Ahoj, mam taky problem, byvame v rodinnom dome a problem je ten, ze v izbe kde je dieta, ma 7mesiacov, je normalna teplota, teplo, kurime tuhym palivom, pretoze tu nie je v dedine plyn, ale momentalne este v kozube nekurim, ked je ozaj uz zima pustim elektricky radiator, len zriedka, este nie je tak zima...ale je tu aj tak fajn teplota. no a problem je ten, ze chodbu mame strasne studenu, velmi. s dietatom chodim hore dole samozrejme cez chodbu, tomu sa neda vyhnut. proste tie presuny z tepla do zimy a naopak. teraz ako sa uz meni obdobie uz je, podla mna z toho chora druhykrat, prechladnuta, sopliky, dnes uz aj horucka. ako toto riesit? stale ju mam priobliect a potom zas vyzliect? neviem vobec. dakujem za kazdu radu.
My ked sme byvali u rodicov, tiez to takto bolo, ale len vtedy, ked boli silne mrazy. Vtedy boli chodby studene, nestacilo to vykurit, lebo ma chodbach neboli radiatory...Riesila som to hlavne ked sme malu okupali, po okupani som jej dala ciapocku a zabalila do deky, ked sme isli z kupelne do spalne cez chodbu...aj mne v tom obdobi ochorela...Casto som aj vetrala, aby sa ta teplota vyrovnala, aby sa mala nepotila....lebo ked sa kuri tuhym palivom, tak sa ta teplota neda az tak regulovat...
Ani som netušila o takých problémoch pokiaľ ma kolegyňa nepozvala k sebe,pozrieť bábetko.V izbách bolo teplo a na chodbe strašná zima,bolo to o 8 až 10 stupňov menej ako v izbe.Nevedeli to poriešiť,peniaze na prerábku neboli,zateplenie a iné riešenia neuskutočniteľné.
Prechod do druhej izby a do kúpelne riešila dekami,zababušila dietatko a prešla,teraz keď už má malá 2 roky,viem ,že ma v izbe nočník a tam pišká a ešte stále ju kúpu vo vaničke v izbe,samozrejme nie v lete,ale v takom období keď je už zima.A keď ide do kuchyne má sveter v izbe a tam sa oblečie a tak prejde chodbu.
Neviem poradiť,len som ti napísala ako to riešila ona.
Tiež som to prežila. Bývali sme u rodičov. Na chodbe 10-12 stupňov, keď boli mrazy 5 st. Deti boli neustále prechladnuté, choré. Najhoršie bolo s kúpaním. Riešila som to ako baby vyššie. Rodičia nechceli ani okná vymeniť - a pritom fúkalo hrozne cez ne. V súčasnosti bývame vo svojom dome a niet nad svoj dom. Kúrime si kedy chceme, koľko chceme, WC na oboch poschodiach - predtým deti cikali v izbe do nočníka. no aj zateplený dom máme - čo moji rodičia odmietali, vraj načo im to je dobre aj tak. Myslím, že teraz sme spokojní aj my, aj rodičia.
@silva1987 Mame tento problem u svokrovcov v zime. Ale ani nie v ramci domu, pretoze vykurujeme obyvacku plus prilahlu chodbicku s kuchynou a kupelnu s WCkom z jedneho krbu ci kozubu ci co to je (uzavrety ohen, nie otvoreny). Takze tam, kde sa pohybujeme je to teplotne OK. No sme na poschodi a ku svokrovcom musime do ich casti dole prechadzat cez vonkajsie schodisko. Vtedy maleho nebabusim do oblecenia, ale dam capicu na hlavu a zabalim do deky. Zideme dole a iba dam capicu dole a rozbalim z deky. Boli sme tam takto napriklad aj v decembri, januari. Chodili sme hore dole aj 10x za den a maly neochorel. Tak to skus riesit takto - deka a v pripade potreby aj capica. 7mesacne babo si este nevie udrzat telesnu teplotu, tak je na zmeny tej vonkajsej nachylnejsie reagovat.
Neviem, co je podla teba "normalna teplota" pre dieta, Si si ista, ze ta izba nie je prekurena? V kazdom pripade, ak sa ti nechce obliekat dieta 20x denne adekvatne teplote, v ktorej sa nachadza, tak jedine zrovnat teploty medzi miestnostami. A nezabudni zvlhcovat vzduch, kurenie vysusuje - hlavne ked musis kurit tak, ze medzi izbou a chodbou je radikalny teplotny rozdiel.