Ahojte, malinký má 6 týždňov a kojím ho. Máme problém, malý sa nemôže vykakať, už druhý deň nič. Neviete poradiť, čo spraviť ? Teplomer som mu už aj do zadočku dávala, ale len poprdal ... :( Už mi ho je ľúto ...
@nikkyniks ak neplače a nie je nepokojný,tak sa tým netráp,ako písala @nikolet_89 kojené deti nemusia kakať každý deň,niekedy je to raz za týždeň,materské mlieko je ľahko stráviteľné,takže často z neho nezostane nič,čo by bolo treba vylúčiť.ak však plače,kúp probiotiká,masť na bruško a masíruj mu ho,cvič s ním tak,že mu budeš krčiť nôžky proti brušku,nie však nejak silno,nos ho bruškom k sebe,ak môžeš,rúrke a teplomeru sa vyhni,resp. nech je to tvoja posledná možnosť
Moja dcéra mala rekord 3 týždne bez, ale potom už keď sa to blížilo tak neskutočne prdíky smradľavé a jediné šťastie že sme boli doma, lebo by prekakala všetko.
Plne kojené deti nemusia kakať každý deň. Materské mlieko je ľahko stráviteľné bezo zbytku. Vôbec sa neznepokojuj, pokiaľ si poprdkáva. Ak by mal nafúknuté tvrdé bruško tak odporúčam Sab Simplex proti nadúvaniu.
@nikkyniks ahoj kojene dieta nemusi kakat aj niekolko dni, ale ty si ho poznas neboj nestresuj, ked tak si kup rektalnu rurku a vyskusaj mu vzdy napr.vecer dat ak sa nevykaka, ale nestresuj ako hovorim aj par dni nemusi 🙂