Ahojte, prosím Vás aké máte skúsenosti s probiotickými kvapkami BIO GAIA ,alebo s INFAN DOFILUS - práškom - náš malý má jeden mesiac a už sme vyskúšali snáď všetko, stále plače a nechce spať.... tieto kvapky alebo ten prášok nám odporučil jeden známy..ale najprv by som si chcel overiť, či má niekto s tým skúsenosť.... diky za odpoveď...
ja som malemu davala kazde rano 5 kvapiek Bio Gaia a k tomu 5 kvapiek Espumisan...u nas fungovala tato kombinacia perfektne...davala som mu to do tretieho mesiaca a nemali sme ziadne problemy...a mala som to odobrene nasou lekarkou...s infan dofilus skusenost nemam
Oba su vhodne.Treba vyskušat ,čo viac sadne.Davaj aspon tyžden jedno a uvidis-ked nebude zlepsenie,tak skus to druhe.
Ahoj, ja som mojej Sofi od 3. mesiaca dávala Bio Gaia kvapky až do 9. mesiacov, čiže pol roka a nevidela som žiaden účinok. Takže pre mňa to boli vyhodené peniaze. Teraz jej už 3. týždeň dávam prášok Infant Dophilus a neviem si ho vynachváliť. Dlho sme sa trápili so zácpou a veľmi ťažkým kakaním a ako užívame tento prášok, všetko sa krásne upravilo. Takže pre mňa je jednoznačným víťazom Infant Dophilus. Ale samozrejme, každé bábo je iné, niekomu môže viac sedieť Bio Gaia, niekomu nie.
A ešte podotýkam, že rozdiel medzi týmito dvoma probiotikami je aj v zložení. Infant Dophilus je viaczložkové probiotikum (6 probiotických kultúr) a obsahuje omnoho viac živých baktérií (500 miliónov na 1 g). Kdežto Bio Gaia má tuším len 1 probiotickú kultúru a oveľa menej živých baktérií. Takže možno aj preto je pre nás Infant účinnejší. A je určený už pre detičky od narodenia.
Tak ja ani jeden z nich nepoznám. Sestra používa probiotiká, ktoré jej odporučila lekárka. Je to http://www.valosun.com/sk/produkty/biopron-lakt..., ktorý sa môže používať už od narodenia, bábätko dostáva tento typ biopronu 1x za deň v podobe tobolky, ktorá sa vmieša do jedla, čo si myslím, že je dobré a dieťatko si to hlavne ani nevšimne 🙂 Viem, že valosun má aj napr. kvapky, ktoré sú vhodné pre detičky od 3. mesiacov a na odporúčanie lekára aj mladším. Samozrejme tých probiotík je strašne veľa a človek si ako uvádza kaja73, musí odskúšať sám, čo bábätku lepšie pasuje 🙂
Ahoj wlladko, tak ja by som sa na vašom mieste najprv poradila s pediatrom. Môj prvý syn preplakal väčšinu svojho prvého polroka...Zrejme mal koliky,ale to nikto nepotvrdí. Občas mu zabral Espumisan, ale nie vždy.
Čo sa týka probiotík, tak tie asi plač nevyriešia a myslím, že sa môžu dávať až od 3 mesiacov - ako ktoré, treba si zistiť.