Poprosila sa mi by som o nejakú radu ohľadom kakania. Už pár mesiacov sa večer trápime s kakanim. Najprv stačili masáže, neskôr sme museli prejsť na rektalne rúrky, no a teraz sme už tretí deň skončili pri cipkoch... Snazim sa nepoužívať každý večer, len keď sa nevykaka budí sa každú hodinu, je nekludna,placliva..
Pravidelne pije feniklovy vyvar, je plne dojčenia, začali sme s prikrmamy. Problémy s kakanim má už od tretieho mesiaca.
@tatianaholl boli ste na gastre? dat pozor na stravu treba
@tatianaholl urcite sledovat ci ma dost tekutin. A pre istotu dokupit probiotika. Feniklovy caj moze niektorym detom prave uskodit co sa tyka travenia. Ak dojcis tak si skus urobit napr rascovu polievku, pokojne aj nezaprazenu napr s vajickom alebo nejakou cestovinkou.
@tatianaholl skus davat viac pit vodicku, v prikrmoch aby bol vzdy nejaky tuk (ghee, olivovy, repkovy olej) a skus sa vyhnut mrkve a ryzi, lebo mozu zapekat. Ak mate zavedene uz ovocie tak super je kombinacia slivka+hruska. Neviem ci kojis alebo je na umelom mliecku, lebo aj to ho moze zapekat. Ale ak mate dlhodobo problem bez ohladu na to co spapa, riesila by som to s doktorkou, chlapci zvyknu mat s kakanim castejsie problem ako dievcatka.
Slivkovu stavu HiPP DM zriedit s vodou, pucenu hrušku jesť, vyradiť banán, ryžu, mrkvu... prestať s rurkami, cipkami zabijete tým defekacny vyprázdňovaci reflex, cvičiť s nohami, večer teplý kúpeľ a masáž brucha...nemusí denne kakať, niektori kakaju každý tretí deň a je to ok, to že sa budí, nemusí súvisieť s kakanim, ale ak je najedena a prebalena tak len byť v tvojej blízkosti
Nám pomáha hipp slivkovo hruškový džús
Nám pomohlo min 1,5 dc vody max 2dc. Poctivo ! Plus probiotiká 😊 nezapijať hneď po jedle
A ako dievčatá píšu super je Hipp Slivková šťava ktora sa riedi s vodou.
@tatianaholl mam 6 rocnu dcerku a poznam to.ked bola mala tiez mala problemy dokonca mi doktorka povedala ze to nebude stravou ale stresom ze sme sa odstahovali od mojej mamy.premna to bola blbost.nedala som lieky donej to bolo na chvilu a zbytocne, mne naozaj velmi pomohol olejcek detsky a teplomer. Najskvor teplomer dat do ritulky a ked potlaci a otvori sa, nalievat a vzdy to vyslo hned a vzdy.mam 6 mesacnu dcerku a ked mame problem vzdy je po probleme bez liekov odporucujem 🙂
Koľko vodičky vypije medzi prikrmami? Skús kúpiť nejaké kvalitne probiotiká.