Problém s vyprázdňovaním štvorročnej dcérky

15. nov 2021

Ahojteee. Idem si k vám pre radu. Ja som už naozaj zúfalá
Moja dcéra (4roky) má cca 3 mesiace problémy s vyprázdňovaním. Boli sme už na rôznych vyšetreniach, no všetko je v poriadku. Stravu má upravenú tak ako lekár povedal, berie aj vlákninu... Stolicu nemá tvrdú lebo sme boli na vyšetrení a lekár skonštatoval, že to tvrdou stolicou nieje a aj všetky testy na alergie, baktérie a všetko možné má v poriadku. Ja si myslím, že to je psychického rázu, lebo pred tromi mesiacmi mala hnačku a vtedy dostala hemoroidy... Vysvetlila som jej, že nech sa toho nebojí, že kúpim mastičky, pôjdeme k lekárovi a bude to okej... No odvtedy každý deň bojujeme. Dokonca aj preháňadla nezaberú, lebo ona proste prekríži nohy a nepustí... Lekár nám povedal, že maximálne na 7 deň jej máme dať čipok a počkať. Lenže ona by to bola schopná asi aj mesiac v sebe držať... Na siedmy deň ju s manželom po celom dome naháňame, aby sme jej dali čipok a držíme ju na záchode pokiaľ sa nevykaka. No dnešok je už 9 deň čo nekakala. Čipok nejako v sebe udržala (nerozumiem ako). Myslíte, že by som s ňou mala ísť na pohotovosť? Naposledy to skončilo tak, že ako jej dávali klystír, tak tu hadičku zo seba vytiahla a museli ju sestričky aj s doktorom držať. Ona naozaj bola v pohode pokým nedostala pred tromi mesiacmi hnačku…. Alebo lekár nám povedal, že ak čipok nezaberie máme jej dať klystír, len naozaj sa toho obávam po 1. Som to ešte v živote nerobila a po 2. Sa bojím aká cowboyka by bola u nás...😕
Vo štvrtok sme objednaní k psychológovi. Sľúbila som jej že ak bude kakať, tak jej kúpime čokoľvek čo bude chcieť, no to nepomohlo.
Ja som z toho už na psychiatriu. Normálne večerami plačem. Vysvetľujem jej, že zadoček ju už nebude bolieť.... My sme mali spolu skvelý vzťah lebo ja som ju mala ako 17 ročná a boli sme ako sestry. Ja ako 21 ročná vôbec nemám skúsenosti s tým... My sme sa odsťahovali na západné Slovensko (lebo manžel pracuje ako právnik) tak ani mama mi nepomôže... No naozaj neviem čo robiť. Pevne verím, že nie som sama s tým problémom 😔😔

marcellka32
15. nov 2021

Tak v prvom rade nerobiť z vyprázdňovania haló a kovbojku..zadok jej natri krémom Faktu (krém)z lekárne.... nerieš celý deň kakanie, nespomínaj to, vytvára sa jej psychicky blok kvôli tomu, nedávaj jej prehanadla sú návykové a zabiješ jej v tele prirodzeny vyprázdňovaci reflex (nutkanie na stolicu, čreva zleniveju)....neviem čo jedáva podľa toho je stolica....z praktickej časti ráno pohár vlažnej vody alebo teplej ak vypije, raňajky ovsena kaša varená (žiadne kupované musli), jablká, slivky, pomaranče, ananás, špenát, probiotiká probiofix do jogurtu, polievky, veľa čistej vody, fenyklovy čaj,.... vysadiť tu vlákninu, pri nej ak sa nepije dosť vody má opačný efekt a tvorí sa zápcha, žiadne sladkosti, keksy, sladké vody, večer cvičenie nohami (pritlačíme kolená k brade), teplý kúpeľ, masáž brucha v smere hodinových ručičiek krémom pupik, veľa pohybu vonku, ak zje tak sušené slivky cez deň aspoň 3-4 ks, slivková šťava z DM, laktuloza z lekárne, musí zabrať, podľa mňa treba vysadiť tu vlákninu..ak niečo, kľudne napíš

remaadja
15. nov 2021

Presne toto sme riešili s mladším synom (3 r.) , odmietal kakat a trvalo cca pol roka, kým sa to dalo do poriadku. Vypýtaj si od lekárky duphalac, je to prehanadlo, riedi stolicu, ale nie je návykové. Cipok dokázal zadržať.
My sme malého každý večer kupali , niekedy aj viac x za deň a tepla voda na brušku uvoľňuje a hneď sa mu chcelo kakat, aj keď on zadržiaval a niekedy sa to podarilo až na tretí kúpeľ. Po čase keď zistil, že to neboli sa pýtal kakat iba do vane, ale to bolo len obdobie.
Teraz kaka denne a rad 😂 (na záchod, nočník).