zdravim, mojmu synovi sa na boku pipika spravila hrcka, doktorka tvrdi, ze je to maz a poslala nas na urologiu. No popravde sa mi tam velmi nechce ked viem co nas tam caka. neda sa mu poriadne stiahnut predkozka, ale po tyzdni macania v harmanceku je to lepsie ako to bolo predtym, ale ta hrcka je stale tam.Neviete mi poradit,co na to pomoze ? citala som ze slez nebadany pomaha mate s tym niektora skusenost, ako dlho trva kym sa to da do poriadku? dakujem
@dievcatko8 nuž, mám dvoch synov. Jediné, čo k tomu môžem povedať, zájdi k lekárovi. Starší syn má už 7 rokov, mladší 5 a stále to nie je 100%. Ja by som neriešila bylinky prv, kým by som nevedela, čo presne mu je. Menšie dieťa akýkoľvek stav zvládne super, zabudne na problém a prípadnú bolesť. Čím staršie dieťa, tým väčšie obštrukcie a vymýšľania zo strany dieťaťa.
Ahoj. Nasemu Maxikovi nesiel vobec stiahnut pipos a z urologie nas posielali uz na obriezku. Pomohol nam tento krem http://www.justnahrin.sk/produktove-rady/just/s.... Po mesacnom aplikovani mu pipos ide krasne stiahnut,takze za nas co sa tyka problemu so stahovanim predkozky odporucam na 100 %. Ak sa jednu o tu hrcku,tak k lekarovi by som urcite isla. Drzim palec!🍀
@dievcatko8 ta hrcka je nahromadeny maz,vyjde mu to same von. To ze sa mu neda pretiahnut predkozka je uplne ok,treba pri kupani opatrne skusat. A ak ked chces v niecom macat tak jednoznacne v sleze. Urologom mu akurat traumu urobis.
dakujem za rady
aj my sme to mali. Postupne sa toho hromadilo viac a zvacsovalo sa to. Pouzivali sme slez na kupele a neskor aj slezovy krem kvoli fimoze. Nam to az tak nepomohlo., skor az kortikoidova masticka od urologa, to uz bol riadny rozdiel. Nasla som super urologa, ktory do troch rokov nasilu nic neriesi s heslom: aj cas lieci, aspon sa poradit. Nam povedal,ze to je lepsie teraz nechat tak, ze vlastne ako sa mu tam smegma hromadi, tak mu to pomaha zvnutra vsetko odlepovat , ze je to teraz sterilne a nebyva s tym problem. Ten je potom neskor, ked sa to zacne otvarat a uz to nie je sterilne. Ked sa to odlepi vsetko naraz a da sa vsetka smegma vycistit tak je to v pohode. Nam sa to ale odlepovalo iba pomalicky na malom useku, cize sa to nedalo poriadne vycistit a radsej sme sa sli poradit s dr. co s tym. Zacalo sa to zapalovat, tak sme sa dohodli, ze je cas a pomohol mu to oddelit sondou. Tym, ze sme tak dlho cakali, tak to uz mal skoro cele oddelene, nebola to prenho nejaka trauma. Dostal striekacku a odchadzali sme s usmevom. Mal vtedy 2r4m. Ja som bola pokojnejsia, ze sme pod dohladom a keby nieco, tak mam kam ist sa poradit. No urcite len k overenemu urologovi, o ktorom naisto vies, aky ma na to nazor. Bohuzial je takych velmi malo.K hocikomu by som tiez nesla
@dievcatko8 harmancek ani repik ani nic vam smegmu spod predkozky nedostane, pojde aj sama. urcite si nemusite robit starosti, ze treba hned utekat , trénujte kazdy vecer jemnucko predkozku a uzivajte si babo. 😀
Neviete mi poradiť dobrého detského urologa kosice? Čo hovoríte na MUDr Moson v nemocke..Už som hotová z tých urologov☹