Problém s kakaním mojich synčekov

tomeckovas
25. aug 2021

Ahojte, už som zufala. Synovia nastupuju do škôlky, pekne chodia na zachod, čo sa tyka cikania ale kakať ani za nič. Nič mi nepovedia a vykakaju sa do slipoch :( Skušala som aj nočnik, maju aj sedak. Snažim sa ich vždy odchytiť a dať sadnuť na zachod ale niekedy ani neviem, že kakaju, len pridu, že prezliecť. Aj som im nechala chviľu neprezlečenych, ale už maju 4 a 2,5, vedia sa vyzliecť sami. A to boli odplienkovani, čo sa tyka cikania za 3 dni. Myslim, že mladši syn len opakuje, čo vidi u brata.
Bojim sa, čo to bude v škôlke, či ich hneď nepošlu domov, keď to tam budu robiť. Vysvetľujem im, nech sa pytaju, keď im treba, že aj detičky v škôlke chodia na zachod. Prikyvnu ale opakuje sa naš scenar.
Ďakujem za každu radu resp. skusenosť.

eleven234
25. aug 2021

Treba im viac opakovať aby sa pýtali. Vysvetlite im, že je dôležité aby sa pýtali na záchod/nočník. Už predsa nie sú malí, takže by sa mali vedieť pýtať.

hazelgracegus
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
elizabet173
25. aug 2021

@tomeckovas štvorročný sa vykaká do slipov a príde, že prezliecť? Daj mu ich oprať, možno pochopí. Zo škôlky majú právo ti ich vyradiť, ak sa im to bude stávať. Nehovorím ojedinele, zo stresu a pod. ale určite nebudú toto tolerovať denne.

tomeckovas
autor
31. aug 2021

@elizabet173 je mi to jasne ;) starši už to pochopil, keď sme sa boli pozrieť v škôlke, odvtedy sa pyta.. lebo sa tam chce hrať. Ale mladši stale nič, pytam sa ho skoro každych 15 minut. Aj dnes, opytala som sa ho, či nepotrebuje a o 5 minut už to tam bolo 🙁

elizabet173
31. aug 2021

@tomeckovas nepýtaj sa ho každých 15 minút, sprotivíš mu to. Chváľ pred ním staršieho, ale musí na to prísť sám. A starší už to chápal dávno, len bolo pohodlnejšie do plienky

tomeckovas
autor
31. aug 2021

@eleven234 ja viem, čo sa tyka cikania obaja zakričia, že idu pišať ani s nimi nemusim byť. Zdvihnu dosku, vyčuraju, splachnu a umyju si aj ruky .. ale to kakanie, starši sa už pyta posledne dni konečne. Odkedy sme sa boli pozrieť v škôlke ale mladši stale nič.