Ahojte, už som zufala. Synovia nastupuju do škôlky, pekne chodia na zachod, čo sa tyka cikania ale kakať ani za nič. Nič mi nepovedia a vykakaju sa do slipoch :( Skušala som aj nočnik, maju aj sedak. Snažim sa ich vždy odchytiť a dať sadnuť na zachod ale niekedy ani neviem, že kakaju, len pridu, že prezliecť. Aj som im nechala chviľu neprezlečenych, ale už maju 4 a 2,5, vedia sa vyzliecť sami. A to boli odplienkovani, čo sa tyka cikania za 3 dni. Myslim, že mladši syn len opakuje, čo vidi u brata.
Bojim sa, čo to bude v škôlke, či ich hneď nepošlu domov, keď to tam budu robiť. Vysvetľujem im, nech sa pytaju, keď im treba, že aj detičky v škôlke chodia na zachod. Prikyvnu ale opakuje sa naš scenar.
Ďakujem za každu radu resp. skusenosť.
@tomeckovas štvorročný sa vykaká do slipov a príde, že prezliecť? Daj mu ich oprať, možno pochopí. Zo škôlky majú právo ti ich vyradiť, ak sa im to bude stávať. Nehovorím ojedinele, zo stresu a pod. ale určite nebudú toto tolerovať denne.
@elizabet173 je mi to jasne ;) starši už to pochopil, keď sme sa boli pozrieť v škôlke, odvtedy sa pyta.. lebo sa tam chce hrať. Ale mladši stale nič, pytam sa ho skoro každych 15 minut. Aj dnes, opytala som sa ho, či nepotrebuje a o 5 minut už to tam bolo 🙁
@tomeckovas nepýtaj sa ho každých 15 minút, sprotivíš mu to. Chváľ pred ním staršieho, ale musí na to prísť sám. A starší už to chápal dávno, len bolo pohodlnejšie do plienky
@eleven234 ja viem, čo sa tyka cikania obaja zakričia, že idu pišať ani s nimi nemusim byť. Zdvihnu dosku, vyčuraju, splachnu a umyju si aj ruky .. ale to kakanie, starši sa už pyta posledne dni konečne. Odkedy sme sa boli pozrieť v škôlke ale mladši stale nič.
Treba im viac opakovať aby sa pýtali. Vysvetlite im, že je dôležité aby sa pýtali na záchod/nočník. Už predsa nie sú malí, takže by sa mali vedieť pýtať.