Ahoj maminy.
Chcem sa opytat ci nema niekto rovnakú skúsenosť. Dcéra ma 4.5 roka a doteraz nebol s cikanim žiadny problém. Avsak posledny mesiac pozorujem ze dcera po cikani si vyžaduje aby som ju "doutierala" resp. Lepsie po utierala pretože sa boji ze jej cvrkne do gatiek... Co sa aj parkrat uz stalo. A to tak ze po malej potrebe sa utrela, dala gatky a do minuty hlasila a placom, ze ma mokre gatky a v nich zopar kvapiek... Neviete o co moze ist? Minule chcela dokonca pred spanim si dat medzi nozky toaletak aby si necvrkla🙈(v noci ani pocas dna sa nepocikava). Poradíte? Cervenu ju nema, pije dost...
@daniela1911 nie mam to uz odpozorovane praveze... Teraz sa to stalo tak, ze isla cikať, potom som jej na posteli natierala mast a kym si obliekla gatky uz kricala ze si cvrkla
Kontaktuj pediatra kvôli úniku moču a Požiadať ho o vysetrenie moču. Tým by som začala.
Tak určite chod za pediatrom, aj moč vyšetria. Držím palce!
Dcerka moze mat hypertonic mocovy mechur.
Skuste double voiding. Dvojite cikanie.
Dcerka nech sa vycika, trosku nech sa pomrvi na zachode a skusi sa vycikat Este raz.
Smer pediater, nech sa vyluci infekcia, reflux a tonicke poruchy mechura.
@oslo1 ďakujem už som jej pisala, rano zanesieme moc. Chcem sa len opytat, ten reflux by ako mohol súvisieť? Pytam sa ako laik.
Reflux by jej sposoboval chronicle zapal mocovych ciest.
@oslo1 aha vdaka, a tie tonicke poruchy mechúra sa akym sposobom prosím vedia diagnostikovat?
Urobia jej urodinamicke testy
A nekvapne jej pred cikaním? Že nestihne?