Problém s predkožkou u 1,5-ročného syna

14. júl 2022

Ahojte, neviem si dat rady s predkozkou. Neviem ako treba stahovat. Asi tyzden to slo pekne s mastickou pinda, do polky sa nam to podarilo, a teraz opat nepusti. Minule som urobila omylom mikrotrhlinky, tak som to nechala asi mesiac na pokoji.... a teraz nie a nie stahnut, aj prsty sa mi smykaju kvoli masticke. Ja uz neviem vobec kde chytit, ako chytit, uz to robim 2 rukami, proste horor. Opat som urobila 1 trhlinku a je mi uz do placu. Syn ma 1,5 a pedi kazala od roku. Som neschopna strasne, nie je nejake video? Ako treba? :(

kkovacovak
14. júl 2022

Predkožka sa deťom sťahovať nemá

negymama
14. júl 2022

wtf?? ked som docitala ze dieta ma 1,5 roka, tak ma skoro vystrelo. Mila mamicka najlepsie by ste urobili, keby ste pipik svojho syna nechali napokoji. Uznajte, ktore narody v minulosti toto robili? a chlapci vyrastli na chlapov a skoro nik nemal problem aj /alebo vdaka/ tomu , ze nik neriesil predkosky a stahovanie.

hilda08
14. júl 2022

Ja som to synovi nikdy nerobila vzdy len umyť v sprche pokial ide žiadne násilne sťahovanie…doktorka mi tak vravela a ma to v poriadku…nikdy by sa to nemalo robit nasilu

negymama
14. júl 2022

ja mam dvoch synov, nikdy som nic nestahovala, ked mali okolo 4-5 rokov obcas si to sami v teplej vode pri kupani popotahovali sami... len pokial to slo bez bolesti a lahko. Uz maju 11 a 13 rokov a vsetko ok. Stahovanim a natrhovanim sa problem vyrobi , tam kde obycajne dovtedy NIE JE.

81anina
14. júl 2022

kasli na to od urciteho veku vpyvom hormonov sa mu uvolni aj sama. A ked mu to nejde nerob mu zbytocne trhlinky tiez som mu stahovala aj trhlinka sa mi podarila mal zapal musela som mu robit repikove kupele masticky no trapenie. Uz to ma v poriadku spatne lutujem ze som mu stahovala. Teraz ma skoro 3 r. uz mu to pekne ide skoro uplne stahuje si pri kupeli sam oplachneme a hotovo. Mojmu to slo stiahnut zo zaciatku len trochu postupne ako rastol tak viac. Tvojmu ked nejde tak nechaj tak a nic nestahuj narobi to viac skody ako osohu hlavne pozor na trhlinky moj mal po zapale taky zrast no nastastie sa mu to samo casom uvolnilo. Dr na 15 mesacnej poradni mu to stahovala nedovolila som jej stiahnut celkom strasne som sa bala aby mu nestrhla na silu.

beata_k
14. júl 2022

Kriste Pane, nemrzac si vlastneho syna. A zmen lekarku. Ved je toho plny net, uz sa to nerobi takto.

anjelicek26
14. júl 2022

Suhlasim s tym, co pisu baby. Preco??? Toto robis ked vidis, ze to nejde, robia sa trhliny, tym padom zrasty a skoncite (zbytocne) s obriezkou ako vysledok... toto je malicke babo, predkozka sa uvolnuje ako penis rastie, teda okolo 6 rokov ju ma 80% deti uvolnenu, do 12 rokov 97% uvolnenu, 3% sa riesia operacnym zakrokom kvoli vrodenemu zuzeniu ci prirasteniu, ale nic medzi tym... v ramci HYGIENY sa predkozkou pri sprchovani ci kupkani trosku pohybe a tam to zacina aj konci...

stary_ujco
14. júl 2022

Este dobre, ze som vyrastal v casoch, ked sa chlapom na pindura pozreli prvy raz az na odvode na vojnu... A aj to len kvoli viditelnym pohlavným chorobam 🙂 Cely ten humbuk okolo stahovania sa udial akosi samovolne v priebehu dospievania...

nevenka
14. júl 2022

Nas ma 1,5 roka a stale tam ma len mini dierku na cikanie, jemu to nejde vobec. Prvemu synovi sa to stiahlo uplne do roka, este ako babatku, a tento druhy syn to ma takto. Zufala z toho nie som...to skor manzel to stale riesi, ze uz sa mu to malo dat a chuda, isto pojde na obriezku...Ja si myslim, ze to chce cas.

ysseba
14. júl 2022

Môjmu mladšiemu to išlo "odjakživa" stiahnuť úplne. Môjmu staršiemu nie. Pediatrička mi hovorila, že sťahujte vždy len pokiaľ to ide a o kúsok viac. Že to sa uvoľní. Mal 6 a neuvoľnilo, ani napriek mastiam, ani kortikoidom. Potom som si sama vypýtala výmenný lístok na urológiu, tam mu to stiahol a je pokoj, už mu to ide, no ale 6 ročný si túto skúsenosť pamätá. Mohla som sa tomu vyvarovať, mala som ísť skôr. Inak keď im to nejakú dobu nesťahujem, tak mladšiemu, ktorý nikdy nemal problém, tak sa mu to nikdy nezačne prirastať, no tomuto staršiemu áno, takže určite je to aj geneticky dané. Keby som mala tretieho chlapca a videla by som, že mu to nejde stiahnuť, tak určite vo veku 3 - 3,5 r. by som to riešila u urológa.

evaachesa
14. júl 2022

Tvoj syn má 1,5 roka preboha. To ho chceš rovno zmrzačiť? Urobíš mu mikrotrhlinu a ešte v tom chceš pokračovať? Okamžite s tým prosím prestaň a vymeň aj doktorku. Až som sa vytočila! 🤨

krisbar
14. júl 2022

Paneboze!! Matky studujte, citajte. si pozri na IG prispevok od denisa Jassova pediater a prestan mu siahat na predkozku. To sa ma len VELMI JEMNUCKO!
Nas ma 21m stale tam ma len dierku a do 4r to nebudem riesit.

annale
14. júl 2022

nestahovat na silu. náš má 5rokov a ešte na dvoch miestach mu to drží. prosím ťa nerob mu to nasilu.

andreafa
14. júl 2022

Teraz slzy prec a zmaz to, nechapem, preco takto terorizovat chlapcov 🤬 ani my matky dievcat nic nerobime s intimnymi miestami nasich dcer 🤬

ildiko36
14. júl 2022

Ked nejde sa stahovať a do teraz sa dalo zrejme tie miko trhlini ako sa zahojili spôsobili fimozu.Ja by som ti odporúčia navstiviť detskeho urologa, lebo ked ma fimozu a ti mu stiahnes predkozku ktora sa nebude dať vraťiť tak tvoj sym okamzite musí na operaciu