Ahojte maminky.... viem, že tém na mononukleózu je tu dosť, len by som chcela vedieť, či sa niektorá z vás stretla s tým, že jej dieťatko malo všetky príznaky mononukleózy, ale v vyšetrení z krvi nebola zistená.
Minulý pondelok som šla so synom k lekárke, nakoľko pokašliaval a mal strašne zatiahnuté hrdlo. Doktorka ho pozrela a hneď sa zhrozila, že má červené opuchnuté krčné mandle a celé vysypané tými bielymi hnisavými vriedkami. Zobrala nám výter z hrdla, nasadila ATB Penbene, ale že má podozrenie na mononukleózu, že aby som si v stredu zavolala po výsledky a v piatok na kontrolu. Výsledky výteru boli negatívne, že tam nič nieje. V piatok na kontrole ho pozrela a absolútne nič sa nezlepšilo, ATB vôbec nezabrali. Zobrala malému krv, že na vyšetrenia, aby sa vyvrátila alebo potvrdila mononukleóza. V nedeľu cez deň som ho neustriehla, pobehal si (viem , že nemal, ale je strašne živý) a poobede sa už sťažoval že ho bolí bruško na pravej strane, hlava.. ostal strašne unavený a vyskočila mu teplota. Dala som mu paralen na stiahnutie teploty, pospal si.. potom bol hodinku v poriadku a večer sa to celé opakovalo. Šli sme na pohotovosť, brali mu CRP - zápal nemal - doktorka hovorí, že sa tiež prikláňa k mononukleóze, kázala vysadiť ATB a nasadila malému Isoprinosin a Trifed. Včera sa mu v puse ešte vyhodili afty. Dnes som volala po výsledky z krvi a jemu sa tam absolútne nič nepotvrdilo ! Krv v poriadku, pečeň v poriadku a ani ta Epstein Barrovej hodnota nebola zvýšená..... ani uzlinky nemal brutálne zväčšené... iba mi doktorka hovorí, že to vyzerá podľa uzlín ako by sa už s mononukleozou stretol.. Že máme pokračovať v dopovaní vitamínmi, kľudový režim aj diétka.... a v piatok na kontrolu. Nechápem ako je to možné... doktorka vraví, že to bude len nejaký vírus.. Stretli ste sa s týmto už?
Alebo kvasinky
@lugkaemy ahoj, viem že už o dosť neskoršie, ale ak si spomeniem, ako ste nakoniec dopadli? My mame aktuálne vekninpodibnu situáciu s 11mesacnym synom. Úplne všetky príznaky mononukleózy, ešte aj zhoršené pečeňové testy ale mononukleoza sa nepotvrdila. Tak sme t toho šokovaní a nevieme čo teraz. Ďakujem
@elka88 ahoj nam dnes akurat zistili ,tak citam a nechapem, my zase mame zo skolky dostal, dnes volala doktorka ze syncek ma z krvi zistenu mononukleozu,predtym maval stale soplik,1den teplotu a zvacsene mandle.pecenove testy super takze dobry priebeh len som v soku, lebo u nas z krvi mu nezistili a z Martina uz potvrdena
Virusov napadajucich hrdlo su stovky druhov, takze asi ma nejaky iny virus ako EbsteinBarrovej, ktory sposobuje mononukleozu..