Ahojte, mame 1,5 mesiaca a lekarka nam odporucila 5 kvapiek Bio Gaia denne. Na letaku je napisane - od ukonceneho 3tieho mesiaca. Neviem sa jej dovolat. Brali ste ich uz skor nez po 3tom mesiaci? Nemali ste s tym problemy? vdaka
Nam tiez na gastre odporucili bio gaiu, od druheho mesiaca a pravidelne sme uzivali do siesteho mesiaca. Teraz mame sedem mesiacov a davam ju malej len ked sa mi zda, ze jej tazsie travi (zacali sme papat aj masko, trochu ju z toho zapeka). Otvorene balenie sa musi spotrebovat do 28 dni.
ja som dávala od štvrtého mesiaca.... a dávam doteraz....
bortax, ja by som ich malej teraz nedala, počkala by som na opätovnú reakciu lekárky....
my sme to tiez davali, ale vobec nam to nepomohlo.. a tiez velmi skoro, tusim jeden a pol mesiaca alebo tak nejako mal maly..
my sme davali od neukonceneho druheho mesiaca. a mam pocit, ze jedine oni nam pomahaju.
tie 3 mesiace su uvedene len na letaku v slovencine. ak by si si kvapky kupila niekde v zahranici, informacia na letaku by bola uplne ina. tusim od jedneho mesiaca, ak sa nemylim.
takze sa bat nemusis. a su to probiotika, takze ublizit urcite nemozu. 😉
ja som davala mojmu malemu tieto kvapky od dvoch mesiacov,tiez som sa bala,ci to nieje skoro,ale zabrali..to je hlavne 🙂
My sme brali az od 8. mesiaca - dovtedy sme problem nemali, ale zapekaju ju prikrmy. Odvtedy su probiotika nasi verni spolocnici. Ked vysadim, je zle. Mna by zas zaujimalo, DOKEDY? ☹
My sme sa informovali priamo u výrobcu a povedal nám, že kvapky BioGaia sú vhodné pre deti okamžite po narodení, a sú dokonca vhodné a veľmi prospešné aj pre predčasne narodené deti. Predávajú ich v mnohých štátoch, majú klinické štúdie, milióny užívateľov... a tá informácia, že sú vhodné pre deti až po treťom mesiaci, je iba Slovenská špecialita - iné štáty toto obmedzenie nemajú.
Ak zoberiem do úvahy fakt, že deti majú koliky prevážne iba počas prvých troch mesiacov, pripadá mi to ako úmyselná snaha odstaviť kvapky BioGaia bokom a zvýhodniť chemické kvapky od veľkých farmaceutických firiem, ktoré majú nepriaznivé vedľajšie účinky a pomáhajú málo - lebo také sú schválené už od prvého mesiaca. Asi by bolo načase sa spýtať, čo dostávajú do vrecka tí darebáci, ktorí schvaľujú na Slovensku lieky.
aj my sme ich brali mala mala asi jeden mesiac nam kazala doktorka dve kvapky denne,a nam pomahaju
ozivim temu...my davame od 2 a pol mesiaca 5 kvapiek
Moja malinká ich užíva od 2.týždna teraz má mesiac..hrozne plakavala mala krce..už je lepšia.A užíva aj espumisan.
@katallinka tak ako je napisane na krabicke 5 kvapiek aj teraz som jej ich davala a ja mam pocit ze jej to zabera aj na imunitu nebyva moc ani chora ale davam jej ich aspom 4-5 do roka
Aano 5 kvapiek raz denne 🙂 ... Ja uz ich,,ale nedavam..teraz davam malej vitamin C..Cebion kvapky ....
nam ich naordinovali uz v porodnici
Dava sa 5kvapiek raz denne 🙂
Už teraz žiadne ale 5 kvapiek
@lucya991 prosim o radu.. kolko kvapiek si davala mainkej,ked mala tie dva tyzdne? Bo aj nas maly ma presne tolko a neviem,ako mu ich davkovat.
my sme ich zacali uzivat od prveho mesiaca..
a to je nase babo narodene predcasne 🙂
Ako dlhodobo sa mozu uzivat tie kvapky biogaia?treba casom nejaky odstup?prosim vas o radu...vopred dakujem
@veronikalu pokial ma dietatko problemy moze ich kludne uzivat. Su to probiotika takze neublizia. My sme ich dlho potom este uzivali 😉
Skúsim sa opýtať v tejto staršej téme. Dával niekto tieto kvapky aj bábätku, ktoré kakalo veľa? Poradila mi ich sestrička a váham, pretože väčšinou sa dočítam, že bábätko zapekalo, preto probiotiká... A ešte poznámka - malý pije Hipp Combiotik, teda obsahuje probiotiká i probiotiká. Skúsiť tú biogaiu aj tak? Má niekto aj takéto skúsenosti? Ďakujem
@transparentne 5 kvapiek a môžu sa dlhodobo
Od malicka,ked lekar uzna. V pohode. Beru ich aj predcasniatka
my sme ich uzivali od ukonceneho druheho mesiaca a nemali sme ziadny problem 😉 . a bolo to na doporucenie gastroeneterologicky.