Probiotiká pre týždenné dieťa

dibaby
25. jan 2024

Ahojte. Môže týždňové bábätko biogaia probiotiká? Chcela by som mu ich dať na zvýšenie chuti do jedla, pretože od prepustenia z nemocnice schudol a často grcká.

jaskolka
25. jan 2024

@dibaby je na UM? Alebo dojčis? Koľko vypije? Co na to pediatricka?

sissy27
25. jan 2024

@dibaby pri týždňovom dieťati by som hľadala príčinu napr. v refluxe a neštopala ho navyše kadejakými doplnkami systémom "pokus-omyl". Ak grcá, tak nepotrebuje zvýšiť apetít, veď bude grcať ešte viac. Má problém udržať mlieko v sebe. Kontaktuj vášho pediatra.

cookie29
25. jan 2024

probiotika nie su zly napad, ale treba vediet preco reflux. Pokial ma napriklad ABKM tak u nas Biogaia zhorsila. A probiotika sa davaju nie na zvysenie chuti do jedla... navyse ak grcia, tak chut do jedla mat moze, akurat neudrzi

nin12345
25. jan 2024

@dibaby ak ti tyzdnove dieta chudne tak by som isla k pediatrovi hned. Moze sa aj dehydrovat. To nie je sranda este je malinke, slabe na taketo pokusy. Mozno sa najde ina pricina chudnutia..

petronellla87
25. jan 2024

@dibaby ahoj naša keď bola taká malá mala probiofix

simona92101
25. jan 2024

@dibaby a na poradni ho pediatricka vazila?ak ma reflux alebo alergiu na BKM tak ti probiotika nepomozu a biogaia uz vobec nie.nam alergolog tieto probiotika absolutne neodporucal,kvalitnejsie su Probiofix imun baby(od narodenia),alebo Infant dophilus.ale ziadne probio nezvysuje chut do jedla ak ma reflux,nepapa preto lebo ho boli brusko a pali záha.treba antireflux opatrenia,ak nedojcis tak AR mlieko.hlavne ries ten ubytok hmotnosti

evickuska
25. jan 2024

@dibaby nam pomohol probiofix

kluska
25. jan 2024

jednoducho si len zacni odsavat mlieko ked nekojis, ak kojis, probiotika nepotrebuje, ma v mlieku.Ak nekojis, vytiahni aspon nieco z prs, urcite tam daco mas, to je najlepsie pre dieta. PO papani musi stale odgrgnut.

kluska
25. jan 2024

ak je malicke spave a preto nepapa, tak ma neskoru zltacku

cookie29
25. jan 2024

@kluska odsavanie a dokrmovanie je najlepsi sposob ako prist o mlieko. Nehovoriac o krmeni cez cievku (flasku) kde sa dietatko moze nahltat vzduchu respektive pije rychlejsie a moze grckat este viac. Navyse reflux moze byt bud mechanicky alebo ako reakcia. Mechanicky ak je nezrela klapka napriklad, alebo alergicky, ak je dietatko ABKM. U nas to bol ten druhy pripad. Moze mat mamicka ak dojci aj vela mliecka a strieka prudom a dietatku je to vela a prirychlo. Mne napriklad dieta zvracalo prudom po kazdom dojceni. Dolezite je aj vediet ci grcka tesne po dojceni, alebo hodinu-dve po... urcite pri najblizsej poradni hod rec s doktorkou @dibaby

timea301196
25. jan 2024

Probiotiká nie sú do chuti na jedlo za a.. za B asi ma reflux treba to riesit s doktorom

dibaby
autor
25. jan 2024

@jaskolka je kojený. Vypije 40ml cez fľašu mu len dávam

dibaby
autor
25. jan 2024

Pediatrička sa vyjadrila, že ak sa to bude opakovať bude to riešiť. Teraz prúdom grckal a potom husté si vyvracal keď ležal. Polohu kŕmenia mám Dobrú. Grgá si a po kŕmení je vždy vklude položený

timea301196
25. jan 2024

@dibaby bude to reflux... skús gastrotuss

timea301196
25. jan 2024

@dibaby a treba nosiť a nosiť po jedle plus vyvýšené polohu pri spánku pre istotu máj aj monitor dychu spávať dávaj na bok

dibaby
autor
26. jan 2024

@timea301196 ďakujem. Áno. Spinká stále len na boku preistotu, lebo sa bojím. A monitor dychu….dvakrat som ho mala zapnutý a dvakrát nezmyselne pískal aj keď sa nič nedialo a tam má vystrašil, že som ho už ani nezapla. Mám nanny

dibaby
autor
26. jan 2024

@timea301196 volala som s doktorkou. Tento mi presne odporučila a máte pravdu zlepšilo sa to. Že negrcká. Vygrcol si jemne pri odgrgnutí, ale to je normálne si myslím a to bolo ešte pred tým ako som mu sirup po mliecku dala