Problém s kakaním. Ako často dať vývar zo sušených sliviek?

girl2013
29. apr 2013

Ahojte mamicky, prosim poradte mi. Moja dcerka mala uz od narodenia problemy s kakanim. Je na umelom mlieku a nikdy nekakala kazdy den. Vzdy to bolo kazdy 2. alebo 3. Doktorka je casto zmienala mliecka lebo raz zvracala(ale to strasne vela, vzdy a vsade), raz mala hnacku, raz nekakala, raz bola zapecena ..... no proste hruza. Snazime sa jej najst dobre mlieko ale vidi sa mi, ze vsetky su rovnake a kazde je dobre na nieco ale nikdy nie na vsetko. Uz som z toho normalne chora. Nedavno mala hnacku asi 2 tyzdne( cakala ci sa jej to neustali ale nic) tak jej zmenila na mlieko ine proti hnacke ale znovu nekakala rekordnych 7 dni. Bola som s nou u dr. a dala jej nejaky sirup na kakanie. Po 3 dnoch to konecne vyslo a bolo to ok, ziadna hnacka, ani tvrde kamene. Takze som s tym spokojna 🙂 Ale znovu sme zacali s prikrmami a znovu nekaka. Citala som, ze odvar so sliviek pomaha tak dnes jej to primiesam do obedu a uvidim co sa stane. Ale teraz k veci. Prosim mamicky ktore mate s tym skusenosti. Nechcem jej uz mlieko zmienat, asi aj to ma na to vplyv, ze nekaka, a aj tak jej ani jedno nepomohlo na 100 % ale len v jednej veci. Ako casto jej mozem davat do prikrmu ten vyvar so sliviek? Inak ma 5.5 mesiaca. Alebo neviete po ktorych zeleninach sa dobre kaka? 😀

tortelinka
29. apr 2013

ahoj, ked maly nekakal a pucil sa, urobila som mu odvar- mala som iba susene, (v zime), povarila som ich a dala par lyziciek tej vody pit...vzdy pomolo..ale 5 mesacnemu mozes aj trosku tej slivky dat papat

rolak
29. apr 2013

Zapeka krupica, mrkva,zelene banany... Ja som nerobila odvar,len som nechala susene slivky odstat vo vode a z tej vody som robila umele mlieko. Pomaha brokolica, su aj slivkove vyzivky, skus aj tie, aj slivkove stavy v dm.

mummy01
29. apr 2013

@girl2013 skor jej kup slivkovy dzus v lekarni alebo v DMke lebo susene ovocie je plne chemikalii,takemu malinkemu babu by som ich nedavala.

petrah9
29. apr 2013

@girl2013 ahoj.moja mala ma 2 roky a kakanie bol vzdy problem. pred 2 mesiacmi nekakala tyzden a nepomohla ani cipka,tak nam dali iny cipok.chirurgicky.oktqem toho ze kakala vzdy raz za dva tri dni,tak vzdy ma aj kako tvrde.nepomohli probiotika,stavy,zmena stravy.ale u nas za posledny mesic klopem,ze kaka bud kazdy den,alebo druhy.pije vela vody,acidko a super jej to ide a je makšie.

milota164
29. apr 2013

ahoj, ja som malej robila odvar so susenych sliviek (mala som svoje domace) a davala som jej to vlazne po lyzickach niekolko krat denne, celkom jej to chutilo takze s tym nebol problem

barila22
29. apr 2013

ahoj , ja dávam mojej malej od 6 m, jednu alebo teraz aj dve, má 10 m, bio sušenú slivku, uvarenú a rozmixovanú, každý deň, buď do kaše, alebo do jogurtu, alebo so strúhaným jabĺčkom, alebo iným ovocím. Tiež sme mali problém s kakaním pri prechode na príkrm, ale toto jej zabralo. Vyskúšali sme všeličo, niekedy nekakala aj 5 dní, ale odkedy dávam sušené slivky je po probléme 🙂

bibi21
29. apr 2013

aj my sme fungovali na susenych slivkach...este som jej robila struhane jablcko, 3-4 rozvarene susene slivky a napucane pohankove vlocky.to som mixla na kasicku ak to bolo huste tak som pridala trosku slivk.vody.moj dcerka to mala rada. a este u nas zaberala zrela makka hruska

pe
29. apr 2013

mojmu malemu pomaha slivkova detska vyziva, zje par lyziciek a kaka pekne...

girl2013
autor
30. apr 2013

Mile zienky, dakujem vam za pomoc. Vcera som jej dala do prikrmu 2 lyzicky toho slivkoveho vyvaru ale nepomohlo. Asi to bolo malo ale nevedela som kolko jej dat. Dnes jej dr. dal take prasky, ktore jej mam davat do mlieka 2 krat denne, ze vraj su naturalne a nezvikne si na nich. Ale nejako uz neviem 😨 Zenicky, kolko vody vypiju vase deticke? Mojej davam po lyzickach alebo aj cez flasku tak 3 krat za den. Celkovo to je mozno len 20 ml a aj to vypluje alebo sa jej to uleje. Inac chce to vypit ale vyzera na to, ze sa jej ta cista voda neudrzi v zaludku.