Maminky neviem či to sem patrí presne do tejto skupiny lebo som tu nova ešte neviem kde ako ale snáď mi pomôžete alebo poradíte mám 22 mesačného synceka máme problém s preťahovanym predkosky máme len začiatok otvorený A nie nie sa pohnúť ďalej už som zúfalá kúpila som aj krémik just A kupala som ho v slezE A nic doktor povedal že je to ok už sa nám aj smegma spravila to biele pod kozičkou aj nato naM povedal doktor že to samé vyde ale mám strach a niečo vo vnútri mňa mi hovorí že to neni Okej maminý poradte niektorá ak máte znie čím takýmto skusenost
No moj ma3 roky a to iste chodime k urologovi dal nam masticku trosku to povolilo ale inak nic.tak neviem tiez ale zakazal mi akokolvek mu to stahovat a podobne.o pol roka ideme na kontrolu....neboj sa
@lolita555 ahoj mozem sa spytat on mu to tiez nestahoval len vam dal masticku?lebo starsiemu ked mal cca 4 roky to urolog tak nasilu stiahol a odvtedy mu to islo ale bolo to strasne nechcel mi cikat v ten den a bolelo ho to
@luckarisko74 ahoj no nestahoval vobec ked som povedala ze som skusala tak ma vyhresil ze to neexistuje a u nas je dost dobry urolog tak neviem.ano len natierame inak po tej masti to ma o 50 percent lepsie a kontrola nas caka.nam sa dost casto pipik zapaluje lebo sak ma tam chuda bordel co sa tam usadzuje.ale to ja na nom hned vidim ked nieco sa deje.no ak to nepovoli neviem ale stahovat mu to nedam....dufam ze to bude ok
@luckarisko74 no to musela byt pre maleho bolest hrozna chudatko😢
@jane1234567890 je to.ok. Robi sa.tam taky maz preto treba cvicit pri.kupani pravidelne
Zial niektori urologovia su taki a deti maju potom traumu. Ja mam dvoch synov a obom stahujem od malinka. Starsiemu to islo horsie, kupali sme v sleze a bolo to lepsie. Dolezita je aj pravidelnost, lebo potom sa tam toho nahromadi az tecie hnis.
Pri synovi sme si s predkozkou uzili svoje,mal rok,ked mu alergolog! Pri pobyte v kupeloch,stiahol predkozku nasilu,prasklo mu to vtedy na dvoch miestach a zacalo krvacat,samozrejme,ze to nepomohlo,v troch rokoch mu to uvolnovala urologicka,2dnovy plac a stres pri cikani,o pretahovani a umyvani ani pocut,kedze som mala dalsie ani nie rocne,zarevane,zacicane dieta,tak som nemala nervy sa s nim natahovat a zanedbanim mu to prirastlo znovu 😕 pri preventivke v 6tich rokoch nas upozornila lekarka na to,ze smegma pod predkozkou moze vyvolat zapal,tak s nim siel partner znova k urologovi,chceli mu to uvolnit a vycistit v narkoze,co "chlap/hrdina"-vsak aj zuby si nechava vrtat bez injekcie,odmietol....hrozny zazitok pre maleho,z placu mal popraskane zilky pod ocami,kedze sa velmi metal a kopal,tak to nedocistili cele,cize dva dni som s nim este bojovala doma ja,aby som to docistila,aby sa to nezapalilo.... teraz uz je ok,ale skusali sme pred tym aj kupele v sleze,aj slezovu mast z justu aj tu kortikoidnu masticku od urologa a nic nepomohlo 😕
Pane boze, toto ked citam, to je ako v dobe kamennej....nasilu stahovat, dokonca alergolog?!?!?
@lila69 no ja už fakt neviem, ale ako sa k tomu práve tento odborník dostal a odhodlal...fúúúú asi by to bolo na dlhú diskusiu, u nás sme to rozcvičili.
Moj 3 syn sa narodil s vecsou predkoskou vtedy mi porodnicka hovorila ze aspon nebudete mat problem zo stahovanim veru sme ani nemali lebo stiahnut sa mu dala bez problemov ale nestahovala som mu ju.ani najstarsiemu synovy ten mi nechcel dat stiahnut vzdy to pozerala detska doktorka a ta to stiahla odborne.aj teraz to pozerala pri 9rocnom synovy no sa hanbil tak si ho stiahol sam.
Až mi zle ostalo ako to tu čítam 😖
@jane1234567890 prečítaj si https://www.modrykonik.sk/blog/hajanka/article/nepriatelia-obriezky-a-nasilneho-pretiahnutia-p/
@pininka tiež u oboch synov pozvoľna od malička a ok,dokonca nám pri druhom vravela lekárka,že toto bude na operáciu no a ozaj od cca 4mjemne sme sťahovali a nebol nijaký problém.
Ja mám 5 ročného synátora. S predkožkou problém nemá. Ja som mu od malička (od cca 2 týždňa) sťahovala, opatrne vždy len pri kúpaní a vždy sme troška nechali odmočit aby šla lepšie. Od roka si ju sťahuje sám a už keď sme boli na 3. ročnej prehliadke doktorka povedala, že je to v poriadku a že ani nebude mať problém.
Ešte k tomu sťahovaniu - keď sa syn narodil, išla na JOJke relácia supermama a v jednej časti sa venovali predkožke u malých chlapcoch. Urológ tam vtedy povedal, že sa toho netreba báť, preťahovať treba od malička, najlepšie pri kúpeli a vždy nechať trocha odmočit a presťahovať len koľko pustí, nie nasilu😉
@lolita555 no bola veru ani cikat mi nechcel nic ho to bolelo....
@jane1234567890 ahoj. Nam urolog povedal aby sme mu to do dvoch rokov nijako neriesili, len umyt ale nestahovat. A potom postupne zacat. Teraz mu to ide ale nie az uplne dole ale postupne skusame. Takze myslim ze nemusis panikarit chce to cas a v necelych dvoch rokoch to nemusi este ist