Ahojte. hľadám mamičku s dieťatkom ktoré má aspoň podobné problémy s dieťatkom ako to moje. Môj drobček sa narodil s krásnou váhou aj keď som mala rizikové tehotenstvo. Keď mal 6 týždňov skončili sme v nemocnici, pretože raz večer prebudil s tým, že lapal po dychu. Hneď na to mal v nemocnici apnoické pauzy (zástavy dýchania počas spánku). Mal zvýšené aj kardio enzýmy. Mal a stále má problém s tým, že keď idem s ním von tak po istej dobe ( nebyvam s nim dlhsie vonku ako 2 hodiny) zbledne tak, že sú mu na tváričke vidieť žilky a aj má modré okolo pusinky a pozerá veľmi zvláštne a takmer ma nevníma.Má lieky na astmu. Má spravené vyšetrenia ale má ,len" mierne zníženp vzdušnosť plúc. Lekári sú zúfalí. Na neurológii dostal convulex a po nom sa prebral k zivotu, doslova. Sice mu apnoe pauzy neustupili uplne ale uz ich nema 13 za mesiac ale len max.3. Prosim vas neviete mi poradit co by mu mohlo byt uz som precitala o metabolickych a genetickych poruchách ale nic co by mohol mat moj drobcek som nenasla. dakujem vam velmi za pomoc
napadla ma otazka, ze ci kardiolog dokladne pozrel malej srdiecko, ci tam nebude nieco skryte... Viem velmi dobre ake to je ked lekari su bezradni a nevedia zistit pricinu. moja mala je od narodenia na dýchacom pristroji a doteraz nevedia co ma s plucami... :(
moj drobcek ma uz 16 mesiacov a tiez si lekari mysleli ze to po roku skonci. Srdiecko ma v poriadku, neurologicky je viac menej v poriadku, na pluckach ma mierne znizenu vzdusnost plucok a aj tracheoskopiu mal v poriadku. uz som zufala. na zaciatku mesiaca sme prisli domov z nemocnice co mal kawasakiho syndrom. vzdy ked len slaby vanok fuka vonku hned ma kaslik :(
@patricia2120 ked ste mali kawasakiho,tak zrejme treba patrat po imunologickom probleme. Vysetrovali dopodrobna aj to? To by vysvetlovalo aj caste problemy dychacich ciest.
moja dcera mala podobne po narodeni ked jedla ale do tyzdna sa to urovnalo. Casto takyto problemy sa do 1 roka urovnaju same, mozog potrebuje "dozriet". Ale to by mali skumat viac odbornici, poslat na vysetrenia. pocas spanku by ho mali v nemocnici napojit na kardiogram a kontrolovat kyslik v plucach celu noc.