Chcem Vás poprosiť o radu. Mám dvojičky - jednovaječné dievčatká, predčasniatka. U menšej sa pred cca dvoma týždňami začali problémy s kakaním. Zrazu prestala kakať, po 4 dňoch som jej pomohla teplomerom, tak sa chudiatko vykakala, stolica bola hustejšia a hlienovitá. Potom zase 3 dni nekakala, tak som jej pomohla rek. rúrkou a znovu bola tá stolica taká a bolo jej veľa. Sama sa len pučí, tlačí a nič z nej nevyjde. Dnes sa problém, po 2 dňoch opakoval, v stolici boli i biele hrčky. Nerozumiem čím to môže byť. Malé kojím, tejto menšej Karolínke dávam ešte i Beba FM, ale to dostáva už od pôrodnice, tam s tým problém nebol, až teraz cca 2 týždne dozadu sa to začalo.
Okrem toho, každý večer trpí strašnými kolikami, hrozne plače, bolí ju bruško. Doteraz som jej dávala kvpaky Infacol a teraz 2 deň skúšam i Baby calm. Poradte ako jej pomôcť, aby sa stolica upravila a aby začala zase sama normálne sama kakať. Druhé dvojča tieto problémy nemá, kaká do každej plienky
@sloto ja osobne si myslím že na koliku moc nič nepomôže, naša plakala tak či tak nech som jej dala hocičo, ale toto baby calm som počula že je veľmi dobré len som to nemohla odskúšať lebo som to u nás nezohnala. A s kakaním sme mali tiež veľké problémy, ja som ju dávala stále kakať s teplomerom, vraj sa to nemá lebo že dieťatko sa potom nenaučí samo kakať, tak sme teda prestali, ale po dosť dlhej dobe, dávali sme ju kakať tak že sme si ju chytili do polohy klbko, a tak kakávala veľmi pekne a po čase to samo prešlo a začala kakať úplne sama.....neviem čo viac by som poradila...pevné nervy, raz to prejde,držte sa
@monika2606 ďakujem za radu, len sa chcem opýtať - tá poloha klbko - to myslíš dať na bruško?
@sloto nie nie, to chytíš bábätko k sebe chrbtom a nožičky jej tlačíš k brušku, nám to veľmi pomáhalo, každé ráno vstávala s plačom a vždy sme ju hneď takto zobrali na ruky chvíľku ponosili po izbe a po chvíľke sa vyprdkala a vykakala poriadne a bolo na svete vysmiate dievčatko
Môj malý kakal cez rektálnu rúrku do 5. mesiaca, a problémy s kakaním prestali, keď začal jesť tuhú stravu. Koliky mal takisto pomaly 24 hodinové, nezávidím Ti, je to hrozné, keď bábätku nevieš pomôcť... Nám pomohla veľmi veľmi BIO GAIA, koliky nezmizli úplne, ale dosť výrazne sa zmiernili. A namiesto rektálnej rúrky som mu neskôr jemne masírovala otvor na riťke, lebo tiež som sa bála, že sa nenaučí kakať, a to takisto zaberalo. Držím palce!
@sloto dojčené dieťa nemusí kakať každý deň, môj syn kaká raz za 4-5 dni...Inak obe deti dobre prospievajú, pekne priberajú??
Ak áno, tak konzistenciu a farbu stolice dojčeného dieťaťa netreba riešiť.
pozri si tieto články
http://dojcenie.wordpress.com/2010/01/18/stolic...
Našťastie, plne dojčené bábätko, ktoré je spokojné a dobre priberá, môže mať stolicu zakaždým inú. Stolica môže byť ako praženička, môže môže byť redšia, hustejšia, môžu v nej byť aj nestrávené biele kúsky, trochu hlienu, môže mať farbu horčice, môže byť zafarbená do hneda i do zelena.
http://www.mamila.sk/objects/forum/comment.php?...
K boleniu bruška platí to, čo ti napísala @monika2606 proste po čase to prejde, skús cvičiť s nožičkami, masírovať bruško...
@sloto ono pomaha dietatko co najviac nosit, pripadne masaz bruska (jemne v smere hodinovych ruciciek), nechavat dietatko na brusku, pit rascovy alebo feniklovy caj, par lyziciek sa moze dat aj dietatku... , cvicit nozickami... , mozu sa davat aj espomisan - kvapky (to je lepsie poradit sa s lekarom)
@carodejnica ano ale ja ešte pridávam do materského mlieka i tú Bebu FM - dostáva to 3x denne, vypije zakaždým tak cca 100 ml. ale týždeň mala bebu vysadenú, lebo som mala zápal prsníka a potrebovala som, aby mi ho bambulky vytiahli.
čo ma fakt aj trošku straší je, že dosť málo priberá.... Bruško masírujem pri každom prebalovaní, cvičíme takisto zakaždým. dokonca ju dávam i spávať na bruško, aby sa jej uľavilo, teda vtedy keď je pri mne...cez noc nie.
ona máva strašne silné kŕče do bruška, vešmi plače, bruško tvrdne...
inak dostáva i biogaja kvapky
@sloto Kvôli čomu vlastne dávaš tú Bebu FM, keď si ju mala týždeň vysadenú, nestačilo malej? či? 😕
Ja by som možno kontaktovala aj laktačnú poradkyňu... určite je nejaká v tvojom okolí, pozri na mamile.. 🙂
http://www.mamila.sk/pre-matky/poradkyne-pri-do...
@carodejnica tá beba je vyslovene pre nedonosené deti s nízkou pôrodnou hmotnosťou. aby lepšie priberala. priberala krásne, ale za posledné 2 týždne začala akosik menej
Moj maly maval tiez velke problemy s bruskom, zacalo to ked mal asi 6 tyzdnov a najhorsie to bolo prave vo veku 8 az 12 tyzdnov, potom to postupne odoznelo. Nezaberalo nam velmi nic (skusali sme fakt vsetko), mozno trochu BioGaia, aj to az pri dlhsom pravidelnom uzivani (po cca 2-3 tyzdnoch). Cele noci (4-5) hodin som mu masirovala brusko, lebo vtedy to maval najhorsie. Bol to strasny napor na nervy, byvala som totalne nevyspata. S dvomi detickami naraz to musi byt velmi tazke, aj ked jedno babo koliky nema. Drzim palce, nech to malicku co najskor prejde.
Môj malý mal tiež problém s bruškom stále mi plakal aj pred aj po najedení. Zo začiatku som aj kojila aj dokrmovala UM, mala som málo mlieka, no táto kombinácia môjho mlieka a UM nerobila tiež dobrotu. Nepomohol ani Espumisan ani Infacol. Nakoniec som z tých stresov, že malý stále plakal a ja s ním mlieko stratila a od kedy mi doktorka predpísala NUTRILON Anti-colics problémy s bruškom sú preč. Odporúčam ho.
ahojte som tu znovu. mala sa mi odvtedy ,,az raz,, vykakala sama, inak len s rurkou. Ale dnes som zostala sokovana. Vykakala sa, bolotoho veolmi vela ale stolica bola uplne tmavozelenej farby, uplne ako spenat! Najskor som jej pomohla rurkou, lebo sa velmi pucila a nic ale potom to z nej vyletelo, az ma celu okadila, ale ako pisem, tmavozelena stolica a zapachajuca.preco??
No čo ja viem tak zelená stolica u batoľaťa je tzv. "hladová". Ideálna farba je kaki žltá 🙂
Chcem Vas poprosit o radu. Moj syn ma iba 10 dni a mam pocit ze sa mi nevie vykakat. Je dojcene a doteraz sa mi vzdy po kojeni alebo aj pocas kojenia pekne vykakal no od vcera mi nekakal a mam pocit ze ma zapchu uplne sa krci ked tlaci a cely scervenie skusala som v noci mu pomoct s teplomerom ale ani tak sa mi nevikakal co moze byt pricina?
@sloto na brusko kup sab simplex a zmen aspon na cas mlieko. nejake upravene lahsie, napr. bezlaktozove, alebo ine.