Mám 4 ročného syna, ktorý má dosť zúženú predkožku, mám s ním problémy, pretože nám pediatrička povedala aby sme pretahovali.... lenže malého to bolí a pravdu povediac mám z toho stres aj ja. Aj sa bojím íst s ním na zákrok, pretože lekárka povedala, že mu to budú robiť nejakou sondou. Lenže som zistila, že to bude bez uspania a lokálneho umrtvenia....som fakt z toho zúfalá a asi sa bojím viac ako malý, čo mám robiť a čo by ste robili vy????????????????????????
Ďakujem pekne za reakcie :(
https://www.modrykonik.sk/fotoblog/hajanka/clan...
odporucam precitat 🙂
@simi251 Ďakujem ti velmi pekne, snád mu to pomôže a bola by som velmi rada, pretože môj malý je dost vnímavy na bolest a city vôbec. Som strašne rada že si mi dala radu a som trošku kludnejšia a hned mu to pojdem kupit. Začala som mu to preťahovať len detským olejíčkom, ale nič moc.... snád nám tá masť pomôže. 🙂
@dari velmi krásne dakujem, velmi si to vážim 🙂
@alenka1609 Drzim palce. Lebo aj moj syn je velmi citlivy a neviem si predstavit operaciu takze ta uplne chapem; Len tu mast si musis dat predpisat. je len na predpis. 🙂
@alenka1609 ta manst je na predpis..najcastejsie sa predpisuje Triamcinolon..ale su aj ine masticky s touto ucinnou latko betametazon
predkozku po kupani jemne zmol, jemne pretahuj..nic nesmie ist na silu, len pokial to ono pusti
@strapco13 a ktorá iná masť s touto účinnou látkou je voľnopredajná? Nám konkrétne pomohli na fimózu kúpele / 5 večerov za sebou/ v sleze, ktorý sme našli v prírode, keďže sa nedal dostať v lekárni. Zlepšenie nastalo, ale ešte to nie je ono. Preto by som chcela vyskúšať aj masť. A to sme sa mali objednať na zákrok. Syn bude mať teraz v auguste 3 roky. Ďakujem.
@alenka1609 Ja ti poviem nie ze co BY som robila ale co som urobila. Moj syn ma tiez fimozu a na SK mi aj pediatricka aj nasledne urolog jednoznacne povedali ,, rezat,, Nastastie sme si povedali s MM ze v ziadnom pripade a konzultovali sme aj inych lekarov. Nemuseli sme to riesit hned pretoze neboli ani zapaly ani nejake velke problemy pri cikani. Pred tyzdnom sme zacali skusat kortikoidnu mast a uz teraz vidno vysledky. Do mesiaca by to malo byt kompletne roztiahnute. Takze som stastna ze som odmietla operaciu. Takze tebe radim odkonzultovat viacerych lekarov, ci je u vas zakrok naozaj potrebny. A odporucam najprv vyskusat tu mast a ak nezaberie tak potom riesit. Mimochodom aj najvacsi odbornici pediatri odporucaju nesplasit sa hned lebo u vacsiny chlapcov si s tym poradi priroda v puberte. A tu kde zijem je zakaz cokolvek robit s predkoskou, ked sa narodi babatko, tak uz v porodnici ti povedia ze nic nerobit, nic nepretahovat.