Problém so správaním 7 ročnej dcérky zo špeciálnej školy

0852
31. mar 2018

Ahojte máme dcérku bude mat 7 rokov chcela by som poprosiť o radu dcerka chodi do špeciálnej škôlky má oneskorený vývin reči rozpráva ale nie tak ako by mala a má problém so správaním na žiadnom vyšetrení jej nič nezistili nejakú diagnózu je ako veľmi šikovná v niektorých veciach aj nám povedali v škôlke aj psychologicka aj pedagogička vie celu abecedu aj už nejaké slova vie prečítať aj napisat vie niečo skladať puzzle bez obrázkov... v motorike je slabšia. Ale chcela by som poradiť čo sa týka hlavne správania neposlucha nás krici hádže sa o zem psychologicka nám porodila že ked krici nech ju ignorujeme ale niekedy sa to nedá keďže mame ešte dve detičky 4 ročného a mladší má 1 Rok aj 3 mesiace najhoršie je že keď niekam ideme vrieska hádže sa o zem a každý len pozerá je to nepríjemný pocit niekedy sa to snažíme nevsimat si keď sa aj pozerajú. Nechápeme stále že prečo je taká popíšem nejaké prípady kedy to robí napríklad poviem jej chod sa umyť alebo oblec sa a začne vrieskat pozerá rozprávku ktorú chce a z ničoho nič vrieska alebo že ideme na prechádzku a zmyslí si že nechce ísť zastane na ceste a nejde krici sme na návšteve a keď povieme ideme domov zas stále jej vysvetľujeme rozprávame ale proste ona vôbec neposlucha ako by jej to bolo jedno ešte aj keď ide spinkať tak sa vždy snou porozprávame vysvetľujeme alebo keď prídeme do škôlky pre ňu vyjde z triedy hodí sa o zem krici na celu škôlku je toho veľa keď to robí . Je to hrozné ťažké s jej správaním veľa sa aj z mužom koli tomu hádame lebo potom sme nervózny aj on aj ja keď je taká chcela by som poradiť že či nepoznáte niečo nejaký sirup alebo kvapky na ukľudnenie čo by pomohlo niesom za lieky ani nič ale už to nezvládame a bojím sa aj o nás vzťah skúšali sme na ňu už veľa ale nič nepomáha ďakujem za každú radu

loginexistuje
31. mar 2018

7 rokov je uz dost ja by som zasla pedopsychiatrovi nepises odkial ste ja by som zvazila znovu diagnostiku lieky vedia dat rozne rispen a pod ale teda treba pedopsychiatra a hlavne pevne pravidla v kombinacii s liekmi mozno aj diagnosticky pobyt na detskej psychiatrii pre nastavenie liecby

mimik22
31. mar 2018

Ahoj, neviem, ci pomôžem, ale tiež mam 7-ročnú dcéru, ma tiež velmi vznetlivú povahu a tiež pre vela veci kričí a hnevá sa - vtedy som zistila, ze jej dosť pomáha, ked prídem k nej a objímem ju - ona sa za chvíľu ukľudní. Ona aj velmi žiarli na mladšieho brata - ten ma 4 roky a tym hnevom a krikom na seba tak asi niekedy upozornuje. Možno aj tvojej dcere chyba pozornosť, kedze su doma este mladšie deti, o ktoré sa treba viac starať. Držím palce, aby ste to zvládli!

0852
autor
31. mar 2018

@mimik22 áno aj to sme skúšali tiež som už o tom počula tiež pomohlo ale tiež na chvíľku snažíme sa jej venovať ako sa len dá. Ja zas nemám taký pocit že by žiarlila mladší syn to vidím niekedy že žiarli ale na nej nie snažíme sa im venovať rovnako ale možno aj áno že žiarli neviem fakt . ďakujem za radu 🙂

malina20061
31. mar 2018

Presne viem, o čom je reč. To isté, len s rozdielom chlapec, 5 rokov. Je to zložité, no myslím si, že je to v povahe. Tiež sme vyskúšali všeličo, ale nič, nakoniec som prišla na to, že ak mu nechám viac priestoru a beriem ho ako dospelého, proste, že sa k nemu tak správam a spoločne sa radíme a tvárim sa, že áno je veľký chlap, tak je to omnoho lepšie. ja som spokojná, že nemá jedy a on je spokojný, že je veľký🙂no je to niekedy náročné i srandovné zároveň.

mimik22
31. mar 2018

@0852 Este, čo sa výchovy týka, existuje jedna, podľa mna velmi dobrá kniha, od psychologicky Lidmily Pekařovej - Jak žít a nezbláznit se. Este napísala jednu - SOS, a tam su rôzne výchovné situácie, ktoré prežívajú rodičia, popísané aj s radami.

denisa098
31. mar 2018

@0852 mne to pride ze si pyta vasu pozornost,ze ziarli,chce byt stredobodom,skus ju silno objat ked to spravi,povedz ze ju lubis a objimaj ju az do vtedy kym neprestane.Vezmi si ked bola sama tak bola len ona,cas iba pre nu teraz mate dalsie deticky pribudlo najmladsie,skus ju nenapadko zapojit napr do kocikovania,ze zlaticko pomozes mi dakujem,si moj poklad a tak aby nemala pocit ze je ukratena o tvoju pozornost a lasku.Nevravte jej ze je zla,skus to tak vecer na nu dnes sa mi pacilo aka si bola poslusna a mila atd. A skus tie prikazy chod sa okupat napr.premotivovat na taky prikaz s usmevom,aby to znelo ako nie rozkaz pre vojacika.

bambula626
2. apr 2018

@0852 v prvom rade si nemyslim, ze jej treba ukludnujuce lieky, aj toe lieky na ADHD co radi davaju doktori detom v usa sa dokazalo, ze po rokoch sposobuju velmi tazke depresie. Ak chodi do specialnej skolky, nejaku diagnozu ma. Kamoska je specialna pedagogicka a tiez az do 8 rokov nevedeli s vlastnou dcerou diagnozu, to sa tazko presne urcuje. Vyhladala by som nejakeho este ineho odbornika, detska neuroza je velmi bezna a ma rozne prejavy, staci ju skoro odborne podchytit, aby sa nerozvinula.