Ahojte. Mám 8 mesačnú dcérku a máme menší problém s imunitou. Nie je to taká hrozná vec len často zvýšená tvorba sekrécie nosnej dutiny. Je mi jasné, že má zníženú imunitu. Čítala som, že kolostrum je dôležité pre vytvorenie správnej imunity tvoriace sa 72 hodín po pôrode. Malá však papala hneď mlieko. Môže byť podlomená imunita práve tým, že nepila najprv kolostrum? Prrosím o radu.
Popravde sa mi veľmi nechce riešiť presné diagnózy s lekármi pretože im veľmi neverím. Ja len tápam z pohľadu laika. Snažím sa skôr hľadať v literatúre a obraciam sa na prax žien - mamičiek pretože nie všetko čo povie lekár platí pre každého. 🙂
Buď rada ze všetky nečistoty idú cez noštek. Vôbec to nesúvisí s imunitou. Môžu sa prejavovať aj známky alergie alebo tým že neprší je veľmi veľa prachu a ťažko sa dyxha
Dost podstatný je fakt, ze akej farby je sekrécia, ak je bielej, priezračnej, tak to nie je priblem, proste len na nieco reaguje, kludne to mozu byt aj zúbky
Problem je žltý a zelený sopel
- častejší je aj žltkastý sopeľ takže je to na pamycone a z bieleho až priesvitného soplíka drámy nerobím. My máme problém so soplíkmi odkedy sme prišli z nemocnici domov. prvý mesiac to bolo čistenie od plodovej vody a potom to bolo stále rovnaké. Pediatričku mám skvelú rieši všetko len nejak sa snažím zistiť kde robím chybu.
- je pravda že lekári píšu knihy no ja si myslím, že je rozdiel aký doktor napíše knihu a skúsenosti žien a matiek sú mi po pravde priateľnejšie ako lekári.
-ďakujem žienky za rady a odpovede 🙂
Pôrod bol taký ako si praje každá žena. Najprirodzenejší 😉 bez infúzii, bez komplikácii. proste boli kontrakcie a po 7 hodinách bola na svete, narodila sa hlavičkou a ešte ani nebola vonku a už plakala, takže kyslíka mala dosť. 🙂
Snáď nie uvidíme teraz je chvíľu kľud.
Podla mna alergia.uz take male babo ho moze may.ja som syna kojila skoro rok,a ma znizenu imunitu..z krvi mu to zistili.atb bral asi 2x.veelmi malo byva chory.dcerku som kojila len dva tyzdne kvoli mojim zdravot.problemom...a ta je chora tak 4x do roka a vzdy ma atb. u nej nezistili poruchu imunity..takze z mlieka to byt nemusi..
Antibiotika sme brali len raz našťastie a očkovaná je. Alergiu vylučujem pretože ju u nás nemá nikto. Čo sa týka alergie na prach, peľ a roztoče to má každý človek.
@aldia ja mam 2 deti a prvy kolostrum nepil bol predčasne narodeny prevezeny po narodení hned do ineho mesta ,ja som odsavala mlieko dostal asi až na 4 den moje,imunita perfektna . Mladši kojeny dlho a hned od narodenia a imnunita slabšia ,často bol chory akoby som ani nekojila. Takže to neni len o mlieku.