Príznak autizmu

miankass
21. júl 2022

Ahojte maminky, chcem sa opytat robia toto aj vase deticky ze kyvaju hlavickou akoby nie,nie,nie?? Posielam aj video. Prva cast je akoby sa hrala ale ku koncu kyve hlavickou tak zvlastne robi to uz 5 den moja mala ma za 2 dni 7 mesiacov.. citala som ze to moze byt priznak autizmu ze takto to u niektorych zacalo , tak neviem bojim sa, inak je uplne v poriadku hraje sa ,vyzaduje pozornost..atd.. tak ma zaujima ci to robia aj vase zdrave deticky alebo robili.. ci zbytocne panikarim.. dakujem za odpoved, a ano ooytam sa na to aj dr. Len snazim ss poradit s kadekym. Pekny den.

miankass
autor
21. júl 2022

@miankass Nechce mi poslat video vraj je subor prilis velky skusim to nejako orezat

anjelicek26
21. júl 2022

Video sem pridat nejde...ale vseobecne v tomto veku kazdy jeden novo objaveny pohyb je opakovany do aleluja, lebo je to proste zabava... pol rocne babo a teba napadne autizmus, prepac, ale toto u mna pochopenie nenajde, vies, ze ta diagnoza sa da urcit az po troch rokoch zivota? A ze kazde jedno zdrave dieta ma aspon 3 znaky autizmu? Keby si mas napisat cely zoznam "moznych a potvrdenych" veci spajanymi s autistami, kazde jedno dieta nejaky ten zablesk ma...pretoze autizmus je normalna variacia prirody, a uz vobec nie su vsetky pripady tazke, ci zle ci dramaticke, ze by to trebalo brat ako negativum... ale ako pisem u tak malickeho dietata sa to urcit neda a ani zamyslat sa nad tym netreba...

panelacikova
21. júl 2022

zbytočne panikáriš, dieťa má 7 mesiacov preboha. vypni blbé články na internete a teš sa zo zdravého dieťaťa.

jjanulienka
21. júl 2022

Je ešte malička bude robiť ešte rôzne veci prečo to hneď dramatizujes? Najskôr ju zdiagnostikuju v troch rokoch dovtedy sa zblaznis. Užívaj si krásne chvíle a nedeptaj sa zbytočne ☘️

miankass
autor
21. júl 2022

@anjelicek26 dakujem za tvoju radu, ale preto sa pytam lebo pisem si s jednou pani ktora je zo svk ma dve autisticke deticky a zacala si vsimat uz ako 6 mesacneho ze kyve hlavickou mal ruky v past a pozeral do blba hracky ho nezaujimali,potom som pozerala este jednu americanku na youtube ktora ma autistickeho synceka a tiez tam pridala video s tou hlavickou a bolo to dost cudne take nepravidelne pohyby,a moja to robi tiez preto sa pytam. A ako som uz napisala inak je v pohode. Len ma toto zaujima ci mali to aj ine mamicky skoda ze nejde poslat to video. No je to naozaj cudne.

bajka16
21. júl 2022

Toto určite nie je žiaden príznak. Dieťa sa naučí novú vec a robí ju stále dookola. Moj malý tiež stal krúti hlavou, proste iba tak. Ani by ma nenapadlo že by to malo byť niečoho príznak. 😀

miankass
autor
21. júl 2022

@bajka16 no mna by to tiez nenapadlo keby tie pohyby hlavickou boli v ramci hry.. ibaze ona to robi naozaj cudne..

anjelicek26
21. júl 2022

@miankass to je sice pravda, rovnako to robi aj 98% uplne zdravych deti v tom veku... to je to...

deedol
21. júl 2022

aj moj to robil, ked sa naucil tento nie-nie pohyb. tiez cca v tom veku. potom prestal. podla mna to robi vela deti.

bajka16
21. júl 2022

@miankass môj syn to robí stále keď papa keď chodí hocikedy naozaj 😀 nie je to nič divné

petamich
21. júl 2022

ano robili a ano zbytocne panikaris 🤷‍♀️

miankass
autor
21. júl 2022

@petamich dakujem za vase skusenosti. A rady, som provorodicka cize pre mna je vsetko este nove a s takym malym babatkom som este nebola v kontakte lebo v rodine nemame cize je to vsetko pre mna nove.dakujem vam

thereisabear
21. júl 2022

@miankass môjho autistu hračky zaujímali a nepamätám si, že by kýval hlavou a autista je...

deti95060810
21. júl 2022

nie nerobila... autista je...

julka828
21. júl 2022

@miankass uz mi pripada ze za vsetkym tu ludia hladaju autizmus ani ma to nenapadlo do synovy h 3 rokov a mame potvrdeny autizmus ale aby som ako 7 mesacneho kontrolovala ze je "iny" to mi ani nenapadlo ako uz niekto pisal najskor v troch rokoch ti zdiagnostikuju to chces dovtedy vsetko pripisovat autizmu co sa tvoje dieta nove nauci ? Mala by si sa dat do pohody a nepozerat videa inych deti s autizmom

nikpa
21. júl 2022

@miankass áno, zbytočne panikáris

miankass
autor
21. júl 2022

@julka828 este raz napisem ze to je v poriadku ze ss naucila nieco nove to beriem, ale to akym SPOSOBOM niekedy kruti hlavickou mi pride zvlastne. Inak ju absolutne nekontrolujem.

gleep1
21. júl 2022

Jedine čo teraz môžeš robiť je sledovať ju. Nikto by ti tu nemal vravieť ani že je a ani že nie je. Je v poriadku sledovať svoje dieta. Asi každé dieťa robí nejake veci čo sú ako keby aj príznak autizmu. Moja robila asi 3 týždne hand flapping okolo prvých narodenín. Je to aj príznak autizmu a robia to aj zdravé deti. V 2 rokoch sa mi zda dcérka zdrava a nevidím na nej nič autisticke.
Takze normalne si ju sleduj ale nie takým štýlom že “Boze ona ma určite autizmus a teraz idem nájsť všetko čo robí čo mi to potvrdi” .. normalne, v pohode a pokoji uznaj že je to zvláštne ale aj uznaj že zdravé deti robia vela zvláštnych veci… keď sa ti budú veci hromadiť tak chod na vyšetrenia..

kiki68
21. júl 2022

@miankass nie je to priznak autizmu, autizmus musi byt triada roznych priznakov, cize su zasiahnute tri oblasti vyvinu. Podla toho sa to urcuje dalej, rovnako sa urcuje funkcnost. Toto je zdrave dieta, ktore objavilo pohyb. Ten ho fascinuje a opakuje ho. Pre nas je to divne, ale vezmite si, ze Vam niekto povie, ze skuste nejak pohnut uchom a ono to zafunguje. Budete to hodinu opakovat, lebo je to nieco nove a zrazu ste to objavili. Autizmus ma stereotypne pohyby a tie pretrvavaju po 3 rokoch veku, kym beznym detom po 3 rokoch zivota skor vymiznu a zacnu byt take vacsie a akoby normalnejsie. Znama asi nevie tieto veci do detailov. Potom dochadza k takemu straseniu rodicov, ti skumaju svoje deti a hladaju odpovede.

klaudia_107
31. júl 2022

@miankass nam sa presne toto stalo po 2. ockovani. Cca 2 tyzdne po syncek zacal hocikedy kyvat s hlavou akoby robil nenene. U doktorky ma presviedcali ze to nemoze byt z ockovania, objavil novy pohyb a bla bla bla.. no vnutorny pocit mi hovoril inak. Ked to zacal robit zastavila som ho a dalo sa to doporiadku. Kamaratka ma o 3m. mladsieho syna. Pise mi, ze jej maly zacal pohybovat s hlavickou akoby robil nenene a nevie co to je. Pytala som sa ci sa nahodou neboli ockovat teraz niekedy. Cuduj sa, boli tiez cca 2 tyzdne dozadu. Takze pre mna je to velmi velka nahoda aby 2 deti mali to iste v cca tovnakom case. Som presvedcena ze to bolo ockovanim

miankass
autor
31. júl 2022

@klaudia_107 moze byt nehadam sa.