Mám 5 týždňového synčeka a máme problém s kakaním. Už som taká zúfalá, ani by som nepovedala, že ide zrovna o koliku, skôr len nafúknuté bruško a problém vykakať sa. Asi od dvoch týždňov dávame Espumisan, no myslím, že ten už vôbec nezaberá, teraz asi týždeň dávam aj Biogaiu, ale mám pocit, že tiež nepomáha. Problém nastane vždy ráno medzi 3.00 a 4.00 hod. keď sa malý prebudí, ešte v spánku je nervózny, mrví sa, potom plače, tlačí do plienočky no nejde mu to a to už viem, že nemôže kakať. Nakoľko sa mi nedá kojiť, ale aspoň si odsávam materské mlieko a dávam mu z fľašky, no nemám ho až toľko, takže musím robiť aj umelé. Skúšali sme Bebu vlastne od začiatku, ale práve sa mi zdalo, že z nej ho zapieklo, tak sme dnes vyskúšali dávať Sunár. Tiež neviem... dnes sme kakali asi 4x a to len s rektálnou rúrkou. Raz sa vykakal aj sám. Viem, že rúrka nie je najlepšie riešenie, ale čo mám robiť......???? Aj s ním cvičím - s nožičkami, dávam na bruško, aj Pupík aj teplým olejčekom mu bruško masírujem...
Je to moje prvé bábätko, veľa vecí sa učím, som nešťastná z toho, že nemôžem kojiť. Stále sa točím len okolo malého, keď zaspinká, to si niečo urobím, ale stále si sledujem čas, že zhruba každé dve hodiny si pýta papať, tak sa odsávam, aby mal nachystané, niekedy ani nejde toľko mlieka... stále si ho skúšam aj prikladať na prsník...možno to nerobím všetko super, ale snažím sa...a ešte k tomu aj moja mama, namiesto toho aby ma podporila tak mi práve povedala do telefonu (zázrak že vobec zavolala, lebo pozrieť ma bola asi 2x ako sa malý narodil...) že ako to chcem robiť keď mu dávam rúrku do ritky, že to je asi nejaký problém a mala by som s tým ísť k doktorke...iba som sa rozplakala..
Tak skúste mi možno vy poradiť, čo s tým...
ahoj, ja som rurku musela pouzivat velmi dlho bohuzial, espumisan malej nezaberal, vymenila som za infacol
ahoj,môžem ti povedať,že tie koliky sú u chlapcov bežné,pomohla nám len rektálna rúrka a Espumisan kvapky.Rúrka nie je návyková,doporučila nám ju sama lekárka,používali sme ju keď začal byť synček nepokojný,tak sme rozbalili,pocvičili a poprdkali pomocou rúrky a bolo dobre.Dcérka bola zase na sunar alergická,mala kožnú vyrážku a prúdom vracala.Prešli sme na Nutrilon proti vracaniu,zase sme mali problém s tvrdou stolicou,tak pomáhalo zarábanie mlieka do kamilkového čaju a bolo dobre.Ak sme ho 2krát zarobili do vody,problém bol späť.Každé dieťatko je iné,najlepšie je všetko konzultovať s lekárkou,aj tak budeš musieť skúšať čo zaberie,hlavne aby sa bábätko dostatočne hýbalo hlavne na brušku,keď začne aj trošku loziť,tieto problémy vymiznú.Prajem veľa trpezlivosti a všetko dobré....
@andy48 my sme si tym tiez presli s dcerkou. davali sme Bebu a nemohla sa vykakat, v noci plakavala, tlacila a nic. espumisan nezaberal vobec. ja som jej pomahala s rurkou. a potom mi raz sestra poslal po kamosovi Bebu z Talianska a mala sa po nej krasne vykakala, odvtedy nam Bebu vozil svagor z Rakuska. vychadza tam dokonca lacnejsie ako u nas.
Probiotika začnú zaberať za mesiac. Ohľadom kojenia by som sa spojila s laktacnou poradkynou - mamila.sk. Čo sa týka kakania, skús si pozrieť bezplienkovu komunikačnú metódu, niektorým detickam, čo mali problém s kakanim to pomohlo, nám by sa tiež poležiačky zle kakalo. Držím palce, nech sa mu čo najskôr úľaví. Mamu si neber k srdcu, starostlivosť o bábätká je iná ako pred 20.-30. rokmi
my sme si tym presli pred par mesiacmi, nas maly ma teraz 4 mesiace..presne ako pises, v noci sa zobudil a tlacil a tlacil a nic neslo...skusali sme espumisan, infacol, sabsimplex, z toho nam dokonca grcaval,..pri kazdom prebaleni sme natierali pupik, ja som kojila, ale jeden krat denne sme mali hami..obycajne...lebo vecer som uz nemala dost mlieka, v noci to uz bolo v poriadku...moj manzel si ho daval do kolisky na kolena - lahol si na sedacku - postel, pokrcil nohy, dal si ho na brucho a oprel chrbtom o stehna, samozrejme, nie prilis do sedu, ale do takeho tvaru ako ked sedi v detskej autosedacke, vtedy spustil by ste neverili aku strelbu...to nam zo vsetkeho pomohlo najviac a este mozem napisat ze to chce cas...prejde to...nas maly prestal ked mal dva mesiace, ked sa mu upravil aj denny rytmus, lebo sme boli otoceny, aj cez den zacal pravidelnejsie jedavat....to pride...len vela trpezlivosti treba...drzim palce...
Ahoj aj my sme mali strasne problemy s kakanim ale priserne moj maly mal uz 10mes a sedkal na nocniku a to bolo placu ked sa mal vykakat katastrofa skusali sme vsetky lieky vsetko mozne a nic nezaberalo a strasne sa trapil az sme narazili na toto
https://www.google.sk/search?q=pohankove+mlieko...
je to čisto prirodne bez cukru a velmi nam pomohlo maly po 2-3 dnoch nemal ziadny problem a pekne aj spinka skus toto nam to pomohlo na nezaplatenie
Nam odporucili HA mlieko,vraj je lepsie stravitelne a potom som mu aj to mlieko zarabala do odvaru z ovsenych vlociek,sme to tak zacali robit od 3,5 mesiaca po navsteve u gastroenterologicky. Takisto som malemu robila aj odvar zo susenych sliviek. Ale napr.fenikel nam uplne zakazali. A este je dobre robit mliecko aj do odvaru z kamilkoveho caju,tiez mame odskusane 🙂. a nam to pomohlo a ako sa zacal v 5. tich mesiacoch ovela viacej hybat,pretacat tak cuduj sa svete,problemy s kakaní zmizli,ale na HA mlieku sme ostali. A teda aj kamoskin otec je pediater a mi vravel, ze HA mlieko je dobre davat v prvych siestich mesiacoch kvoli lepsiemu traveniu detmi. Ale zase nazory roznia,a nam toto pomohlo.
A z toho dojcenia si nerob velku hlavu,ja som nedojcila plne vobec, doteraz mi je to luto,ale poviem na rovinu,ze maly mi reval stale prvy mesiac,kedze bol stale hladny a nervozny a o svojej nervozite ani nevravim.,neustale hadky s manzelom a maleho plac a odsavacka a neustale prikladanie a bolesti, ze sme sa nakoniec rozhodli to ukoncit a prestala som uplne dojcit. a maly je najvacsi smejko na svete, spokojne dieta, pekne spinka a rastie a chutia mu prikrmy..,takze si treba uzivat krasne chvile s babatkom,lebo tie nam nikto nevrati a netrapit sa mliekom a brusko tiez sa da dokopy 🙂
urcite suhlasim s @phoebe28, nie je nic horsie ako sa trapit s kojenim, ja som to tak mala pri dcerke...nakoniec osm to po mesiaci vzdala, v noci sme sa neskutocne trapili, nemala som dost mlieka, ani sa nedalo odsavat, bola hladna a nespokojna, tka som presla na umele...vcera som este zabudla napisat,ze sme na brusko prikladali teple ceresnova kostky zabalane v latkovej plienke, aj to mu pomahalo....urcite najdes z tychto rad nieco, co malemu pomoze....verim, ze vsetko dobre dopadne
@andy48 Acha jaj, aj ja si dobre spominam na taketo zaciatky - clovek je uz zufaly zo vsetkeho, mas pocit, ze stale sa len tocis okolo maleho, clovek nema cas sa ani vyspat, ani najest...
Ja som to prezivala obdobne a pamatam si, ake to bolo narocne...
Mojim detom pomahalo, ked som im fenom fukala na brusko - cez bodycko alebo plienku (nie na hole telo) som teplym (pozor, nie horucim!) vzduchom fukala na brusko. Po prve - teplo dobre posobi na hladke svalstvo vnutri brusnej dutiny a uvolnuje ho, po druhe - monotonny zvuk fenu dietatko upokojoval.
Tak skus, mozno pomoze. A este som varila feniklovy caj.
A neboj sa, casom to prejde, vyrastie z toho, prajem vela trpezlivosti.