Problém s kakaním trojročného dieťaťa

elcoro
11. apr 2021

Ahojte, syn 3 roky a 4 mesiace, nechce sa vykakat okrem plienky ani do nocbika a ani do záchoda 🤦‍♀️, s cijanim problém nemá už dávno, pekne sa pýta alebo pôjde sám a vycika sa. Keď chce kakat tiež mi príde a povie ze chce kakat ale ze do plienky, dávam ho na WC sadnúť, dohovarame, trocha posedi, potom sa postaví a vraví ze nejde, dám mu plienku a vykaka sa. Už som párkrát nedala plienku a mal zápchu, nechcem uňho vytvoriť nejaký blok... Mate niekto skúsenosti? Do škôlky ide od septembra,

selu11
11. apr 2021

Ahoj, ja ti neporadím pretože máme rovnaký problém tak sa sem chcem len pripnúť, som zvedavá na rady. Malá má dva roky, nočník používa od októbra ale tiež len na cikanie 🤷‍♀️

zuzka38
11. apr 2021

@elcoro je to bezne u viacerych deti, pozri ked xces prispevky aj v skupine
https://www.modrykonik.sk/group/7904/
plienka je jeho istota, ked bude prirpaveny sam ti povie, kedy ju nexce.. naozaj je dolezite mu ju zatial nechat kym si pyta vobec plienku na kakanie je to velke "stastie", casto sa deti zablkókuju tak, ze uz neni navrat k plienke, nekakaju a to je potom len problem

elcoro
autor
11. apr 2021

@zuzka38 ved už aj tie najväčšie plienky sú mu pomaly male 🤦‍♀️ čiže netlačít naňho, sam mi povie ze už nechce plienku? Fakt sa bojím ho nútiť aby nedajbože mi neprestal kakat, asi to nechám tak a budem cakat

katkacsehova
11. apr 2021

Ahoj, tiež mame tento istý problém, syn má 3 roky a 1 mesiac, cikat chodí sám a pekne ale nechce kakat ani do serbla ani do WC, vždy sa schová za dvere a pokaka sa..

zuzka38
11. apr 2021

Kuk na
@katkacsehova tu sa rovno pokaka, je skvelé, že si plienku pýta..týmto prechádza veľa detí, treba mu "len" veriť..držím palce

lenka2710
11. apr 2021

@elcoro aj moja mala ten istý problém a ta si ani plienku nepýtala, rovno do gatí kakala! Mala 3 roky a 2 mesiace, keď sama išla na wc a v pohode sa vykakala, sama od seba a odvtedy už v pohode! Inak od 2 a pol roka plienky nemala, ale to kakanie kým pochopila 🙄😅 Svagrinin malý ten tuším do 4 rokov pýtal plienku na kakanie 🤷‍♀️

nikpa
11. apr 2021

@elcoro akoby som našeho malého videla. Presne ten istý scenár. A dobre píšeš, dávaj pozor aby si nevytvoril psychicky blok lebo to je potom zápcha a beh na dlhú trať. My keď sme to nechali tak a prestali to riešiť, dohovarat mu, proste keď si vypýtal plienku, že ide kakať tak ju dostal a viac sa to neriešilo, vtedy prišiel zlom a začal kakať do wc. Proste si to v tej hlave musel volako usporiadať, dozrieť do toho a bolo.