Ahojte, opat si idem po radu. Mala bude mat mesiac, je na um, hipp combiotik mame, stolocu ma riedku taku prazenickovu, konzistencia tvaroh. Prdka cely den. Problem je ze sa nam zacala posledne dni pucit, nevie to proste vytlacit, akoby pri tlaceni zatiahla zadocek. Pomaha nam jedine rurka. Vykaka sa sama max raz za dva dni, mimo toho tlaci aj 3 hodiny, bojuje, place velmi, no nevytlaci nic. Ked dame rurku vykaka sa a nema to tuhe, cize zapcha by to byt nemala. Mam ale obavy z tej rurky, pouzili sme ju 1 - 2 x denne ked uz velmi place. Poradte prosim ako jej pomoct. Berieme sabsimolex, skusali sme espumisan, coliprev a berie aj biogaiu. Este doplnim ze ju aj malinko kojim. Skor nie ako ano, viac mi to pride ze sa na prsiach len upokojuje a uspava. Mlieka nemam vela, odsajem max 40 ml.
Ja som mojho rurkovala tak 6 krat denne 3 mesiace. A potom zrazu zacal sam. No stress. Ak jej to ulavi a pomaha tak by som neriesila.
Ahoj tiež sme si tým prešli , dr mi povedala ze to, ze si dieta zvykne na rurku je somarina. Ja by som dieta trápiť nenechala keď bolo treba pomáhala som aj 2x denne rurkou. Odporúčam zmeniť mliecko na hipp comfort je na nadúvanie,koliky a tráviace ťažkosti, môžte sa tým vyhnúť mesiacom koliky. A s tými kvapkami tiež opatrne , je to maličký organizmus a pri dcérke som sa naučila ze menej je niekedy viac. Ja viem ze im chceme pomôcť ale potom aj keď niečo pomôže tak nevieš ze co keď jej dávaš všetko. Davaj coliprev alebo sabsimplex a probiotika, ak by ju moc naduvalo tak sem tam espumisan. Držím palce nech to mate co najskôr za sebou a veľa zdravia.
Kľudne stiahni po rurku keď je to potrebné, aj 6 krát denne, rúrka je veľká pomoc pre ich dobro, ja som tiež striedala rurku, cipok, teplomer do pol roka, keď treba tak treba, potom sa to upraví 😉
Prežili sme horor do 8 mesiacov viem o com píšeš 🥴 rurkovali sme.. Menili mliečka.. Skúšali kvapky... Ach až mi je zle keď si spomeniem.. Co sa týka kvapiek atd...najjemnejsi pre nás bol balonix med a aj najlepšie zaberal... Všetko ostatné bolo ešte horšie... Držím palce nech to čím skôr prejde ❤️
za rúrku by som nohy-ruky bozkávala 😘 kaká raz za 3 dni - raz sme nechali 5 a už to bolo zlé ☹
okrem mliečka nedávam nič (žiadne probiotiká ani iné kvapky), máme nutrilon lebo po hipp combiotik celú noc prdkal sám od seba, netlačil, išlo to samé a malého to budilo, takže bol nervózny, nič nespal a samozrejme ani my nie
takže z tejto kombinácie zapečenie z nutrilonu vs prdkanie z hippu som si vybrala nutrilon s rúrkou
@jajusa85 ahoj ano je to normálne ja som s nou bola u lekárky a povedala ze to mliecko je hypoalergenne a ze to z toho je ta zelena stolica. Chcela som ti ešte napísať dnes práve ze od 1.4. vam moze lekárka hipp comfort predpísať bude preplácať poisťovňa a my budeme doplácať len 6e. Zistovala som. Tak som rada ze je lepšie a veľa zdravíčka.
@jajusa85 nenechavaj ju trapit, my sme rurku pouzivali cez den aj v noci az jednejo dna zacal prdiet a kakat sam a bolo po bolestiach bruska.Ziadne zvyknutie na rurku sa nekonalo
Prestať s rurkou ak sa vie vykakať, lebo to bude kolotoč potom, tráviaci system ešte dozrieva prvé mesiace, má mesiac a už toľko ste poskusali, môžeš slabý fenyklovy čaj dať...a deti sa pucia, mrncia a nemusia mať bolesti...čo sa týka stolice netreba to tak prežívať, čisto dojcene nemusí aj týždeň kakať...dieťa na um by malo každé 2-3 dni, prípadne každý deň, každý má iný biorytmus, aj jedna aj druhá možnosť je v poriadku