Ahojte maminky, moja dcérka sa začala z ničoho nič zajakávať ☹ , prišlo to zo dňa na deň, príde mi to akoby chcela vytvoriť dlhšiu vetu a myslí moc dopredu- tak buď sa zakokce, alebo predlžuje prvú slabiku kým si rozmyslí čo chce povedať ďalej ☹ . Neviete mi poradiť ako jej pomôcť ?
moja dcéra tiež niečo podobné mala, a potom to prestalo. tiež asi v tom veku. Neboli sme ani u odb. lekára. Moji rodičia si mysleli že už to tak bude a potom to samé od seba prestalo....V súčasnosti má 9 r.
Ja sm
Ja som sa tiez zajakaval ako mala ale len velmi kratko, preslo to vraj samo od seba.
ano, vraj myslia rychlejsie ako sa podari vyslovit a na svete je zajakanie - tento stav by mal prejst sam, tyka sa to deti prave v tomto veku. najvhodnejsie su basnicky (maju rytmus a ustalenu slovnu strukturu), pesnicky a pod.
áno je pravda, že keď si spieva tak nekokce 🙂 , tak dúfam že to aj nás prejde, ale už to budú dva týždne 😒 ...
ahoj, urcite to prejde, ale za istotu a podporu nic nedas - ak to bude trvat este par dni, zajdite za logopedom, poradi vam uplne presne, co a ako by ste mali robit a aj dcerke dobre padne ina autorita v rieseni recovej chyby a Ty budes mat viac odbornych informacii, ktore na forach nemas sancu ziskat. tu laici, ktori maju potrebu sa vyjadrit (vratane mna) mozno poradit, mozno podporit, ale 100% odbornici su inde, nie na forach
@avoketsimoch Presne, šla by som za logopedičkou.😊
@avoketsimoch Ako dlho to trvá? Logpedička mi radila-neupozorňovať, ani nehovoriť, že hovor pomalšie apod. Teraz by ste vraj mali veľa spievať a recitovať. Ja ako dieťa som sa vraj zajakávala 2 týždne, potom to samé prešlo. Vraj to majú šikovné deti, ktoré myslia ,,dopredu".