Ahojte, potrebujem poradiť. Mám 2 mesačnú dcéeku a asi 2 týždne máme soplík. Odsávam každú chcíľku. No odkedy má soplík tak má problém vykakať sa sama bez pomoci. Čo mám robiť?
Je kojená alebo na um?
keď jej nepomôžeš tak ju bolí bruško? aj poprdkáva? a ako jej pomáhaš aby sa vykala? je kojená či pije umelé mliečko?
ja som dcérke dávala feniklový a harmančekový čajík, keď sa nemohla vykakať
Kojím. Rektálnu rúrku jej dávam do ritky. No nechcem moc aby si nezvykla. Prdíky máva.
@veronikazoja čajík som skúšala no grcká zneho.
@timi1911 keď kojíš bábätko môže aj niekoľký dní nekakať, lebo využije všetko čo dostáva z mliečka, ak prdká to je dobre, a bolí jú bruško? má ho tvrdé? skúšala si aj cvičiť s nožičkami či masírovať bruško?
@timi1911 nezvykne si.
@timi1911 pozor rektalna trubička môže byť aj nebezpečná 🙂 neodporúča sa používať často môžu jej načisto zlenivieť črievka
Kojenec nemusí kakať 7dní! Pokiaľ nemá tvrdé bruško a nebolí ju,nedávaj rektalnu rúrku!
Skus vysadit vigantol respektive zmenit ak nepomoze tiez by som siahla po inych probiotikach. Napr biogaia alebo nekadex
Takisto k je kojena tak si davaj pozor co jes. Ak je na UM skus vymenit za ine.
Stačí ako vit. D budete užívať vy. Ten sa dostane do mlieka 🙂. Plus skúste espumisan L ten môže od narodenia
Vigantol to nerobí,skús ju nosiť na tygrika, častejšie dávaj na bruško,u nás pomohli masáže bruska,a zmeň stravovanie.
A ešte probiotiká..a ty viac tekutín musíš piť
zmen probiotika ,odporučam 12 kmeňovéod LR ,synergicky posobia kmene,riešia aj zápalove črevne ochorenia,nevieš čo sa deje v črevách...často sa stretávam teraz u malinkých detičiek u plesni na črevách nato zas odporučam colostrum .
@profesional14 mozem sa spytat mimo temy? Existuje aj nieco co detim pomoze v pripade ze maju parazity? Najlepsie nieco prirodne
Biogaia sme mali my na koliky.probiotika
@boredka urcite,colostrum
Nejake lieciky davas na soplik? Ci nezapeka.