Ahojte,
Prosim Vas riesil niekto “prirastenu” uzdicku pod jazykom ale uz u 5 rocneho dietata?
Dnes nam logopedicka povedala ze je to jedna z pricin preco horsie vyslovuje L&R a ze ak to nerozhybeme tak asi bude to treba riesit tak.
Dakujem
Moj starsi mal, na foniatrii mu to stikla, 10 sekundova zalezitost a hneď vedel povedať hlásky co mu robili problém
@rachel36 v akom meste?
Naša mala dosť hrubo prirastený jazyk. Keď mala približne 3 a pol roka, tak mi dala konečne pediatrička papier na "podstrihnutie." Riešili sme to u stomatochirurga v BB, už som to tu na MK párkrát písala. Dve malé injekcie pod jazyk, dva rezy skalpelom a dva stehy, ktoré sa vyberali po 2 týždňoch. Ľutujem, že sa to nedalo urobiť skôr, lebo to ovplyvňuje nielen výslovnosť, ale aj dýchanie a prehĺtanie a zlé návyky v tejto oblasti pretrvávajú veľmi dlho.
@nicollette332 nie ako ano nam povedala ze to skusime rozhybat najprv samozrejme len ja mam rada informacie o vsetkych dostupnych moznostiach.
Cvičenie nepomôže s takouto vecou, my sme dávali strihať u 6 ročného syna chvíľku ho to bolelo ale na druhý deň už vedel krásne povedať R, Ŕ.
@kullovak kde Vam to robili?
@kullovak resp ako to prebiehalo?
Robili mu to v ambulancii ORL, sestrička nadvihla jazyk, Dr. strihla uzdicku a bolo po všetkom. Ľutujem, že som to nedala skôr a trápila ho nekonečným učením. Nám už v pôrodnici hovorili, že ju ma krátku ale prisal sa a pekne priberal tak detská zhodnotila, že netreba strihať.
Strihanie je pár sekundová záležitosť, neboj sa toho.
@januska12323 dakujem 👍
@kullovak dakujem
Skrátenu či prirastenu uzdicku nerozhybes.netrap dieťa a vyrieši to hneď u dr.
Môj syn to mal , náš skvelý zubár mu to ,, strihol,, je to záležitosť na pár sekúnd. Tiež nám to odporucila logopedicka, ale poviem ti žiadne zázraky sa potom nediali 🙈 stále sa trápime s L/R😭
Martin
skusenost sice nemam, no podla mna sa to pravidelnym cvicenim da zvladnut. a ked nie tak co vlastne pojdete na operaciu ci ako?