Príznaky PAS u malých detí

19. mar 2024

Maminky, ktoré máte deti s PAS.. viete sa podeliť o skúsenosti, kedy ste si začali všímať, že s vašimi detičkami nie je niečo v poriadku? Mali nejaké príznaky už v ranom detstve, teda okolo roka alebo tesne po roku? Ďakujem 🙏

thereisabear
19. mar 2024

Napr. slabá reakcia na meno a očný kontakt, neskoré ukazovanie prstom, nezáujem zdieľať, slabé napodobňovanie, neskoršia reč.

andrejka1974
20. mar 2024

U takých malých deti sa to nedá presne určiť začína sa to väčšinou prejavovať až okolo druhého roku

drobec02
20. mar 2024

Dobrý deň čo ste pozorovali na svojom dieťati vy?môj syn má 2 roky zatiaľ nemá diagnózu tento kolotoč nás čaká v máji ale cítim že niečo nie je ok,slabší očný kontakt,reakcia na meno opozdena,nevie sa hrať dlho ,sem tam kyve rukami keď sa teší a občas špičkuje no veľa mamičiek vraví že to môže byť CNS alebo nks že príznaky sú rovnaké

anjelik2358
20. mar 2024

Do roku všetko v poriadku, krásny očný kontakt. Po roku mi bolo divné, že nenapodobňovala, nechcela napodobňovať ani zvieratká ani nič. Nechcela som porovnávať, však každé dieťa je iné. Okolo druhého roku, reč nabiehala čínska, mala svoj svet, nereagovala na nič, stereotypná hra ukladanie ceruziek. V troch rokoch kolečko vyšetrení, zatiaľ diagnoza NKS s črtami PAS.