Ahojte.
Dcérka má problém z kakanim. Co kakanie to histericky plač. Z doktorkou som konzultovala. Dala nám niečo na zmaksenie stolice, ale to nie je veľmi nás problém. Problém skôr vidím, vo veľkosti. Dcérka kaká veľmi hrubé kako. Tým pádom ho nevie pretlačiť. Nemáte z tým niektorá prosím skúsenosť a radu ako na to? Nosí plienky. Nočník a redukciu odmieta.
A mali ste aj nejaké vysetrenia ci nemá nejakú alergiu, poprípade malo tráviacich enzýmov? U nás po úprave stravy sa to zlepšilo nehovorím ze vždy sa tomu vyhneme ze už nemá sem tam problémy ale je to neporovnateľne
@qwer2019 obmedzit sladke,zaradit vlakninu,ovsene vlocky,hrusky,slivky..vsetko,aby sa lepsie smykalo,popripade natierat konecnik aby nestipalo
@simona92101 snažím sa dohliadať na stravu. Nie vždy to ide, ale niekedy ani nevieme ze kakala ale väčšinou plač. A popritom stravu ma podstate tú istú nemá extrémne zmeny v strave
@qwer2019 ja by som skúsila nasadiť probiotiká. Vidím to presne aj na sebe, v období keď ich neberiem mávam nepravidelnú tvrdšiu stolicu a občas je to aj bolestivé ...
Je mozne, ze ma trhlinku a boli ju to - u nas to bolo presne to iste ked sa ucila na serblik. Zadrziavala a potom uz to bolo zle...neslo, bolelo, strasne velke ako pises no a samozrejme tvrdsie...zacyklyla sa v tom, ze to boli tak nechce kakat a potom uz ked musi tak to slo velmi zle a bolestivo...kedze plakala pri kazdej stolici dr mi poradila natierat faktu mastickou (pre dospelych, moze aj 2 rocna), nech sa trhlinka zahoji ak tam daka je a velmi to pomohlo. Plus som nasadila hylak kvapky na podporu crevnej mikroflory a davala pozor na pitny rezim. Postupne sa to zlepsovalo a hlavne prestala mat z kakania strach (prestalo ju to zrejme boliet). Velmi casto to zacina psychikou prave pri uceni na serblik, ale prerast to moze uz do toho fyzickeho problemu ako u nas - bolest/trhlinka, to treba urcite riesit lebo cim dalej tym viac sa v tom zacykli a bude sa bat kakat/bude schvalne zadrziavat.
Naša dcéri mala ten istý problém cez Vianoce .. čo kakanie to plač , až sa triasla a cela spotena bola keď kakala.. dávala som jej glycerinove capiky .. a určite obmedziť sladké , chrumky , a tieto veci ..
Objemna stolica býva pri alergii na lepok..takže skús íst na testy s ňou
@qwer2019 ďakujem tak aj Vám prajem nech je to cim skôr ok, veru je to trápenie moja zadrzuje boji sa :( asi ju to pár krát bolelo keď mala tvrdšie a už má blok, boji sa tak zadrzuje, dávame džúsy cereálie snažím sa polievky ovocie ale aj tak nechce tlačiť :( a to ma tiež zaskočilo že ten ,,bobek”je taký hrubší :( neviem teda čim to je :( možno ozaj nejaké obdobie okolo tohto veku…