Problém s nožičkami 17 mesačného dieťaťa

atoskopetrik
17. feb 2015

Ahojte baby, moje male krstnatko ma 17 mesiacov a zacala chodit tak pred vyse mesiacom.....chcem sa spytat ci je to normalne, ze ked malinka chodi tak dava nozky ako keby prstami k sebe...a ked ma capacky obute takisto....mala by som to ist riesit s nejakym specialistom?..dakujem

ocko78
17. feb 2015

Ja by som malej slečne neobúvala capačky..zo zdravotného hĺadiska aby sa nožka spravne vyvijala su vhodnejšie topánočky zakupené v zdravotníckych potrebách....kožené topánočky

lorela
17. feb 2015

@atoskopetrik Určite rieš, radšej ako na koňovi! Povedz vašej pediatričke a tá vás odporučí na ortopedické vyšetrenie. Zrejme nepôjde o nič vážne, ale dá ti aspoň dobré rady aj ohľadne vhodných topánočiek, možno rehabilitácie (masáže, vodoliečba - všetko príjemné záležitosti 🙂 ).

mamulienka30
17. feb 2015

@ocko78 - to mudro mas odkial? Zdravotnicke potreby su pre chore deti s diagnozou od ortopeda! Zdravej nohe mozu riadne uskodit.

@atoskopetrik - tvoje krsniatko ma mamu a aj pediatra, ktory dieta pravidelne sleduje a ak bude problem, bude ho riesit. Pokial dieta chodi len mesiac, ma na akukolvek "divnu polohu" noziciek este pravo. Len sa uci chodit poriadne. Pokial to bude trvat dlhsie ako tri mesiace a bude to skutocne zvlastne vtacanie noziciek - treba konzultovat s ortopedom.

katarinamarkova
17. feb 2015

@atoskopetrik zatial paniku robit netreba....ono to je len zrejme tym, ze sa uci chodit, hlada polohy, stabilitu, techniku....ak to bude samozrejme pretrvavat, resp. to bude okato zle, samozrejme treba riesit s dr..
🙂)) dam tretiu, uplne opacnu radu ohladom topanociek 🙂))
capacky aj tie ortopedicke z lekarne zahodit a chodit na boso v teplych protismykovych ponozkach. samozrejme na von topanky - s makkou podrazkou, prisposobive...ziadne kliestovo zvierajuce nemotorne ortopedicke topanky.
u nas sa vsetky deti ucia chodit naboso, tak ako som sa ucila aj ja a kopec ludi co poznam a nikto z nas veru nema najmensi problem s plochymi nohami, divnou chododzou.......

lorela
17. feb 2015

Naši ortopédi odporúčajú chôdzu na boso len po povrchoch ako je piesok, tráva, štrk a neodporúčajú bosú chôdzu po byte.
A hoci viem, že odporúčania mimo SR sú iné, napriek tomu nepokladám všetkých našich za dementov, ktrorí by absolútne nerozumeli svojej profesii.

ocko78
17. feb 2015

@ mamulienka30 ak budeš mať vyštudovanú ortopédiu a kvantum atestácií na konte ako ja.. potom si pokecáme o múdrostiach...keď sa nerozumieš tak nezhadzuj tých ktorý svojej profesii rozumejú.

mata128
17. feb 2015

@ocko78 ahoj.Ked sa rozumies do ortopedie,mozno mi poradis.Maly zacina mat nozky do x,povedala by som,ze mu "padaju paty" a kolianka ma tak dovnutra..tazko sa to vysvetluje 😉....sme na 17.3.objednani na zahradnicku.Co ocakavat????pomozu mu ortop.vlozky a sandalky???

mamulienka30
17. feb 2015

@ocko78 vies mily moj ja som rovnako dobry lekar cez net ako ty 😅 Nevidis problem dietata s par viet jeho tety - nemas sancu vediet, o aky problem sa jedna. A ortopeda, ktory dava taketo odporucania by som pres svoje deti rozhodne nechcela, to kde sme taketo nieco odporucat 😝

nanervy_2
17. feb 2015

@atoskopetrik kamoskina dcera tak chodila, nakoniec riesie krive kosti ci co...takze sup k dobremu ortopedovi.. ohladom druhu topanok, je kopec teorii a nazorov, sama uvidis co sa najlepsie uchyti...