Príznaky mononukleózy

1mina
4. jan 2023

Prosim Vas ake priznaky mononukleozy mali vase deti ? Mali napriklad aj zahnisane oci ? Pripadne mononukleozu aj inu bakteriu sucastne ?

sella38
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
beata_k
4. jan 2023

@1mina Neviem ako deti, ale mna mesiac bolelo hrdlo. 2 atb a nic nezaberalo. Vzali mi krv a zistili iba, ze som prekonala. Zahnisane oci som nemala.

1mina
autor
4. jan 2023

@sella38 dakujem, nasej tiez brala dr krv na mononukleozu, ale nejak si nemyslim zeby yo bolo ono ale bezradna som uz co to je. zacala najprv hnisave oci, potom kasel, vysoke teoloty tyzden, hnisave mandle - tak dostala atb ale zaberali velmi pomaly a aj po nich hnisave mandle a zvysena teplota. Tak sme sli znova dalanjej bronchovaxom, teplota ustupila ale mandle su stale hnisave, plus sa to vcera zacalo vracat mladsiemu, ktory bol lieceny atb rovnako ako ona naraz chory. Ja uz neviem ci sa toho nevieme zbavit ci co. Ale jen vysiel aj z vyteru hemofilus takze vsetko sedi nan, len nechapem preco liecba nezabrala a stale za to vracia. Vysledky krvi asi az pondelok budu

maxi2
4. jan 2023

@1mina treba ísť na infekčné. Môj syn mal len horúčku 8 dní v kuse ani som mu nevedela zbiť poriadne. Po týždni nás konecne poslala doktorka na infekčné a tam sa mu ešte pohoršilo. Ale na infekčnom nám do pár hodín dali vyjadrenie ,že je to určite mononukleóza lebo obvodná vkuse, že leukémia 🤦 takže ja som skákala od radosti a zároveň plakala lebo mu mononukleóza napadla krv a musel dostať transfúziu. Po ktorej sa mu hneď polepšilo.

rude_baby
4. jan 2023

Mňa bolelo hrdlo, potom sa mi strašne zväčšili uzliny na krku aj v podpazi, horúčka, mala som také "výrastky" na mandliach, až som mala medzi mandľami strašne malú medzeru 🤦‍♀️hneď ma dali na infuzky. Žiadny sopeľ, ani zapálené oči. Skôr taká drsná angína. Mononuk sa vraj nelieči ATB, ale je možné, ze si to mýlim, mala som to pred 18 rokmi.

roja01
4. jan 2023

Mne pri mononukleoze mojho dietata povedali na infekcnom, ze sa prejavuje bud zapalom mandli, alebo klbov alebo mozgovych blan. K tomu zvacsene uzliny. Vsetko pri vysokych horuckach a vacsinou tazky priebeh. Bezne atb nezaberaju, moj dostal silne, nemocnicne.

zuzubb007
4. jan 2023

Angina vraj jedny antibiotika, o tyzden znova vraj angina druhe antibiotika a teda do tretice vsetko dobre uz to bolo cudne, ze tretitkrat angina a vzali synovi krv takze uplne zbytocne vybral 2 x antibiotika vtedy lebo tym sa to nelieci

1mina
autor
4. jan 2023

@maxi2 preboha no esteze to tak dobre dopadlo 🙈 nasa mala toez nejak 7dni horucku taku do 39, aj ked uz mala aj antibiotika, a dalsich par dni len tak do 37.5 lenze uz po atb. A zostali jej hnisave mandle, lenze jej vysiel z vyteru hemofilus ktory by mal byt presne za to zodpovedny, ale uz dr tiez napadla mononukleoza tak jejj brala krv. No lenze vysledky ak nestihnu zajtra tak az pondelok, a mensiemu sa to znova zacalo od vcera vracat presne zas dokola to iste, a tiez uz mal antibiotika

1mina
autor
4. jan 2023

@rude_baby ja som to chytila od deti, a tiez som mala hrozne bolave hrdlo, a uzliny tka zvacsene ze ma boleli aj zvonka. Lenze mne atb celkom zabrali, aj ked hrdlo stale trocha citim. Ale dcere tam ostal aj tak ten hnisavy povlak. Ja uz neviem. Aj ked ta mononukleoza sa mi zda nepravdepodobna, uz len preto ze sme to mali doma vsetci skoro naraz ako anginu, a vsetci atb, a nevoem ci sa mononukleoza prenasa takto rychlo za par dni medzi clenmi doma, asi nie. Ale sak uvidime. No stve ma teraz ze ci nebudem musiet riesit zas maleho znova do pondelka, kym nemame este vysledky dalsieho vyteru a krvi starsej zeby zistili o co ide zase

1mina
autor
4. jan 2023

@zuzubb007 no tiez mali obe deti antibiotika a nezabrali poriadne. Mladsiemu sa to cele vracia na novo, a starsej ostali tie mandle. Jej zatial dalsie lieky nedavala, ze pocka na tie vysledky. Ale ja uz neviem uz ma porazi, a znova mladsi hnisave oci odvcera a zvysena teplota. Coby ale sedelo na tu prvu bakteriu co jej nasli, len to dr nechapala preco by na nu nezabrali antibiotika.

maxi2
4. jan 2023

@1mina keď je to také hnisavé ja by som išla na to infekčné. Na infekčnom nemusia ostať. Mne vravela dr.na infekčnom ,že liečia aj ambulantne,ale lepšie by bolo aby ostal. Malý bol hotový. Biely bol ako biela stena ,pery sa mu lupali. Takže ja som hneď súhlasila. Podľa mňa vedia lepšie pomôcť ako obvodná. Naša aj krv brala a stále len ,že to vyzerá ako leukémia. A čo som vytočena tak až po8 dňoch v horúčach nás poslala na infekčné čo bolo v pondelok. Neviem prečo nás už neposlala v piatok. A že deti nezvyknú mať ťažký priebeh.

rude_baby
4. jan 2023

@1mina inkubačná doba je min. 4 týždne, ak ste ochoreli jeden po druhom, nemusí to byť ono. Teraz je bárs co vo vzduchu, všetci okolo sú chorí a dlho a stále sa im to vracia 🤦‍♀️

1mina
autor
4. jan 2023

@rude_baby aj mne to preto pride nepravdepodobne, akoze je mozne ze by sme sa teoreticky nakazila naraz predtym kedze samozrejme ako deti bezne nam ujedaju z nasho jedla a piju z nasich poharov, ale aj tak neviem moc mi to nepride. Akurat dr to asi uz musi vylucit, ale sak na nervy son aj ja preco ani tie atb poriadne nezabrali

1mina
autor
4. jan 2023

@maxi2 no len tam by nas tiez museli poslat s vymennym listkom nie ? Mne povedala ze este ked tak nas posle na krcne, nasej dr budem volat pondelok za vysledky ja uz neviem kedy sa z toho vymotame . Asponze sa citi dobre mala, len jej proste tie mandle ostali take. Ta vasa dr tomu dala inak 🙈 mamu nakprv totalne dodepta a ani neriesi spravne

tenerifka
4. jan 2023

Mononukleoza je velmi bezne a velmi nakazlive virusove ochorenie, prekonali sme ju prakticky vsetci, co sme uz dospeli, a NESMU sa na ñu dat antibiotika, zvyknu este viac zatazit uz aj tak zatazenu peceñ

maxi2
4. jan 2023

@1mina Áno dala výmenný lístok. To je už dva roky čo mal mononukleózu. Ale pred vianocami bol chorý najprv vracal potom horúčka. Jeden deň nič. Potom zapálené oči a nakoniec neskutočný kašeľ. Taký záchvat mal ,že až z toho vracal. Teraz také mutácie chorôb sú 🤦 skoré uzdravenie prajem aby čím skôr deti boli fit 🙏🍀

kimina21
4. jan 2023

@1mina a dali spravne antibiotika na toho hemofila?ci nebol rezistentny

1mina
autor
4. jan 2023

@tenerifka to je pravda, len vacsinou doktori samozrejme vidia anginu takze daju atb, na mono pridu az neskor 🙈 ale aj tak si myslim ze neni velka pravdepodobnost zeby sme to mali

1mina
autor
4. jan 2023

@kimina21 no vsak prave to som sa pytala aj nasej dr a ona ze ten by mal byt citlivy na tieto atb, a aj zastupujuca sa ma pytala ake atb sme mali nato a nic nevravela zeby neboli dobre ...ale neviem no mozno boli predsa len slabe, ved neni mozne aby sa to vratilo, a nejde len o dceru zeby ona mala napr slabu imunitu kedze uz to ma nazad aj syn.

kimina21
4. jan 2023

@1mina lebo ak nezistovali toto,tak je dost mozne,ze nezabrali na toho hemofila.a ake antibiotika ste mali?

1mina
autor
4. jan 2023

@kimina21 deti mali cefzil obidvaja, a ja s muzom sme mali klasicky penicilin. Mne tiez akoze nemozem povedat ze mi nezabrali lebo hrdlo aj uzliny som mala hrozne, ale po dobrati stale citim pri prehtlani bolest. No som zvedava teraz jej robili vyter znovu, zajtra zas budem volat ci uz nie su nejake vysledky

1mina
autor
5. jan 2023

Tak nakoniec sa potvrdila ta mononukleoza u starsej teda. A mensi je zas chory ma zvysenu teplotu a opuchnute cervene oci 🙈ale on nema nic potrvdene tak bud musim cakat do pondelka k nasej dr, keby bolo zle pojdem na pohotovost

maxi2
5. jan 2023

@1mina skoré uzdravenie prajem🙏 🍀

1mina
autor
5. jan 2023

@maxi2 dakujeme 🙂

sella38
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
1mina
autor
5. jan 2023

@sella38 isoprinosine jej tiez dnes predpisala, zatial dietu nehovorila lebo z krvi mala pecenove vysledky dobre, ale pondelok mam volat este mojej dr a dobodnut aj sono bruska atd. Tak uvidime este co nam povie. Dakujeme ;)

kimina21
5. jan 2023

@1mina skore uzdravenie❤

scorpionflower1
11. aug 2023

@1mina ahoj, viem, ze si to pisala davno, ale nam sa hemofilus takto tiez vracal. Dcera ho dostala 13. maja a definitivne to skoncilo u nas zaciatkom jula. Ona dostala na 10 dni Biseptol a do nosa Uniflox, mala otrasne zelene sople, horucku 39, hnisave oci a kasel, po nej to dostal muz s rovnakym priebehom, ten sa toho zbavil bez ATB, potom mna iba bolelo hrdlo, to trvalo 10 dni a nechcelo mi to ustupit, dostala som na 7 dni ATB. Mne aj dcere sa to po ATB vratilo znova, dcera to mala uplne rovnake ako 1x, ale uz sa toho zbavila bez ATB nastastie. Bola to rošáda, ktora trvalo viac ako 6 tyzdnov, dr. sa cudovala, ze ako to moze mat tak rychlo zas, ja si myslim, ze to dostala odo mna znova. Jedna matka mi vravela, ze oni 2 mesiace to mali, ze kazdy z rodiny 2 krabicky Biseptolu vybral, jej mala mala tak isto zapalene oci a kasel, ze az vracala a muz vraj kasle uz 3 mesiac, takze my sme sa toho este dobre striasli.
Momentalne ma moja dcera zas nejaku divnu virozu, nic jej dohromady nie je, len ma 38.5, asi 2x ju prehnalo. Len tie teploty jej vyskakuju do vysin. Ale dr. vravi, ze vobec nic jej nevidi ani v hrdle, ma nizke CRP aj moč ok, len tie teploty jej nestiham krotit, kazdych 5 hodin jej musim davat antipyretika.

miriam11
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
1mina
autor
11. aug 2023

@scorpionflower1 ahoj, no ten hemofilus je taka pliaga aj u nas sa to zvyklo tocit v kruhu, ze mne napr len hnisali oci, dcera mala anginu, po nej syn, potom par dni nic a zas ktosis hnisave oci atd. Biseptol moji este nemali takze to nepoznam. Nam sa napr teraza minuly mesiac stalo ze dceru bolelo jeden den hrdlo a ucho a synovi hnisali oci uz par dni a ocuflash ako radila sestricka kazala nezaberal, tak som sla rano k dr ci nechyta zapal uska zas a anech da synovi nieco silnejsie do tich oci, tak dceru pozrela ta vyzerala ok dala jej len kvapky do uska, a spravila pre istotu vyter z krku ze ma akesi tuhsie mandle na pohmat, syyna pozrela dala mu pamykon do oci, este som ju poprosila nech mu pozrie hrdlo lebo nevie rozpravat ze ci je ok, tak pozrela ze hrdlo uplne ciste, on nemal ani teploty...a nedelu som s nim letela na pohotovost lebo mal zapal stredneho ucha a praskol mu bubienok 😵 tipujem ze mu ten hemofil co sposobuje hnisave oci presiel nejak aj na usko, inak nemaal ani extra sople nic mu nebolo. A dcera teda vtedy co ju len jeden den bolelo usko, tak z vyteru jej vysiel zas hemofil ale uz jej nic nebolo, tak jej nedavali ani atb. Ona je objednana naa vyber mandli, a dr mi hovorila ze praveze vtedy deti zvyknu byt taky prenasaci ze jej ani dokopy nic neni, ale sa ajeej tam drzia kadejake bacile. No a k tej teplote neviem Vaam poradit, nebude to nejaka viroza ked ma aj hnacku ? ale zvyknu brat na mononukleozu krv ked to dlhsie neprechadza, synovi tak brala naposledy ked mal atb uz 6 dni a stale mal horucky a bol upolne zniceny.