Problém s vyprázdňovaním u 7-ročnej dcéry

elkakk
29. jan 2024

Ahojte mamičky,
Poraďte prosím dcéra 7r má problém s kakaním občas sa stane že ma tvrdšiu stolicu a poraní si riťku ale nikdy nerobila to čo teraz. Mala chrípku stekalo jej to na priedušky mala horúčky a dostala antibiotiká jeden deň mala hnačku ale na druhý ju zapieklo a odvtedy odkladá kakanie vyvádza na záchode poskakuje plače a nevyprázdni sa. Kúpila som čipky ale nechce ich mece sa plače že ona sa vykaká len nech jej čipok nedávam. Dnes som rozhodnutá že jej ho dám po príchode zo školy musím nasilu pretože ti zadržiava tým pádom bude mať stolicu tvrdú a bude to zle. Muž mi hovorí že to veľmi prežívam že ju to prejde že na to nemám tak upozorňovať. Pije dosť tekutín aj zeleninu aj ovocie. Snažím sa jej hovoriť že kakanie je normálne keď to aj zabolí tak vyliecime že som tu pre ňu že jej chcem pomôcť. Nič nepomáha
Poradíte?

klementinka58
29. jan 2024

Susene slivky povarit a dat jej to vypit moze aj zjest tie slivky, to paradne zabera

colsami
29. jan 2024

Nehovoris kolko trva to "odvtedy" a kolko dni uz zadrziava.
Bud cipok nasilu, ked treba tak treba, kedze sa to 7r neda inak vysvetlit, od toho su tu rodicia ze maju rozum a treba spravit aj neprijemne veci.
Ak vlakniny prijima dost, pripadne mozete skusit Duphalac ale ten je na predpis a predpokladam ze tiez Ti ho pit dobrovolne nebude.

anjelicek26
29. jan 2024

@klementinka58 urcite hej, ale na tu zatku, co tam teraz ma uz nepomoze ziaden dalsi tlak zhora... musi si dat ten cipok, aj keby sama, v klude, na toalete alebo domaci klistir...inak to fakt bude boliet a len sa "utvrdi" v tom, ze kakanie je hrozne...

dadka1997
29. jan 2024

@elkakk násilím nič nevyriešiš, skôr by som skusila prehanadlo duphalac, zmäkčuje stolicu.. dcerka tiež mala obdobie, keď mala tvrdsiu stolicu a nemohlo to ist von

stanulienkat
29. jan 2024

Skus jej dat teply kamilkovy caj. Niekedy pomaha.

deedol
29. jan 2024

u nas zabral easylax

simca06022011
29. jan 2024

nech si da ten cipok sama, alebo nejaky olej? detsky? to viem ze mama ked bol brat mala chvilu taku vychytavku... ze jej to pomoze... ja by som prehanadlami atd neprehanala, elbo ako p ise @anjelicek26 , musi sa jej len uvolnit to co tam uz ma dlhsie.. prehanadlo zase len od vrchu, aj strava, aj caje budu ucinkovat. Vysvetlit ze sa to hovienko prost emusi vysmyknut.
A nie neprezivaj to tolko, uz je velka, nie batola aby sledovala kolko a kedy kaka, nechaj tomu priebeh pokojny. Ako dlho to trva?
Povedz nech vyskusa, ak nepomoze moze si pomoct inak, niecim smyklavym, nech si vypyta.. moja robila dramy ohladom vsetkeho, 7r by si nic odo mna strcit dole nedala..

elkakk
autor
29. jan 2024

@simca06022011 zatiaľ len druhý deň nekaka ale nechcem aby to zašlo ďalej a aby som to od začiatku podchytila. Tie slivky určite vyskúšam. Veď to ma 7 rokov a také scény robí už neviem ako jej pomôcť musí si to sama uvedomiť.

elkakk
autor
29. jan 2024

@stanulienkat vyskúšam určite

simca06022011
29. jan 2024

tak druhy den... nemas vobec co paniku chytat :D

elkakk
autor
29. jan 2024

@simca06022011 ok ja som asi viac premotivovana matka 😂alebo uzkostliva. Ale keby si videla čo na tom wc dorába a plače

damia22
29. jan 2024

Ja som bola také dieťa. Mala som veľké koliky a potom do neviem koľko rokov veľký problém až fóbiu z veľkej potreby! Čo som vyvádzala ani nechcme vedieť ale viem že to strašne bolelo a PRAVIDELNE mi nasilu dávala mamina čípok lebo inak by sme opäť skončili v nemocnici a tam sa nemaznajú! Nakoniec mám doteraz problem lebo nemám ako keby vyvinutý “reflex” na vypúšťanie vetrov čiže tým pádom mávam aj teraz sem tam problem a je jedno či si dám slivky, vlákninu-inulín, vločky, jablká, preháňadlá, acidko proste to nejde. Čípok je to najmenej ako jej pomôžete.

elkakk
autor
29. jan 2024

@damia22 Dakujem

simsalabim
29. jan 2024

@elkakk ovsena kasa varena na vode a ochutena podla lubovole robi u dcery zazraky. Najradsej s arasidovym maslom a troskou cokolady, ci s ovocim.

helixa
29. jan 2024

Večer jej uvar a daj vypiť čaj zo senny (dostať v každej lekárni) a ráno je hotovo.

elkakk
autor
29. jan 2024

@simsalabim skúsim vecer to by jej mohlo chutiť dám tam lanové semiačka