Problém po pôrode vákuom - tekutina pod kožou

kataklizma78
26. júl 2010

ahojte
Manzelka mala porod vakuom a ako som tu uz cital bolo to zhruba tak ako to ma byt. Otecena hlavica sa do 1-2 tyzdnov bezproblemov zahojila, deformacia v podstate ziadna a podla lekarov vyhliadky dobre. Trosku tazsi start ale nic s cim sa neda popasovat. Co sa tyka adaptacie zle a kratke spanie a problemy s tym spojene. Teraz ma mala 10 tyzdnov a na hlavicke zhruba presne v tom mieste kde mala ten hematom s porodu sa jej medzi kostou a kozou objavila nejaka tekutina, ktora sa volne podla toho ako spi alebo ju drzime po tou kozou pohybuje. Lekar na pohotovosti tvrdil ze nam spadla co sme na 100% vylucili. Neskorsie RTG vysetrenie to aj potvrdilo. Robili jej aj SNG a zisitli to co sme vedeli ze to je nejaka tekutina. Nevedia nam povedat co to je z coho to je preco to tam je .... vraj to mame sledovat a uvidime..... sme z toho uz na nervy lebo sa nam zda ze to trosku rastie prosim moc ak ste niektora mala nieco podobne dajte nam prosim vediet. BTW mozno to nesuvisi s tym VAxom neviem a lekari to nepotvrdili ale ani nevyvratili....
DAKUJEME

lucia.kl
26. júl 2010

@kataklizma78
ahoj.
ja sledujem u mojej malej rovnaky problem, ale všimla som si to asi ked mala dva tyždne, na hlavičke mala take mäkke miesto ako typel, bola som sa na to pytať lekara, ten povedal, že to môže byť s toho vakuua, no a o tyždeň jej to začalo tvrdnuť a teraz tam ma taky tvrdy typel, lekar povedal že sa to vstrebe, tak som zvedava...... inak žiadne problemy nebadam, tvari sa rovnako ako jej sestrička 🙂

evina313
27. júl 2010

my sme sice nerodili vakuom, ale maly mal velky kefalhematom.fakt tak velky, ze mu to nezakryla ani moja ruka. navrelo mu to asi den po porode. lekari mi povedali, ze tak velky kefal sa vstrebe asi do roka. jemu to zmizlo tusim do 2 mesiacov. a vraj ked to zmizne, zvykne dieta ozltnut, ale maly nic. tak neviem. ale poradit ti mozem jedine to, ze skuste sa poradit aj s inym lekarom. neviem odkial ste, ale mozno by nebolo zle ist napr. do Bratislavy, alebo niekde, kde je vacsie pracovisko a viac moznosti. Niekde kde to nemate nejak velmi daleko. Vezmite vysledky co mate a poradte sa este s niekym inym, dohodnite si konzultaciu.
mozno to naozaj nic nie je, ale predsa len, verim tomu, ze ste z toho na nervy
drzim palce

kataklizma78
autor
29. júl 2010

ahojte. dakujem za odpovede.
to: lucia ako to vyzera s malou?
to: evina boli sme v ds aj na kramaroch (ten hematom po porode sme mali ten uz bol ale davno prec)

nasej malej to uz ustupuje uz to ma tak cca 2x2 ale kedze je to tekute tak len hruby odhad urcite mensie aj o polovicu ako to mala
to: lucia - ale luci nam to nejako netvrdne len sa to proste straca
keby ste nahodou zistili z coho to je alebo preco napiste dakujem (lebo odpoved sak pockajte a uvidite sa nam nejako nepaci hlavne ked ju pocuvame coraz castejsie od ludi od ktorych to fakt neocakavame)
pekny vecer