Ahojte maminy. Potrebovala by som poradiť, lebo som už v koncoch. Syn má 3 roky. Bez plienky cez deň sme od necelých jeho 2 rôčkov. Na noc plienky máme doteraz. Keď sa zobudím dám ho vycikať a zase plienku. Toto spravím aj 3x za noc a on ešte plienku preciká a nato sa neskôr zobudí a povie, že chce prezliecť plienku. Ale nato, že mu treba cikať, nie. Už som skúšala nedávať večer piť - nepomáha. Dali sme vyšetriť moč - všetko v poriadku. A cez deň? Všetko bolo v poriadku celý čas ako sa naučil byť bez plienky. Ale asi už 3 mesiace si cvrkne a až potom beží cikať. Alebo keď je zaujatí do hry tak sa úplne zabudne. Nechápem to :( Hlavne mi to vadí keď sme von a pýta sa cikať a už má cvrknuté. Tak rýchlo domov aby neprechladol. Ako to mám riešiť? Ďakujem za názory a rady.
@rena107
Je to o nervy, ale z toho musi vyrast... To sa neda naucit ani trenovat. Proste on sa nezobudi.
Kamoskin syn je skoro o rok starsi od mojho, a on sa vo vyse 5 rokoch tiez v noci pocikaval. Ze uz o pol noci bol mokry. A nepit, davat cikat a pod. nic nepomahalo...
Daj mu na noc plienku, podla potreby aj nepremokavu podlozku, nevstavaj ku nemu 3 krat, spite obaja. Rano ho prezlec a hotovo.
Ak sa to nevyriesi same do zhruba 6 rokov, treba to riesit. DOvtedy staci "pockat".
Nemyslím si, že u 3letého děcka to je nějak hrozné. 😉 Zkusila bych na noc plenu nedat. Syn dokud měl pleny, tak nehlásil a neřešil - prostě má plenu, tak do ní čůrá. Dala bych do postýlky pod klasické prostěradlo nějaké nepropusné prostěradlo, nebo nepropustnou podložku a prostě bych ho nechala bez pleny a v případě nehody převlékla. A v zápalu hry se stane, že dítko prostě potřebu zjistí až na poslední chvíli, takže já sebou prostě tahám náhradní tepláky a trenky. 😉 Každé dítko potřebuje jinak dlouhý čas, ale nakonec se to všechny naučí, takže to nijak nehrotím. 😉 🙂 Takže pokud by se to noční počůrání neodnaučil např. během 14 dní, tak bych plenu vrátila a zkusila to znovu třeba za 2 měsíce. 🙂
Ďakujem žienky asi som toto potrebovala počuť 🙂 vstávam k malej v noci tak to už dám cikať aj staršieho.
@a_lexa Skúšali sme aj to bez plienky - celé 3 týždne a v noci som prezliekala periny aj 3x keď som sa nezobudila :( bola som tehotná a fakt som už nevládala tak som to po 3 týždňoch ukončila. Ale ako ste to riešili so škôlkou? Keď cez obed detičky išli spať? Lebo ho chcem dať do škôlky. Hm?
@rena107
Kedy pojde do skolky? Pocikava sa poobede v spanku tiez pravidelne?
Lebo ja by som jednoducho poprosila ucitelky, aby mu dali plienku na spanok a hotovo. Urcite jednoduchsie pre vsetkych dat mu plienku ako prezliekat dieta a postielku...
Na druhej strane, kym pojde do skolky, tak sa to mozno aj vyriesi same, to pocikavanie poobede...
Alebo existuju aj tie DryNites gatko-plienky. Tie su pre vacsie deti na noc. Mozno maju vacsiu kapacitu? Ze by vydrzali az do rana...
Inak bezat na zachod az po cvrknuti, to robi niekedy aj moj syn, a to ma 5 rokov. On drzi do poslednej milisekundy. Kazdy den sa musi vycikat PRED vchodom do domu. Nevydrzi, kym ja odomknem a vyjdeme hore... A nie vzdy ho poslem na zachod este v skolke, resp. nie vzdy aj ide... Tak cura pravidelne po ceste domov 🙄 Uz ocural asi kadzy strom za tie roky, co rastie na nasej trase domov 😉
@ichbinich Od apríla alebo mája by mal ísť iba doobedu do škôlky a od septembra na celý deň. A doma sa pravidelne pocikáva aj cez obedný spánok :/ Ešte sa nám nestalo aby sa zobudil so suchou plienkou. A toto cikanie všade poznám veľmi dobe 🙂 Len otvorime dvere na obchode a už sa mu chce cikať. A vonku tiež všade cikáme. A samozrejme všade nosíme náhradné veci 🙂 Trápi ma hlavne tá škôlka. No musím sa spýtať učiteľky ako to bude fungovať. Ešte raz ďakujem 🙂
@rena107
Normalne to povedz ucitelkam, ze proste este nedozrel na to, ze sa zobudi na cikanie, ze teda nech mu daju na spanok potom plienku. Nemyslim si, ze tvoj syn je jedine dieta, ktore by to potrebovalo...
U nas v jasliach je to tak, ze aj detom, co su bez plienok, davaju na spanok plienku. V skolke neviem, to som neriesila, syn mal skoro 4 roky, ked siel do skolky, to sa uz davno cez den nepocikaval...
A mozno sa to do toho septembra vyriesi naozaj same...
@rena107 Ahoj, môj malý má 3 a pol roka a tiež sa ešte sem-tam v noci pociká. Bola som tiež z toho na nervy, až som si o tom začala niečo zisťovať a študovať a odvtedy som pokojná. Proste mu večer pod pyžamko oblečiem plienku a viac sa tým netrápim. Tesne pred spaním sa ešte ideme vycikať, ak sa v noci syn zobudí, opýtam sa, či mu treba cikať, ale ak netreba, nenútim ho ísť na záchod a už vôbec by som ho kvôli tomu sama nebudila. Do 4 rokov veku je občasné pocikanie v noci úplne bežné, dokonca až do 6 rokov sa považuje za normálne. Tak Ti želám len pevné nervy a trpezlivosť. Neboj, nebude sa pocikávať večne. 😉
@rena107 tak pokud mu to nešlo, nech plínku na noc a zkus prostě později, třeba za půl roku, nebo uvidíš sama - možná jednou zjistíš, že ta plínka je ráno suchá 😉 . Jinak školka je kapitola sama pro sebe - někde tolerují plínu a někde ne. Ale normálně bych jim řekla, že se vám ještě nepodařilo odbourat plínku na spaní a že bys jim nechávala prostě ve školce plínku a nechala bych na nich jestli budou ochotné mu ji dávat nebo ne. Pokud ji nedají, budou muset převlíkat postýlku a ty prát pyžamko. 😉
@rena107 to je dobře 😉 však do 15ti plínky nosit nebudou 🙂. Je zbytečné se kvůli tomu stresovat - ale vím o čem mluvíš, já jsem si připadala taky hloupě a řešila jak odnaučit. Ale pak jsem si řekla, že mi to za to nervování nestojí - zbytečně jsem byla na nervy a přenášela to i na prcka. Takže prostě má v noci plínu a já jsem v klidu a pohodě bez stresů. Zrovna tak na delší cestu autem, nebo když vím, že v autě usne - prostě dám plínu a nenervuju se, jestli bude kde zastavit až si řekne, nebo jestli stihneme zajet někam bokem a podobně. 🙂
no asi ťa nepoteším, my sme mali rovnaký problém, tiež som môjho dávala aj 3x za noc cikať a do rána sa aj tak pocikal, prestalo to asi v 5 tich rokoch, ale doslova že zo dňa na deň, akoby uťal....tak moja rada ....vydržať...aj ked viem že je to o nervy, prešli sme si tým