Problém so stolicou 2-ročného dievčatka

27. nov 2024

Ahojte
Omielana tema deti a kakanie
Uz som si aj poplakala, mam sikovne 2 rocne dievcatko( 25mes) , odplienkovana ma den sama ako 23mesacna
Odvtedy hapruje kakanie, zacalo sa to kazdy treti den, tlacenie atd ale vykakala sa do nocnika
Posledne dni je to katastrofa ( kaka na 5 ci 6 den akoze uz to maximalne hroti), do nocnika ani na redukciu, plac zatlacuje stolicu naspat, ak sa uz vykaka tak s placom, na gatkach krv lebo uz tak ta stolica bola tvrda a velka, ze ma ragady a z toho ide krv, neviem co dalej
Ovocie mi odmieta, probio jogurty papa, pije dost tekutin vodu aj harmancekovy caj, davam slivkovu vyzivu, dnes skusim kiwi nejako pomixovat a dat jej, od vcera aj citronovu stavu na lyzicku, pridala som od nestle bebacare fibre, konzultovala som pediatra toto odporucil ziadne lieky dalsie kedze ma jednak malo rokov a jednak si na to zvykne a bez liekov sa uz nevykaka
Mam doma gylcerinove detske cipky aj mastim zadocek aj trochu vnutro vazelinou nech jej stolica ide lahsie
Neviem co este vyskusat
Ako ste sa vysporiadali s takouto situaciou?

kristina82
27. nov 2024

Presli sme si tym,trvalo to cca 9 mesiacov , mne praveze kazala kupit sirup uz neviem ako sa vola- prehanadlo, neboj nezvykne si ale teraz treba pomoct nech sa netrapi chudatko, kupovala som aj z dm vlakninu,na kazde dieta funguje nieco ine,ono same musi pochopit ze zadrziavanim to nejde,my sme uz na 95% v podode.

kristina82
27. nov 2024

@kristina82 duphalac som davala

carduelis
27. nov 2024

Tiez sme to mali u dcery, dovodom bola alergia na potraviny a prejavovalo sa to takto. Ale v kritickych chvilach som jej niekedy davala aj niekolko dni za sebou cipky aby ju to nebolelo, aby nestahovala a normalne vsetko vykakala. Lebo ona bola schopna sa vykakat len trochu, to najakutnejsie a zvysok inokedy.

autor
27. nov 2024

@kristina82 ten je na predpis, toto nepredpise dr
Davam aj probiotika

autor
27. nov 2024

@kristina82 poaneboze 9mes..riesime to necely mesiac taketo vyhrotene 5 dnove kakanie a som z toho uz siva

maryetta
27. nov 2024

Myslis ze je to "plienkou" alebo stravou?
Moj syn napr jemu islo tazko. Ani do plienky nechcel. Resp reval ked plienku mal. Dala som ho nasilu na wc. Cupla si k nemu. Hladkala mu chrbatik. Podporovala ho ze hovienko musi ist von. A od vtedy ako sa mu ulavilo on zacal sam chodit na wc. Mal 1r5m.
Teraz to iste mam s dcerkou. Ma sice iba 10mesiacov. A uz mesiac kaka do nocnika. Uz vidim ze tlaci tak dviha rucky aby som ju dala sadnut.
To je ale tento pripad. Starsi napr 3roky nesadol. Ani nocnik. Ani wc. Nic. Proste to bola katastrofa.
Kazdopadne drzim palce nech to poriesite 💪🏼

autor
27. nov 2024

@maryetta neboji sa nocnika ci redukcie cura uplne v pohode
Ked na nu ide kakanie zacne sa triast plakat da to rovno do gati lebo nechce ist nikam len stoji ako zamrznuty stlp a tlaci lebo uz nevie vydrzat tolko zadrziavat dakujem 🫶🏻

maryetta
27. nov 2024

Takze stale tuha stolica? Ja som mojmu skusala aj dat krem na zadocek pred kakanim. Alebo tesne ozaj pred. Ze to tak zadocek nedrazdilo. Nestipalo kym tlacia von ☹
Mozno aj vysvetlit ze v stoji to ide asi aj tazsie. Aspon mojim. No to chcelo vela vysvetlovat ☹

shee11
27. nov 2024

Liek Forlax alebo Macrogol z dr. max, dávkovanie 4 g rozmiešať v pohári vody raz za den. O chvilu je po probléme 🙂
nenávykový, vhodný už pre maličké deti, nie je to prehánadlo.

123miaa123
27. nov 2024

Treba jednoznačne zmäkčiť stolicu, lactuloza sirup alebo glycerinove čapíky pre deti, pokračovať v probiotikach. Mylsim si, že preto sa bojí kakať, že tá stolica je tvrdá a boli ju to.

autor
27. nov 2024

@shee11 dakujem skusime
Lebo trapime sa tym vsetci ako sa trapi ona

autor
27. nov 2024

@123miaa123 glycerinove mame
Ano preto urcite

autor
27. nov 2024

@shee11 sice dorlax mi spominala pediatricka ale ze to je az od 8 rokov mi tvrdila

shee11
27. nov 2024

forlax 4g je od 6 mesiacov
Dávkovanie a dávkovacie schémy
Deti od 6 mesiacov do 1 roka: 1 vrecko denne.
Deťom od 1 roka do 4 rokov: 1 až 2 vrecká denne.
Deťom od 4 rokov do 8 rokov: 2 až 4 vrecká denne.

shee11
27. nov 2024

ja ho mám skonzultovaný s pediatrom aj detskou gastro doktorkou už pred 10timi rokmi ked ten liek tu začínal a gastro lekárka ho chválila do nebies 🙂

katarinaselinka
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
nikushka8
27. nov 2024

My sa tak trapime uz 2 roky. Zacala zadrziavat kvoli zapachu a ze sa jej nepaci farba 💩 velakrat sa pokakalq v spánku, lebo len vtedy sa uvolnila a nezadrziavala. Casom sa to zlepsilo,no vacsinou chodi tak za 2-3dni. S dr sme to riesili,ked mala 3, no ma to zjavne psychicky blok

autor
27. nov 2024

@shee11 dakujem za info

autor
27. nov 2024

@katarinaselinka absolutne som nepochopila tvpj komentar

autor
27. nov 2024

@nikushka8 ach boze az tolko.. s tym kakanim to je bieda fakt

katarinaselinka
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
simona1306
27. nov 2024

Aj my sme to mali, ked sa dcera odplienkovala .... nocnika ani redukcie sa nebala, cikala bez problemov. Ale, dva krat sa vykakala do nocnika, uvidela to tam, a tak sa toho zlakla , ze tiez zacala zadrziavat, nechcela kakat, proste sa bala ze zas uvidi to, co znej vypadne ... Maraton cipkov, plakania , nezabralo nic ine, len jej proste dat plienku nech sa vykaka do toho . Trvalo to pol roka, pocas toho polroka, co kakala do plienky, som zakazala vsetkym naokolo o tom hovorit ( pretoze vsetci jej rozpravali, ze ake to je skarede ked take velke doevca kaka do plienky ). Teraz, po pol roku sa nam minuli plienky, a dcerka zahlasila ze ona ide na zachod , ze ona sa uz neboji. Neviem ci som ti pomohla, ale toto je moja skusenost, ze som to proste nechala tak, do nicoho som ju netlacila, zistila som, v akej polohe sa jej kaka najlahsie , drzala som ju za ruky pri tlaceni a cakala som, kym to proste bude lepsie