2 ročný beha, rozpráva, všetko... Papa ale uz asi polroka sa bojí strašne kakat, proste piškat pôjde ale keď sa ma vykakat plače, kričí, nechce... A zdržiava, teraz nám každé 3 dni kakal... Ale davame mu cipok, čo je boj, lebo on tak vie stiahnuť zadocek, ze sa sa to ani nedá.... A dnes už je to 6 deň čo nemal stolicu, bruško ma veľké, tvrdé... A dnes jedol všetko i výživu, lievance, paradajkovu polievku, aj mlieko som mu dala aby ho prehnalo... No nič... Uz sme zúfalí z toho... Dcéra staršia ma 5 ta ide aj 3x na stolicu do dňa, ale ten sa bojí od kedy mu nedávam plienky... Nevykaka sa tak jednoducho... Neviem ci nemáme ist na pohotovosť aby mu dali klystir... Ci existuje niečo iné?
https://www.modrykonik.sk/group/7904/ odporucam tuto skupinu 🙂
@kitycat dávame všetko, zeleninu, ovocie ma rad iba jablká... Ale zeleninu papa mi tiež, aj jogurty aj vločky a lievance z vlociek a banána mu dávam.... Ale vážne dcérka nemala nikdy problém a on.... Ked nosil plienky každý deň mal a tak ked sa vykakal asi 3x do nocnika tešil sa ale potom videl ako umývam nočník a od vtedy mu stále hovorí ze on sa bojí, že on nechce kakat... A bol aj kojeny do 14mesiacov a mal každý deň stolicu... Takže máme pocit, že odkedy videl, že zaspinil nočník bojí sa vážne kakat... On nám aj povie neide kakat, lebo sa bojí kakat... Ze nechce a vidím, že chodím po špičkas zadok stiahnutý a polhodinu sedíme pri nom aby sa vykakal... A doteraz každý 3 den sme to dali ale dnes už je to 6 do frasa...
Nehnevaj sa ale očividne ešte nie je pripravený na odplienkovanie, čiže vy ho nútite spraviť potrebu niekde kde ešte on nechápe ako a čo a ty mu chceš ordinovať zdravotný zákrok.
Na otázku či je ešte niečo iné je odpoveď, áno je, nasadiť mu naspäť plienky a počkať keď bude na vyprázdňovanie pripravený viem keď ty uznáš za vhodne alebo si dotlačení okolím.
@cariad on je veľmi šikovný, on plienku nechce... Od roka a pol sám sa začal pýtať, ze chce piskat a plienku keď mu dám, zhodí si ju... A zo začiatku sám nám kakal... Ale od januára sa bojí kakat... Piskat vie sam, uz aj po stojacky... On rozpráva ako keby mal už 3 roky, veľmi pekne... A niekdy aj aj mu babka ponúkne alebo suseda čokoládu povie, nie ďakujem lebo potom sa nevykakam....
Treba trvať na plienke (kto je rodič vy alebo dieťa), veď mu dávate všetko zdravé, ohľadom výživy, vyváženú stravu.
Cikanie je iný mechanický úkon ako pohyb v črevách. A reč nemá vôbec nič s vyzretosťou tráviaceho traktu. Alebo keď už je tak inteligentný a vie že čokoláda ho môže zatiecť tak dať ultimátum, buď bude kakať každý deň/každý druhý deň do nočníka alebo dáte plienku naspäť a môže si kalať a zadržiavať koľko chce.
Keď nepomáha dobre slovo treba zmeniť taktiku. Veľa šťastia
A si si ista, ze ma blok zo spinaveho nocnika a nie z toho, ze kaka kazdy 3ti den a teda mu to ide tazko?
Inak voda z kyslej kapusty je zarucene prehnadlo ale si to pre neho nebude moc kysele a ci sa skor nepovracia na to vsetko co uz pojedol... Alebo vyvarit susene slivky alebo v DM maju slivkovu stavu.
Skusila by som ponuknut tu plienku alebo na nocnik s nejakou hrou ci to od neho neodvedie pozornost od samotneho ukonu..
(teraz uplne odveci ale mne sa jezi koza zo slova piskat... Rozpravaj ako s dosplejsimi ☺️)
Tiež by som už asi skúsila pohotovosť v tomto stave, neskúšali ste aby kakal na normálny záchod? Náš kaká od roka a pol už len na veľkom vecku, nočník nebudeš musieť umývať a ukážeš mu že hovienko odplavalo,nech sám spláchne,možno sa mu to bude páčiť. Chudatko malé už ho musí aj bruško bolieť, držím palce nech je ok
@bona69 skúšali sme, aj na wc ho vezmem keď ide ta staršia, ze aha zamavaj hovienku a on mi povie, ja splachnem a nezaujíma ho, ze tam hovienko 🤣🤣🤣 skúšali sme všetko a na veľký záchod nám nesadne... Lebo povie, že sa bojí, ze tam spadne, ze veľká diera a vysoko.... Ale plienku mu vážne nechcem uz dávať... Ved on tie každé 3 dni co šiel na wc povedal, že chce kakat ale tak trápenie... A pritom stolicu nemá tvrdú... No s manželom sme už zúfalí... Ked to do zajtra nepríde, pôjdeme na pohotovosť...
A nemáte na wc redukciu?
Skus mu dat nocnik a nechaj ho v izbe samého. Môj malý ma 2,5 a keď kaka tak ja musím ísť preč. Potom mi len zakričí, že kakal.
Neskúšala si mu dávať aj melón? Ten obsahuje tiež veľa vlákniny.
S tymto mame mega velku skusenost - strach z kakania je uplne normalna vec, presli sme tym. Kludne mi napiste... za mna v prvom rade - ak dieta chce kakat do plienky a kaka pravidelne, tak mu tu plienku dajte. Kazde dieta dozrieva na kakanie na wc v inom veku. Ja som vsetko konzultovala s pediatrickou,podporila ma.
To ho radšej zoberiete na pohotovosť ohľadom veľkej potreby, vytvoríte veľkú vedu okolo toho a spravíte mu blok (ak ste to už nespravili). Ale plienku už radšej dávať nebudete lebo za trojdňový úspech odplienkovanie a robenie potreby na tri dni (a tá radosť mu po troch dňoch z niečoho čo sám spravil opadla) a vy nie a nie a nútite ho do niečoho neprirodzeného čoho sa očividne bojí a nie je ena to očividne dozretý. Tak ho berte za doktormi než mu dáte plienku, lebo veď už potrebu tri dni robil na nočníku.
Hlava sa mi z vášho nezodpovedného konania točí.
Ešte pridám z odborného článku: Aké následky má nesprávne zaúčanie na nočník
Odmietanie nočníka ak dieťa nútime.
Nepochopenie nočníka. Ak dieťa necháme sedieť dlho, od skorého veku. Dieťa považuje nočník za stoličku na hranie.
Problémy s vyprázdňovaním. Pri dlhom sedení sa môže narušiť funckia sfinkterov. Pri nútenom sedením, dieťa zadržiava cielene stolicu, čo môže viesť k zápche, s následnými komplikáciami, viac Zápcha.
@bona69 jasne, pri mladšej sme nemali pri nemu sme už 3 kúpili.... Aj čistú, aj vzorovanu, aj takú co ma schodíky.... Nocniky ma až 2... A plienku keď mu dám dá si ju sám dole a hodí do koša, ze toto nosia bábätká mi povie
Tak to je ťažké potom, neviem poradiť,len želám nech to dobre dopadne 😘
6dni je uz masaker! Nakup ovocia nech si da. Marhule a tak...
No a ked vecer zaspi,tak asi o hodinu v spanku ho skus posadit na WC (nie nocnik). Ked ho tam podrzis v spanku,tak nebude zadrziavat a vykaka sa. Tak som to robila ja..
Tvoje dietatko sa s prepacenim boji vysr*t. Byt tebou syncekovi nasadit trosku prisnejsiu dietu plni vlakniny a lievanceky a ine sladke veci by som na chvilu zrusila. Brokolica je plna vlakniny a aj vela vody nech pije aby mu zmakla stolica. Samourejme, ze sa boji ked ho to boli... Ma tam pravdepodobne suter... S takymto si uzenie dozivotnu traumu a hemoroidy (a s tymi ja problem mam a teda nie je to sranda).
Neuc ho na cipky... Bude to boj lebo polroka si ten strach buduke a dalsieho pol roka sa bude odburavat.
Baby ti tu asi poradia pohotovost a kvapky... Ja by som ta asi poslala na tu pohotovost... A potom upravit stravu aby mal to hovienko makke