Problém so stolicou u ročného dieťaťa

lucenka911
28. aug 2013

Ahojte viem, že sa tu popísalo už veľa ale máme problém so stolicou, slivkovy, rascovy odvar nezabera maly už nechce ani tlačiť, rektálnu tyčinku mu tam nedám neviete čo mi pomôže on ma stolicu, lebo ju vidím v dupke ale ju nevytlačí lebo ho to bolí, ma stolicu raz za 5-6 dni ale takú veľkú ako dospeláci už neviem čo mu mám dať aby ho aspon prehnalo

katkas1
28. aug 2013

jablko, vyziva, hrusky, brokolica, taketo veci prehnaju nas

xlucia
28. aug 2013

@lucenka911 denne slivky. ak susene, obliat vriacou vodou. kupit kvalitne probiotika. lyzicku kvalitneho oleja a hlavne pit... vodu.

aliza
28. aug 2013

@lucenka911 vyluc vsetok cukor zo stravy, ziadne caje, ziadne vyzivy z obchodu, ziadne kase, ziadne piskoty a keksy, ziadne dzusy...len cista voda a vela suroveho ovocia a vlakninovych potravin. Ak je jogurty, vylucila by som aj tie. Aspon na cas.

svano
28. aug 2013

Veľa ovocia (slivky,broskyne...)nie banány, veľa zeleniny, jedlá z kyslej kapusty, ovsená kaša a ovsené vločky môžeš používať na zahustenie polievok. A hlavne veľa piť a vylúčiť sladkosti.

19misiatko93
28. aug 2013

mne mal toto syn od narodenia sedem mesiacov a ties nepomahalo nic ani vysadit cukor a neviem co...jednoducho som mu zmenila mlieko z beba na hami a od tedy kaka super us ma dva a pol roka a stale mu davam...kazdemu dietatu pasuje ine mliecko ty davas ake??skus zmenu

luciannka83
28. aug 2013

@lucenka911 Neviem koľko ma malý rokov, ale v najhoršom prípade môžeš dať aj glycerínový čípok. Mne kázala dať dr. 1/3 pre pol ročné dieťa. Treba potom upraviť jedálniček, aby malý jedol dostatok nerozpustnej vlákniny, ktorá viaže vodu, nabubla a tým je stolica redšia. (celozrnné pečivo - nie cereálne, ovocie so šupkou, zeleniny, ovsené vločky a hlavne probiotiká)

lucenka911
autor
29. aug 2013

Malý bude mať zajtra rok skusim vylučiť tie kaše aj vyživy dakujem za rady,mliečko dávam nutrilon iné nechce

kinna
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
danag
29. aug 2013

Môjho strašne zapekalo, ale začala som mu dávať každé ráno do jogurtu1 čajovú lyžičku namočených klasických neochutených ovsených vločiek a pekne sa to upravilo. Teraz mu dávam ovsené vločky už len 2x do týždňa a nemáme problém, pekne kaká 2x denne. Tie mokré vločky mu dokonca ani v jogurte nevadili, keď ich namočíš, tak ani o nich nebude vedieť.

mikibe
31. aug 2013

pozor nie všetky vločky su super niektore zaplesnia črevá...

danag
1. sep 2013

@mikibe dám presnejší typ. Ovsené alebo aj špaldové vločky ALNATURA z DMky. Alebo poraď nejaké konkrétne, ak sa vyznáš, budem rada.

exupery
1. sep 2013

@lucenka911 zaklad je udrziavat odzaciatku stolicu makku,nie riesit az ked dieta nekaka xy dni..Takze kazdy den-probiotika,slivkovy dzus-mi pouzivame z DM v sklennej flasi-pomaha,lanovy olej,lanove semiacka,ovsene vlocky,vela vody,ziadne malinovky,ziadne sladkosti,vela pohybu.

demo
2. sep 2013

@lucenka911 u nas velmi pomohlo uzivanie Bio gaja a Infant dophilus plus. Su to probiotika. A samozrejme zdrava strava. Dievcata ti radia ovsene vlocky a pod. ich znasanlivost je individualna, podla mnohych nazorov travenie skor zatazuju, treba odskusat. Tie probiotika su vsak uplne klucove. Inak zaujimavo znie aj to, co pise @kinna, mozno by som to vyskusala. My uz asi mesiac fungujeme aj bez tych probiotik. neviem, comu to mam pripisat. Bud sa ta crevna flora uz zlepsila, alebo je to stravou. Maly miluje salaty a ovocie. Takze salat jedava ku kazdemu slanemu jedlu a na ranajky a na druhu veceru mava maliny,jahody, cernice a pod. Dokonca som mu do jedalnicka vratila aj banany a ryzu. V zime sa asi vratime zase k probiotikam.

lucenka911
autor
3. sep 2013

Dievčatá dakujem vám nakoniec sme vyskúšali lactecon a ten nám pomohol tak uvidíme dokedy ale tu vlakninu si isto pojdem kupiť, kinna dakujem

demo
5. sep 2013

@lucenka911 Ten Lactecon ani nemohol nepomoct. Lenze on riesi iba samotny symptom - cize zapchu, nie jej priciny. Priciny poriesi vlaknina (nutne je prijat dostatok tekutin, inak moze mat opacny ucinok), probiotika a strava s dostatkom zeleniny a ovocia.

tina7729
5. sep 2013

mi mame taky isty problem. ani duphalac sirup.dako nepomaha ale kupila som tie prebiotila vlakninu tak to skusime a uvidime. lebo moja mala odmieta ovocie surove len vyzivu mi zje. a caje sladene.

lucenka911
autor
5. sep 2013

Včera som mu dala do nesladej vyzivu biopron to su probiotika a hned sa vykakal tak uvidime čo dalej davam nesladene nápoje, snazim sa vsetko bez cukru vela zeleniny a ovocia a vylucila som na noc kašu dávam len mliečko

avotalip
6. sep 2013

ahojte, ja mám dvoj ročnú dcéru a už skoro dva mesiace má problémy s kakaním. dnes sa vykakala po troch dnoch. a ozaj také dospelácke🙂 úžíva dufalac asi dva týždne a nič to nepomáha, aj ovocie zje.... pije vela a nič nám nepomáha.., doktorka mi povedala že mám úplne vysadiť mlieko. ale to sa u nej nedá... skúsim probiotiká... máte skúsenosti s laktobacilkami baby??? to mi poradila doktorka,

barborkac
12. sep 2013

@kinna prosím ťa, a má to nejakú chuť? ako jej to dávaš? s čím? alebo do čoho?

kinna
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
piacere
13. sep 2013

@kinna ahoj, môžem sa opýtať, čo vám vravela lekárka, či sa môže táto vláknina brať aj dlhodobo? ďakujem

exupery
13. sep 2013

@avotalip tymto sme si presli aj my,zaslo to az tak daleko ze dcerke sa objavil prolaps hrubeho creva...rada chirurga,nam pomohla.Vasadit sladkosti,pit cistu vodu-vela,do jedla pridavat otruby,ovsene vlocky,naucit jest dieta susene slivky,ovocie,vysadit mlieko,ked tak nahradit acidofilnymi mliekami,actimelkami a pod.probioeticke jogurty,nasadit dlhodobo probiotika,a ja kupujem este aj teraz v DM slivkovu stavu a tu pije cca 1deci rano a vecer.A pre zaciatok na upravu a rozobratie creva malej dal cca na tri mesiace laktulozu-kazde rano dve lyzicky.Probiotika odporucam Infants Dophilus

exupery
13. sep 2013

@kinna a nebobtna to v napoji?Lebo klasicka vlaknina nabobtna ako piesok

kinna
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
kinna
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
exupery
13. sep 2013

@kinna ale ako vypada ten prasok v tom caji?Rozpusti sa ci ako?

kinna
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
exupery
13. sep 2013

@kinna to je super,vdaka

kinna
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
avotalip
23. sep 2013

@exupery môžem sa opýtač, či sa to u vašej dcérky riešilo stravou a tými liečkami, alebo to chirurg musel riešiť aj nejakým iným zákrokom. moja martina sa nevykakala už 6 dní a už ozaj neviem čo s nou, v piatok som bola u doktorky a tá mi povedala že pokial ju nebolí bruško tak je to v poriadku... mám s nou problémy už 2 mesiace.... dávam jej prehánadlo - dufalack, a probiotika.