Príznaky mononukleózy

lugkaemy
19. júl 2016

Ahojte maminky.... viem, že tém na mononukleózu je tu dosť, len by som chcela vedieť, či sa niektorá z vás stretla s tým, že jej dieťatko malo všetky príznaky mononukleózy, ale v vyšetrení z krvi nebola zistená.
Minulý pondelok som šla so synom k lekárke, nakoľko pokašliaval a mal strašne zatiahnuté hrdlo. Doktorka ho pozrela a hneď sa zhrozila, že má červené opuchnuté krčné mandle a celé vysypané tými bielymi hnisavými vriedkami. Zobrala nám výter z hrdla, nasadila ATB Penbene, ale že má podozrenie na mononukleózu, že aby som si v stredu zavolala po výsledky a v piatok na kontrolu. Výsledky výteru boli negatívne, že tam nič nieje. V piatok na kontrole ho pozrela a absolútne nič sa nezlepšilo, ATB vôbec nezabrali. Zobrala malému krv, že na vyšetrenia, aby sa vyvrátila alebo potvrdila mononukleóza. V nedeľu cez deň som ho neustriehla, pobehal si (viem , že nemal, ale je strašne živý) a poobede sa už sťažoval že ho bolí bruško na pravej strane, hlava.. ostal strašne unavený a vyskočila mu teplota. Dala som mu paralen na stiahnutie teploty, pospal si.. potom bol hodinku v poriadku a večer sa to celé opakovalo. Šli sme na pohotovosť, brali mu CRP - zápal nemal - doktorka hovorí, že sa tiež prikláňa k mononukleóze, kázala vysadiť ATB a nasadila malému Isoprinosin a Trifed. Včera sa mu v puse ešte vyhodili afty. Dnes som volala po výsledky z krvi a jemu sa tam absolútne nič nepotvrdilo ! Krv v poriadku, pečeň v poriadku a ani ta Epstein Barrovej hodnota nebola zvýšená..... ani uzlinky nemal brutálne zväčšené... iba mi doktorka hovorí, že to vyzerá podľa uzlín ako by sa už s mononukleozou stretol.. Že máme pokračovať v dopovaní vitamínmi, kľudový režim aj diétka.... a v piatok na kontrolu. Nechápem ako je to možné... doktorka vraví, že to bude len nejaký vírus.. Stretli ste sa s týmto už?

janickadr
19. júl 2016

Virusov napadajucich hrdlo su stovky druhov, takze asi ma nejaky iny virus ako EbsteinBarrovej, ktory sposobuje mononukleozu..

tatiana1980
20. júl 2016

Alebo kvasinky

elka88
28. okt 2022

@lugkaemy ahoj, viem že už o dosť neskoršie, ale ak si spomeniem, ako ste nakoniec dopadli? My mame aktuálne vekninpodibnu situáciu s 11mesacnym synom. Úplne všetky príznaky mononukleózy, ešte aj zhoršené pečeňové testy ale mononukleoza sa nepotvrdila. Tak sme t toho šokovaní a nevieme čo teraz. Ďakujem

megan777
28. nov 2022

@elka88 ahoj nam dnes akurat zistili ,tak citam a nechapem, my zase mame zo skolky dostal, dnes volala doktorka ze syncek ma z krvi zistenu mononukleozu,predtym maval stale soplik,1den teplotu a zvacsene mandle.pecenove testy super takze dobry priebeh len som v soku, lebo u nas z krvi mu nezistili a z Martina uz potvrdena