Problémové kakanie 16 mesačného dieťaťa

ninaklein
11. jún 2017

Ahojte. Moj Samko ma 16 mesiacov. Doteraz vzdy kakal do nocnika bez problemov. Ale cca tyzden akoby utalo a do nocnika ani za svet. Ked to uz na neho ide, chyti ho panika, vstane z nocnika mne na ruky a kaka vo vzduchu na rukach. Neviem, co sa stalo. Poznate to niekto? Poradte prosim. Dakujem

zuzka38
11. jún 2017

@ninaklein skusila by som zachovat by som.chladnu hlavu, skus odpútať jeho pozornosť rozpravanim o niečom co ho zaujme, možno tak bude xciet sedieť. Ak nie, tak kludne tebe na rukách..a je to ta cesta ktorú si vyhral. Je tu aj skupina problémy pri vyprazdnovani deti.. Drzim palce, veľa trpezlivosti a pohodY

jarus_galbi
11. jún 2017

Ahoj, my sme mali s dcerkou podobny problem ked sme zacali odplienkovavat, a vtedy som akurat zrusila aj mliecko v noci. Nezmenilo sa u vas nieco? U nas islo az o psychicky problem, dcerka to zase zadrziavala, a trvalo to u nas dost dlho, co dufam nebude vas pripad. Chcem tym skor naznacit, ze deti su velmi vnimave a citlive a zmena v jeho okoli sa moze prejavit aj touto formou. Ked som to prestala riesit, aj okolie som upozornila nech to neriesi, preslo to postupne samo. Ako pise @zuzka38, treba odputat pozornost, zachovat pokoj a nenutit ho. Ak si vybral kakanie na rukach, nechat ho, nebude ho to bavit vecne. U deti je nastastie vsetko docasne😉 drzim palce!

ninaklein
autor
11. jún 2017

@jarus_galbi Nie nic sa nezmenilo. Stale kojim aj v noci. Snad to prejde. Dakujem

prirodka
11. jún 2017

Tiež si myslím, že je to v psychike. Čo keby ste vymenili nočník? Trebárs za nejaký zaujímavý,ktorý by sa mu páčil/sú na trhu všelijaké krásne v podobe hračiek, zvieratka.../ a tak ho naň nalákať. Zahrať "divadielko". jeeej, aké krásne,aha!!!!Najprv len sedením,pochváliť ho, keď si naň sadne a postupne pomaličky dospieť k tomu, že ho naň posadíš vyzlečeného a napríklad budete prezerať knižku alebo mu pusti od Jaroša tie pesničky....ak má rád......mám 6vnúčatiek a tiež sme všeličo skúšali.....tak ma to len napadlo. Ak by to pomohlo, poteším sa sTebou.🙂😉