieko vo vajicku - lepsie si poprdkali.. hoci boli uz starsie, lebo ja som kojila 6 mesiacov..

peaxsa
autor
1. okt 2016

@edn priberá dobre.uplne zelená to neni len tak jemne. Len je nervózna už a ja snou. No dúfam že už dnes bude kakať.Nechcem jej pomáhať s kakaním, aby si na to nezvykla aj keď tu mi pisala že si deti na to nezvykajú.

jonnie
1. okt 2016

@peaxsa pouzivam preto plienky Babylove z DM-maju gumicku na chrbatiku. Skus jej o cislo vacsie plienky-mne sa toto stalo na zaciatku pri Pampers a tiez zla velkost...hoci podla kg mali byt ok. Ale tieto sa mi zdaju vyssie. A tiez sme fungovali na BioGaia. Neskusala si vnoci kojit? To mlieko by malo mat probiotika-moze aj preto ten nadmernyobjem.Neboj...mlieka mas isto dost...len skus veeelmi casto prikladat a bude to ok.

peaxsa
autor
1. okt 2016

@jonnie nie nemám dosť mlieka vidím jak odstriekavam koľko ide.ked som len kojila tak mi málo priberala.stále plakala a za 2tyzdne pribrala cca len 170g. Tak pediatrička mi sama povedala že treba večer dávať umelé tak sme na Hipp Ha a keď dostávala z fľašky prsník už len ožužlala a strašne plakala tak som ju už nechcela trapiť
Skúsim tie plienky.

edn
1. okt 2016

@peaxsa ja som davala rektalnu obom a su ok, teraz nie je ziadny problem..a davala som im ju casto.. alebo aj skus nad zachod ju chytit chrbatikom k sebe, prvej dcere sa to pacilo, kakavala aj tak, druha nechcela.. ale neboj, za chvilu to prejde, ani sa nenazdas 🙂

peaxsa
autor
1. okt 2016

@edn dnes ráno už kakala. Zatiaľ to skúšať nebudem ale jak to inak nepôjde tak to vyskúšam. Tak to je moc malinká myslím aby som ju dávala nad záchod keď má len mesiac 😅

edn
1. okt 2016

@peaxsa ale skus si precitat o bezplienkovej metode a pozri si polohu, v akej drzia tie babatka - to sa moze uz od narodenia.. nehovorim, aby si ju odplienkovavala, ale niektorym detom ta poloha vyhovuje..http://mknvps.mkn.sk/babatko-bez-plienok... pozri tieto fotky.. lebo mojej starsej ked som tak chytila nohy, tak si aspon poprdkala.. tak poripade vyskusaj ked budes vidiet, ze sa puci a nejde jej to 🙂 mozes aj nad misu, alebo lavor, nemusis nad zachod.. alebo nad nocnik, aspon si zvykne nan...

peaxsa
autor
1. okt 2016

@edn no skúsim čo to spraví. Či to tak pôjde.