Ahojte dcerka skoro 10 mesiacov a odkedy mame tuhu stolicu mame problem. Myslime ze ju to prvykrat bolelo a odvtedy umyselne zadrziava. Vidime na nej ze sa jej chce ale zadrzi to. Cvicime aj s nozkami, papame vela zeleninky ovocie sa snazim prepasovat do stravy...pije vela vodicky, ma vela pohybu a berie tiez probiotika. Mame kupenu aj rektalnu trubicku ale zatial som nepouzila. Ked kaka ide jej aj trosku krvi z konecniku ☹ uz sme zufali...davame sem tam aj UM ktore som zmenila (ale to naozaj minimalne3-4do tyzdna)a vecer kojim. Dakujem za rady
@alexandra2468 ano ten milujeme musime ju krotit aby ho nespapala cely
@sasa1590 preco by ho nemohla zjest cely? Nemyslim si, ze 10 mesacne dieta vie umyselne zadrziavat, skus pridat viac pitia, skutocne pocas jedla nalievaj aj vodou, plus ku kazdemu jedlu lyzicku jablcneho pyre, nech sa to poposuva.
@sasa1590 my mame ten isty problem, od zaciatku prikrmov az doteraz (maly ma skoro 2,5 roka). Ale teda uz nezadrziava, zvykol si na to, ze kaka kazde dva az tri dni, sice tvrde ale kaka. Mna to ubijalo,ked mi pri kazdom kakani plakal, bol cerveny. Niekedy kakal na cipok, rektalmu trubicku som pouzila dvakrat, cipok je lepsi. Nam radili vsetko mozne: ovsene vlocky (jeme kazde rano na ranajky), cedrovy olej, probiotika, fructolax, lactulosu, zajeci vodu, vysadit mlieko... nic nam neucinkovalo. A ked sme to obmedzili, vysadili, problem sa este zhorsil a trvalo asi 2-3 tyzdne kym sme sa vratili do povodneho (zleho, ale aspon pravidelneho stavu kakania). Takze teraz okrem ovsenych vlociek nemame nic, sice kaka tvrde, ale aspon kaka kazdy druhy, treti den. A uz si na to zvykol, uz aj oznami ze kaka, je to bez placu, len teda tlaci poriadne. Ja cakam,ze z toho asi vyrastie, ze ten jeho detsky traviaci system je taky. Este hovoria vysadit cukor, ale nas maly toto nedava, minimalne piskotky musia byt, ale on uz si vie povedat, takze mozno u takeho maleho skus aj to 😊
@sasa1590 ja som len 3-4 slivky zaliala a nechala luhovat ako caj 🙂 ten bordelik som tam nechala, slivky dala prec, a zarabala som to s um 🙂 mal ochutene mliecko 🙂 len moj bol vtedy mensi, este nejedol kadeco, ale urcite pomoze, zmakne stolica a pojde sama von 🙂 nebude moct zadrziavat :D (nie hnacka)
@rajc1nka hej presne aj ja sa tak citim vidim ze chce aj zacne tlacit ale potom sa stopne..musim jej pomoct ze jej tlacim nozky na brusko a podobne..cukor neda vobec piskoty a podobne len ma rada ryzovu kasu ktoru jej riedim s ovesnou ale budem ju musiet vysadit uplne...tak verim ze sa to ako tak spravi
Ak nemá problém s jedením treba zaradiť potraviny s vysokým obsahom vlákniny...tej bataty, hrušky, slivky, tekvica, kaleráb, pohánka, plus pridávať do jedla tukovu zložku..zdravé oleje. Tekvicový, lanový, olivovy.plus strukoviny. Vločky môžu mať u niektorých ľudí opačný efekt.mozu zapekať.
Skús pridávať vlákninu Optifibre do jedla. Nemení konzistenciu a chuť. Inak 10 mesačná isto naschval nezadržiava, to je dieťa reálne schopné možno od 2 rokov.
@sasa1590 moja tiez mala problemy s kakanim od kedy sme zaviedli tuhu stravu a to pila este aj UM. Nepomohlo nic, rozne probio, riedke prikrmy, pseno, pohanka, strukoviny, cukety, jablka, slivky..nic. Len cas 🤷🏻♀️
Obcas, ked uz sa velmi trapila, tak sme museli pouzit aj rektalnu rurku. Ale naozaj nic nepomohlo, len casom si jej crievka zvykli na tuhu stravu a preslo to.
Ja som si dlhy cas pisala aj tabulky so vsetkym, co zje za den a hladala som “pricinu”, ze ci mozno nie je na nieco slergicka a tak. Ale naozaj nic nam nepomohlo, len to proste preslo casom.
@sasa1590 na dlhu dobu som dokonca vyradila aj ryzu, ovos, mrkvu, banany, vselico... vsetko mozne som skusala fakt🤷🏻♀️
@sasa1590 ahoj. Jogurt papa?