Dobry den mam 4 rocneho syna a ma problem s kakanim. Pred cca 2 mesiacmi mal trvdu stolicu a od vtedy sa boji chodit na wc a zadrziava stolicu aj 6-7 dni. Na wc s nim chodim kazdy den no odmieta kakat a tym ze tu stolicu zadrziava tak ju ma potom tuhsiu. Doktorka nam poradila sirup na vlakninu tak ho uziva a dnes nam predpisala aj nejake cipky. Objednala som ho pre istotu aj na gastro. Neviem ako ho mam prinutit kakat skusambuz vselico
@shee11 je to volne dostupne alebo je to na predpis ?
@veronika2952019 voľne dostupné. Je to nenávykové, nie je to prehanadlo, zmäkčuje stolicu, vykaka da mu ľahko a psychicky sa odblokuje.
Mali sme rovnaký problém s 2 ročným, vyskúšané všetko možné aj nemožné, prečítané všetky knihy “o hovienku” ….. najlepšie zabral Forlax ako píše mamička v prvom komentári. Majú dve verzie jeden pre dospelých a jeden pre deti.
@veronika2952019 len ho nijako nenut, ešte mu to zhoršís. Riešili sme to isté s malým niekoľko mesiacov. Ak zdržiava už toľko dní, podaj preháňadlo ako ti baby vyššie radia ale kým sa nesťažuje na bolesť bruška, je to v poriadku. My sme s tým chodili na pohotovosť ako na klavír, takže sa neboj, kým ho nič nebolí. Nenut ho len ponúkaj dokola možnosti sedieť na wc a skúšať. Ten blok časom prejde ale chce to trpezlivosť. Dovtedy dbaj na to aby mal mäkkú stolicu, treba jesť veľa vlákniny, buď pridávaj do stravy volaky prípravok alebo nám zabrala kaša z ovsených vločiek, povariť v mlieku, pridaj drvené ľanové semiačka a piť kamilkovy čaj. Z tejto kombinácie má dodnes dobrú stolicu ale tie vločky musím pravidelne pridávať do čoho sa dá, do jogurtu, do polievok... Držím palce, je to na nervy ale prejde to.
@nikpa na bolest bruska sa nestazuje len ked mu treba tak chodi po spickach a tlaci si pipik a to niekolko krat do dna . Skusim mu dnes kupit ten forlax este sme ho nemali
@veronika2952019 Kľudne kúp aj ten pre dospelých ( 10g) a nasypeš mu len polovicu sáčku. Chutí to ako pomaranč, deti to majú radi🙂 V Dr.Max majú Macrogol, je to tá istá účinná látka, v prip., ze by si nezohnala Forlax.
U nás to isté.. Sirup, čipky nezabrali..
Macrogol zabral, hneď v ten deň kakala, 5ty deň jej dávam 1x sacek macrogolu denne a dnes sa vykakala ze super.
Denne jej dávam aj jedno celé jablcko..
@veronika2952019 pomôže Forlax alebo Macrogol.