Prípravok na vybratie kliešťa u trojmesačného bábätka

katarina092
29. júl 2021

Ahojte,
mozem na vybratie kliesta pre 3 mesacne dieta pouzit Atix?
Vdaka za odpovede.

katka708
29. júl 2021

@katarina092 ja by som asi šla k Dr. Neviem si predstaviť u takého drobca kliešťa a pripadne zatrhnutu hlavičku. Ako vôbec chytilo kliešťa? V kočíku na záhrade? ( Nemyslím to ako výčitku len si to neviem predstaviť) keď ešte ani nestvornozkuje

katarina092
autor
29. júl 2021

hej na zahrade

pribinak
29. júl 2021

Atix je úplne v pohode, pekne kliešťa zmrazi a uolne ľahko ho vyberieš

katkamatka7
29. júl 2021

@katarina092 Ahoj. U starších detí, dospelých sa dá použiť pevné mydlo, namočené vo vode a ním potierať, vymydliť, kým kliešť nepustí. Opravte ma, ak to nie je vhodné pre bábätko.

malinoismum
29. júl 2021

Ja som dcére s krémom vybrala krúžila som v protismere hod. Ručičiek a bol vonku a bez reakcie… už niekoľko krát a aj ako babatku…

evica17
29. júl 2021

@katkamatka7
@malinoismum baby, asponcoja viem to nie je vhodne, nakolko toho kliesta podtazdite a moze vyvracat cely obsah zaludka.takze najlepsie je pinzetou vytrhnut.

brezza
29. júl 2021

@katkamatka7 ak je nakazeny, tak akurat vsetko vypustí von.
@malinoismum kliest nema zavit, netreba ho vysrobovat, len jednoducho vytiahnut co najrychlejsie von.

evica17
29. júl 2021

@katka708 vsak aj z teba sa moze na babo preniest kliest. Vobec von nemusi byt, iba ty a prinesies ho na oblecku dnu a prelezie na babo.

tamvtme
29. júl 2021

Chytit a vytiahnut, nedusit olejom, mydlom, to ho podrazdi a vypusti do tela latky, co by nemusel...ani vytacanie po ci.proti smeru hodinovych ruciciek nema zmysel, nema na "sosaku" spiralu...mne sa osvedcili pinzety na vyberanie kliestov pre psa....nerozpucis ho tym, dobre sa chyti, oekne vidis po vytiahnuti, ze je cely

katkamatka7
29. júl 2021

@evica17 Áno, kliešť sa podráždi a vyvráti svoj obsah do tela človeka, čiže je to risk. (Ale ,,nikdy" pri tom neostane kus jeho tela odtrhnutý).

brezza
29. júl 2021

@katkamatka7 tak to ti uz moze byt jedno ked ta nakazi. Nakaza je horsia ako kusok kliesta v tele

mjk40
29. júl 2021

My kliešťa vytáčanie v protismere pinzetou. Vždy úspešne celý vytiahnutý. Pravda takému malému bábu sme to ešte nerobili, no myslím, že je to takmer jedno. Hlavne aby sa veľmi nehýbalo pri tom vyťahovaní kliešťa. Aj keď dnes sa už viac odporúča vytiahnutie pinzetou kývaním zo strany na stranu. Samozrejme miesto dezinfikovať a najmä aby bol vytiahnutý celý. Miesto po vytiahnutí môže byť začervenané no nemaloby to byť viac ako 48 h.

dollyzv
29. júl 2021

Ja som spokojná s pinzetou na kliešťa pre psa 😊 vždy som vybrala celého..

suet1994
29. júl 2021

my nepoužívame nič, manžel chytí s prstami a vytrhne ho, žiadne krémy, krúženie..pod krémom sa začne kliešť dusiť a všetko vyvráti..vždy ho vytiahne celého s hlavičkou, či už nám alebo aj psovi

zabina27
29. júl 2021

Ja na deti používam kombináciu atix a tú zelenú pinzetu, keď ho zmrazim, tak mám kľud na vytiahnutie, hlavne keď boli menší a báli sa

nika23t
29. júl 2021

@katarina092 ja som bola s dcérkou na pohotovosti, keď mala kliešťa, a na moje obrovské prekvapenie jej ho lekár "vytočil" namydlenou vatou. A mne povedal, že takto mám kliešťa vyberať aj ja... A zdravotná sestra svokre tiež presne takto vyberala Tak som bola z toho trochu taká nesvoja, že toľko sa o tom hovorí, že je to nesprávny postup, a pritom aj lekári to takto robia... Ale dcérka bola staršia, mala asi 4 roky už. A hlavne, keď ho vyberieš už akokoľvek, kontroluj, či to nezačne červenať.

miniminka
29. júl 2021

@katarina092 Dcére vyberali na pohotovosti namydlenym tamponom tak ze len krútili po nom

rude_baby
29. júl 2021

Ja som sa v pondelok pýtala pediatricky ako na kliešťa, a tiež že mydlom a tamponom proti smeru. A ze keď chcem, môžem ho za 15e dat na rozbor. Pri infikovaných vraj býva rýchla reakcia. Aj na pohotovosti ho malej vyťahovali mydlom a vatou 🤷‍♀️

lienka9
29. júl 2021

@katarina092 dcerka mala kliesta ako 2tyzdnova.nepytajte sa kde ho chytila lebo netusime,asi sa musel zachytit na deku ked sme isli od lekarky ten den a naliezt na nu.lebo sme ani na prechadzke nikde neboli..volali sme na urgent a ze dat mastny krem na tamponik a vytacat a ak neostane zacervenane je to ok plus sledovat par tyzdnov.rovnako nam viaceri lekari radili.

zabina27
29. júl 2021

Ja inak nechápem, prečo doktori radia tie mydlá alebo krémy a všade sa dočítame, že sa to tak nemá. Skôr by som sa bála, že na pohotovosti sa im s tým nechce babrať a prípadné následky zo slín kliešťa sú im srdečne jedno

zltadanka
29. júl 2021

@miniminka nas 2r mal tiez kliesta, cerstvo prichyteny, nebol vobec nacicany este, volala som na pohotovost a tiez kazali suchat hore dole tamponom s tekutym mydlom.(ze aj oni by ho len tak vyberali). Neviem si predstavit ako chytia do pinzety takeho miniaturneho, nacicaneho velkeho isto lepsie..

miniminka
29. júl 2021

@zltadanka presne dcéra mala tiež len takého krpateho. A povedali mi ze nech sa pozerám, aby som nabudúce cestu ušetrila, čo mi prišlo blbé. Dokonca sme nemali ani papier o tom úkone, naša detská sestrička bola v šoku že prečo nám nič nedali aby vložila do karty

callisia
29. júl 2021

@katarina092 kúp si o'tom háčiky. Perfektná vec. Nič nevytočí kliešťa lepšie. Minule som vyberala takeho pidi čo ako smietka vyzeral a vytočila som ho celého 😉

katarina092
autor
29. júl 2021

Dakujem za odpovede.
@zltadanka Moja mala takeho mini 2mm, vytiahla som ho celeho so sadou Atix, s pinzetou som ho vykyvala.
Inak je dost zaujimave ako to na pohotovosti vyberaju, ci nevedia o novych poznatkoch..by som sa ich spytala co na to hovoria.