Problémové kakanie trojmesačného bábätka

ladymum
13. okt 2013

Prosím vás, ktoré máte skúsenosti o radu.
Náš trojmesačný chlapček má problém s kakaním. Už od 1,5 mesiaca sa málokedy vykaká sám, inak mu musím pomáhať rektálnou rúrkou každé 3-4 dni, pretože tomu prechádza zádušivý bruškový plač,krik a trápenie s tlačením, často až nedýcha a veľmi sa trápi-aj tak sa mu to nepodarí. Je plne dojčený. Pomohli by čajíky popri kojení, poprípade som uvažovala, že by som mu 2x denne napríklad podala príkrm na citlivé bruško,koliky.
Ďakujem za vaše rady 😎

xenicka13
13. okt 2013

Nepíšes, ako sa ty stravujes, nejedz čokoládu, treba veľa ovocia, probio jogurty, acidko, to mne pomohlo 😉

darina1952
13. okt 2013

hm... ja by som najprv skúsila podávať probiotiká bio-gaja, alebo infant dophilus. Pomôžu mu v trávení v črievkach a potom by sa aj to kakanie malo upraviť. Probiotiká treba podávať dlhodobo, takže neprestaň s nimi po týždni, ale dávaj ich aspoň 2mesiace. 🙂

aaktak
29. okt 2013

My sme mali tiež sem tam problém s kakaním, užívali sme probiotiká a masírovali bruško. Celkom nám pomáhalo, keď som malého položila bruškom na loptičku a trošku som ho tak na nej pováľala. Jednak mal z toho zábavu a jednak rozhýbal črievka. Po zavedení príkrmov sme problém so zápchami mali ešte viac. Začali sme mrkvičkou (ako všetci), no zapiekla, opvocie zapekalo všetko (dokonca aj slivka). Čo nám pomohlo, čo nezapieklo, bola maslová (oranžová) tekvica, brokolička (len tie vršky) a karfiol. To sa vám asi do budúcnosti bude hodiť.

markup
16. nov 2013

plne dojčené dieťatko nemusí kakať aj viac dní, ba aj týždnov - zaručená info od (nielen) našej pediatričky, od Mamila.sk, aj od slávneho doktora Bukovského... Rektálnu rúrku v žiadnom prípade !!! dieťatku iba uškodí, prípadne si na nu zvykne a čo potom? Môj chlapček má tiež 3 mes, akurát dnes sa vykakal po 3 týždnoch - vidím, že mu nič nechýba... ak sa občas krúti a pučí (akoby ho bolelo bruško), ide skor o neuvolnené plyny, pomáha masírovanie bruška v smere hodinových ručičiek (vraj je to smer "zažívania")... tiež som dávala preventívne biogaia kvapky ale situácia je rovnaká... NO STRESS ;)

latvia
17. nov 2013

pokracujte v teme, na ktoru dala link markup