Je tu medzi vami mama, ktorá nedokáže svojmu dieťaťu odsať soplíky, alebo ja som jediná? dnes som sa kvôli tomu pohádala so svojou mamou, lebo som jej tvrdila, že každá žena okrem mňa to dokáže a len mne to nejde, lebo syn sa veľmi bráni..tak prosím ako jedna, nech nie som jediná neschopná, lebo odsávanie soplíkov by malo ísť ľavou zadnou...podľa toho ako čítam diskusné fóra, všetky matky soplíky odsávať vedia
Ja len teda posuniem svoju fintu, lebo aj moja sa velmi brani. Polozim ju na postel, sadnem si cez nu obkrocmo tak, aby som kolenami z boku zafixovala jej ramena, jednou rukou chytim tvar a druhou odsavam. Netreba tie deti lutovat, urcite ich to neboli, kedze este pred rokom, ked bola naposledy chora, si sople odsavala sama a rehotala sa na tom, teraz len strajkuje. A vidim to ako mensie zlo, ked sa im ma potom v noci lepsie dychat. Ale odsavam max 2 x denne pocas choroby
V prvom rade.... skusala si to odsavanie na sebe? Ak nie, vyskusaj a mozno aj odide ten strach, ked zistis ze to nic nie je. Neboli to, takmer to necitit. Jedine neprijmne je ten hluk z vysavaca
@marianka0101 Nie je pravda, Ze ich to neboli. Skusala si na sebe odsavat, Ked mas Napr.zapal prinosovych dutin, alebo zelene infekcne sople ? Tak Mne ich syn nosi zo skolky (Aj na mna) a velmi to boli. Kym neodpuchne sliznica, prve 3.dni urcite.
Ked sa brani, rob Ako sa pise vyssie...v lahu, obkrocmo. S nohami fixovat ruky.
@charlie1980 tak je pravda, ze my sme este zelene sople nezazili, ale ako som pisala, mala z toho mala zabavu, ked bola mensia, ale vtedy este bola moje "dobre babatko" 😂 teraz je poriadna naschvalistka a vacsinou skrieka len tak, ze napodobnuje dvojmesacneho brata a ma z toho zabavu, ze sa tu prekrikuju. Dnes som jej odsavala a po vydatnom skriekani som ju este ani nestihla pustit a uz sa rehotala, takze ja to beriem cisto ako truc
@lindusss2016 a ruky ako chytiš? ja som proti mobilu - aj keď sa priznám, že kedysi som mu mobil dávala na hranie - aj som mu telrfon sľubovala za odsatie, ani tak nechcel..
@bielamacka3 ruky ma pod mojim zadkom, nedociahne si na tvar. Normalne dieta lezi na chrbte a sadnes na neho tak obkrocmo, ze mu trci len hlava. Samozrejme ju nepripucim svojou vahou, ale zboku ju kolenami tak drzim, ze si tie ruky spodo mna nevytiahne
no neviem, na môjho je aj Chuck Norris krátky - ak vreckovku odmieta, len ju človek vytiahne a s krikom uteká preč, nočník detto, aj wc, nútiť ho nechcem, aby sa mi nepocikával do maturity, má byť po kom tvrdohlavý, ale až talk?
skus tak ako ti napisala lindusss2016 alebo mu skus spravit z toho zabavu.. moj maly tiez protestoval, ale potom som nechala raz vysavac s odsavackou len tak "lezat" s tym, ze mohol k nej sam prist. Sem tam, som si vysavac zapla a "akoze" odsavala, to trvalo bolo jeden cely den, na druhy den maly prisiel sam, najprv si len zapol vysavac, ale asi o hodinu uz skusal sam davat si odsavacku do nosteka a celkom sa bavil. Odvtedy sme problem nemali. Teraz si uz nostek vyfuka sam. Urcite by som ale nenechala maleho len tak bez odsavania, ked ma soplik, na zaklade vlastnej velmi neprijemnej skusenosti, kedy sa mi nadcha zastavila a museli mi 12x (slovom, DVANAST krat) prerazat nos. To je bolest a nie odsavanie, ktore naozaj len vyzera strasidelne.
Na tomto sa hadat s mamou? Inac nechapem, naco sa pytas, ked aj tak si pojdes svojou retorikou, ako ti to robi syn naschval a aj tak nic nevyskusas
ja už som odsávala soplíky plyšákom, vankúšu, obrazu - ale sebe si nenechá
Tak ja nvm, ale ja sa teda malej pytat nebudem, ked nieco nejde po dobrom, tak to ide po zlom. Stale vazim viac ako ona, tak ma asi len tazko premoze. My sme uz absolvovali aj ORL vysetrenie a to len bolo neprijemne a bojovala ako o zivot, ale dr mi povedala, ako ju mam drzat a drzala som. Je to male decko, jasne, ze najskor skusam prehovaranim, ale ked to nejde, nebudem sa jej oredsa doprosovat...
ja sa bojím, že sa mi mykne a vypichnem mu oko ☹
@bielamacka3 😯😯😯 no tak to by si musela byt velmi nesikovna a on sa velmi myknut
jooj, u nas je to tiez zapas, ale vzdy vyhra rodic. proste pouzit silu, ked to vysvetlovanim nejde. zo zaciatku som aj ja nevedela ako ked tak plakala, ale sople jej presli na priedusky a musela brat atb. takzem radsej tych par dni vydrzim a bojujem, sopel vsak odide bez liekov.
a súšali ste kanvičku na preplachovanie nosa? koľko má dieťa rokov?
dva roky a štyri mesiace ...konvičku sme neskušali, som rada, ked si dá streknuť vincentku do nosa
@bielamacka3 však skús, najskôr to urob pred dieťaťom sebe, smej sa pri tom, rozprávaj sa s ním aké je to super,že to nebolí, že to príjemne hreje, že nemusí silno fúkať, našej vyplachujeme od 3 a pol roka, bol boj asi prvé 2 týždne ,ale teraz si to už sama pýta aj v noci keď sa prebudí lebo je to super...
to som skúšala s odsávačkou 🙂 nedá si povedať
@bielamacka3 ja musím svojho synátora zabaliť do deky,aby sa nemohol hýbať, keď mu treba odsať sople, je to horor...
ešte jeden problím, necche si dať dočisťovať zubky - ako teraz mu sice rastie jeden z posledných, chápem, že ho to boli, ale ja sa snažim opatrne, myslim si, že to moje čistenie ho menej boli, ako ho potom budu bolieť pokazene zuby, ale sú to boje a pripadám si ako hnusná bosorka, ked mu ic čistím a on pri tom plače...a ešte zubárka vravela, že mu mám špeciálnou kefkou umyť každý zúbok zvlášť!!!
ešte jeden problím, necche si dať dočisťovať zubky - ako teraz mu sice rastie jeden z posledných, chápem, že ho to boli, ale ja sa snažim opatrne, myslim si, že to moje čistenie ho menej boli, ako ho potom budu bolieť pokazene zuby, ale sú to boje a pripadám si ako hnusná bosorka, ked mu ic čistím a on pri tom plače...a ešte zubárka vravela, že mu mám špeciálnou kefkou umyť každý zúbok zvlášť!!! dnes som si teda naozaj dala záležať, umývala som pomaly a jemne, aj tak vrieskal ako neviem čo - má dovolené po večeri youtube, ale naozaj zajtra mu to nepustím - ešte som uvažovala, že youtube ako odmenu chviľu po večernom čistení zubkov, ale sa bojim, že potom nebude chcieť isť spať
Tak, mám dve deti, ale skúsila som to len raz a to pri prvom. Myslela som, že sa malí zblázni a od vtedy, som si povedal, ani raz. A aj tak je. Ako sa odsávali soplíky spred 60 - 70 rokov? Deti boli choré, ale ani raz nedostali zápal priedušiek, či pľúc z toho, že som neodsala soplíky. Proste je to príroda a dnes sa ju snažíme oblbnúť. Tak že nerobíš nič zle.