Máte skúsenosť s niečím podobným? Dieťa sa učí chodiť za ručičky, dlhé týždne pekne kráča a od včera začalo dávať jednu nohu pri chôdzy akoby dovnútra. Skrátka, nedáva obe chodidlá rovno pri chôdzy, ale jednu nohu predkladá dovnútra.
@helenanovakova je to normalna chodza... Obe deti chodili nohami dovnutra,maly ich mal dokonca dost do "o". Teraz ma skor "iksaky".. Do urciteho veku je vtacanie chodidiel dovnutra v poriadku. No nasa uz bude mat tri roky a ideme na kontrolu k ortopedovi,som zvedava,co povie na to teraz.. Lebo ona ich este tak vtacala dnu,hrozia jej ortopedicke topanky co ale nie je nic vynimocne..
Ak sa ti to nezda,vyziadaj si listok k ortopedovi,ja som tak robila,ak som chcela mat istotu,ze to je v norme.
mam vnuka tri rocneho a nedavno sa len chitil chodit mam snim problemi nevie este tak chodit ked mu masirujem pety tak neciti ani na prsty na nohach nereaguje na to ze by ho to steklilo co stym? bola som aj u lekara stym a povedali ze je vsetko poriadku ale sa mylia lebo moj snuk naozaj neciti pety a ani prsty stale mu masirujem aj s telom ma problemi lebo vie prevraciat ruky opacnym smerom proste jeho telo nie je v poriatku no neviem ako na to ked lekari povedali ze je v poriatku neciti si peti ked chitam ani prsty co stym treba robyt dalej?
Z toho si nic nerob, to sa upravi... aj my sme to mali